Το “Party Worlds” είναι ένας social χώρος του Fortnite

Περίληψη: Θες να κάνεις μία βόλτα στο Fortnite και να συναντήσεις τους online φίλους σου online χωρίς να μπεις σε μάχη; Για εσένα δημιουργήθηκε το νέο χαρακτηριστικό Party Worlds!

Το Fortnite δεν είναι απλά ένα battle royale παιχνίδι, είναι πολλά περισσότερα. Εδώ και καιρό έχει μετατραπεί σε μία πλατφόρμα ψηφιακών εμπειριών. Από εδώ και πέρα το Fortnite θα μετατραπεί και σε έναν κοινωνικό χώρο, με την προσθήκη του Party Worlds. Μέσω του νέου χαρακτηριστικού, η Epic θέλει να δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι παίκτες θα μπορούν να περάσουν χαλαρά το χρόνο τους, να κάνουν παρέα με φίλους ή να γνωρίζουν καινούργια άτομα και να παίξουν διάφορα mini-games, με την έμφασή να μην βρίσκεται πλέον στις μάχες και την καταστροφή.

Ο νέος κοινωνικός χώρος του Fortnite ξεκινάει με δύο νησιά που μπορούν να επισκεφθούν οι παίχτες. Αυτά είναι το Walnut World και το Late Night Lounge. Ο σχεδιασμός του πρώτου θυμίζει θεματικό πάρκο, ενώ το δεύτερο είναι ένας χώρος σαν νυχτερινό κλαμπ διασκέδασης. Για να δημιουργηθούν οι δύο νέοι κόσμοι, η Epic συνεργάστηκε με δύο μέλη της κοινότητας. Για την κατασκευή του Walnut World η Epic συνεργάστηκε με τον χρήστη fivewalnut, ενώ στο Late Night Lounge συνεργάστηκε με τον TreyJTH. Με τον καιρό θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα νησιά, με την Epic να προσκαλεί τους παίκτες να φτιάξουν τα δικά τους Party Worlds.

Η προσθήκη νέων εμπειριών στο Fortnite δεν είναι κάτι καινούργιο. Εδώ και καιρό έχουμε δει digital χώρους και εκδηλώσεις που δεν εστιάζουν στο gaming. Μέσα στο Fortnite μπορείς, για παράδειγμα, να πάρεις το avatar σου και να παρακολουθήσεις μία ταινία ή μία συναυλία. Οι χρήστες που αξιοποιούν της διάφορες ψηφιακές εμπειρίες του Fortnite είναι ήδη πάρα πολλοί. Σκέψου πως η virtual συναυλία του Travis Scott στο Fortnite κατάφερε να συγκεντρώσει 12,3 εκατομμύρια θεατές!

Το Party Worlds, λοιπόν, έρχεται να προστεθεί σε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Το Fortnite έχει ήδη τα Hubs, τα οποία μοιάζουν σε κάποιο βαθμό με το Party Worlds, καθώς και εκεί μπορείς να συναντηθείς με άλλους παίκτες και να περάσεις χρόνο εκτός του battle royale mode. Η διαφορά του Party Worlds είναι πως δεν έχει την έμφαση στη δημιουργικότητα που έχουν τα hubs. Το Party Worlds είναι απλά ένας χώρος κοινωνικοποίησης στο Fortnite, χωρίς καμία προσμονή για κάτι περισσότερο.

Η δημιουργία των Party Worlds είναι μία ακόμα κίνηση προς την δημιουργία ενός metaverse από την Epic. Ενός ψηφιακού κόσμου δηλαδή, μέσα στον οποίο μπορείς να υπάρχεις ως το avatar σου. Κάτι παρόμοιο θέλει να κάνει και η Meta, απλά η Epic φαίνεται πως έχει ένα προβάδισμα αυτή τη στιγμή, χάρη στην τεράστια βάση παιχτών και τις ψηφιακές εμπειρίες που προσφέρει ήδη μέσα από το Fortnite.