Τα Android Games ερχονται στα Windows το 2022

Περίληψη: Από το νέο έτος θα μπορείς να απολαμβάνεις τα games του Google Play και στον Windows υπολογιστή σου!

Το περίμενες; Δεν το περίμενες! Κι όμως, συμβαίνει! Δε μας έφτανε που όλη η υφήλιος έχει τρελαθεί, με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο, τώρα έχουμε να… υπομένουμε και δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής να βγάζουν προϊόντα η μία για την άλλη!

Προφανώς μιλάμε για τη Microsoft και τη Google. Δε μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος έκανε την αρχή, αλλά μάθαμε για την αρχή όταν η Microsoft ανακοίνωσε πως τα νέα (τότε) Windows 11 θα ήταν σε θέση να τρέξουν apps γραμμένα για Android. Αυτό από μόνο του ήταν μια κολοσσιαία έκπληξη, καθώς η εταιρεία από την πολιτεία της Washington είχε προσπαθήσει αρκετές φορές να "βυθίσει" το Android – αν και τα τελευταία λίγα χρόνια, και κυρίως μετά την αποτυχία του Windows Phone, είχε ρίξει πολύ νερό στο κρασί της.

"Α, ώστε έτσι είστε;"  θα πρέπει να σκέφτηκε η Google, βλέποντας τη Microsoft να ετοιμάζεται να δώσει στα Windows την ικανότητα να τρέχουν Android apps, το οποίο μάλλον συμπλήρωσε με το "Θα σας φτιάξουμε εμείς!"  όταν η δεύτερη αποφάσισε να υιοθετήσει το Amazon Appstore στα Windows και όχι το δικό της, το "επίσημο" Google Play Store.

Κάπως έτσι ερχόμαστε στο παρόν, με τη Google να ανακοινώνει με κάθε επισημότητα το ότι δουλεύει εδώ και πολύ καιρό σε ένα σύστημα / πρόγραμμα το οποίο θα επιτρέπει στα Windows να τρέχουν παιχνίδια γραμμένα για Android. Με άλλα λόγια, το Google Play Games πρόκειται να αποκτήσει έκδοση για Windows (και Mac αλλά περισσότερα γι' αυτό στο τέλος).

Η Google είχε "αναγκαστεί" να παραδεχτεί πως κάτι τέτοιο ήταν στα σκαριά, βέβαια, πέρυσι στην (επική) δίκη μεταξύ… Epic και Apple, όταν εμφανίστηκε ένα έγγραφο το οποίο αποκάλυπτε πως η Google δούλευε πάνω σε ένα project το οποίο θα έφερνε τα Android games στις πλατφόρμες των Windows και Macintosh, και μάλιστα, κατά λέξη, "emulated, native and streamed games".

Τώρα, λοιπόν, φαίνεται πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για το project αυτό. Ok, δεν έφτασε ακόμη, αλλά τουλάχιστον έφτασε τόσο κοντά ώστε η Google να έχει την άνεση για να το ανακοινώσει επισήμως στο τελευταίο "The Game Awards".

Το κανονικό πλήρωμα του χρόνου θα έρθει κάποια στιγμή – άγνωστο το ακριβώς πότε – εντός του 2022, οπότε και θα κυκλοφορήσει το εν λόγω πρόγραμμα για Windows, μιας και η πλατφόρμα των Windows φαίνεται πως έχει προτεραιότητα για τη Google.

Προφανώς, πέραν του χιούμορ, το project έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Google, μιας και μιλάμε για μια τεράστια αγορά την οποία έχει αφήσει τόσα χρόνια ανεκμετάλλευτη. Η Google θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες της πλατφόρμας της να μπορούν να συνεχίσουν το παιχνίδι σε οποιαδήποτε οθόνη και σε οποιοδήποτε μηχάνημα, είτε αυτό είναι smartphone, είτε tablet, laptop, desktop PC ή ακόμη και τηλεόραση!