Spider-Man: Miles Morales / Νέο mode συνδυάζει 60fps και ray tracing

Περίληψη: Απόλαυσε ray tracing και ανανέωση στα 60fps στο Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, μέσα από το καινούργιο mode γραφικών που ονομάζεται Performance RT.

Ένα από τα highlight του PlayStation 5 είναι η υποστήριξη ray tracing, που κάνει ακόμα πιο ρεαλιστική την εικόνα ενός παιχνιδιού. Το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales είναι ένα από τα πρώτα PS5 games που εκμεταλλεύεται αυτή την τεχνολογία, αλλά, όπως συμβαίνει συνήθως με τα παιχνίδια που υποστηρίζουν ray tracing, αυτό είναι αρκετά απαιτητικό από πλευράς ισχύος. Γι’ αυτό και η Insomniac Games είχε δημιουργήσει δύο διαφορετικά modes γραφικών. Το πρώτο είναι το Performance mode, το οποίο σου επιτρέπει να παίζεις το παιχνίδι στα 60fps χωρίς ray tracing. Το δεύτερο ονομάζεται Quality mode και ενεργοποιεί το ray tracing για καλύτερα γραφικά, αλλά κλειδώνει την ανανέωση στα 30fps.

Μέχρι σήμερα έπρεπε να επιλέξεις αν θέλεις ομαλότερο gameplay ή την καλύτερη δυνατή εικόνα στο παιχνίδι. Από εδώ και πέρα όμως δεν θα χρειάζεται να διαλέξεις, καθώς η Insomniac Games δημιούργησε ένα τρίτο mode γραφικών που ονομάζεται Performance RT και συνδυάζει τα καλύτερα των άλλων δύο modes. Παίζοντας στο Performance RT mode θα μπορείς να απολαύσεις σταθερά 60fps και ray traced γραφικά ταυτόχρονα.

Φυσικά, και εδώ έπρεπε να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Η Insomniac επέλεξε να χρησιμοποιήσει δυναμική ανάλυση σε αυτό το mode, και όχι να την κρατήσει «κλειδωμένη» σε 4K. Επιπλέον, η ποιότητα των αντανακλάσεων είναι μειωμένη, ενώ και το πλήθος των χαρακτήρων στην οθόνη είναι μικρότερο. Οπότε, κάθε ένα από τα τρία modes προσφέρει και ένα διαφορετικό επίπεδο ποιότητας.

Ποια από τα τρία να διαλέξεις; Αυτό εξαρτάται από εσένα. Αν θέλεις πάντα την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας επιλέγεις το Quality. Αν θες ομαλότερο gameplay τότε σου ταιριάζει το Performance. Το νέο Performance RT προσφέρει απλώς μία πιο ισορροπημένη εκδοχή των δύο modes. Αυτό που σου προτείνουμε είναι να εγκαταστήσεις όλα τα τελευταία updates για το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales στο PlayStation 5 σου και να δοκιμάσεις και τα τρία modes για να δεις ποιο προτιμάς.