Αυστηρά για vinyl lovers: 4 επικοί δίσκοι σε τιμή-έκπληξη!

Περίληψη: Η πιο μεγάλη ώρα (για βινύλια) είναι τώρα! Το Public αγαπάει τη μουσική, έχει ιδιαίτερη...

Η πιο μεγάλη ώρα (για βινύλια) είναι τώρα! Το Public αγαπάει τη μουσική, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο βινύλιο και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Γι’ αυτό τον λόγο, 4 κλασικοί δίσκοι που έγραψαν τη δική τους ιστορία,  έρχονται αποκλειστικά στo δισκοπωλείο του Public στην πιο χαμηλή τιμή που είχαν ποτέ.

Ο λόγος για την πρωτοβουλία του Public Vinyl 4 all, που συνεχίζεται και τον Μάρτιο, με δίσκους στην τιμή των 14.99€. Πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί...

A Rush Of Blood To The HeadColdplay

Το βρετανικό rock band, που ακούει στο όνομα Coldplay, το 2002 κυκλοφόρησε το album με τίτλο «A Rush Of Blood To The Head», το οποίο έγινε η αιτία για να κερδίσει τρία Grammy το 2003, και είναι ένα από τα albums που έχει αγαπηθεί πολύ. Στην track list βλέπουμε τραγούδια όπως το «In My Place», «Clocks» και «The Scientist» (με τον επικό στίχο «Nobody said it was easy»), τα οποία έχουμε σιγοτραγουδήσει μάλλον στις πιο πονεμένες μας στιγμές… αλλά έχουν κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας και δύσκολα αλλάζει αυτό. Ένας λόγος παραπάνω για να αποκτήσεις το συγκεκριμένο βινύλιο είναι το εκπληκτικό μίνιμαλ εξώφυλλο του, το οποίο σχεδίασε ο φωτογράφος μόδας Sølve Sundsbø.

CurtisCurtis Mayfield

Τώρα ας πάμε σε soul funk μονοπάτια με το album Curtis, φυσικά του Curtis Mayfield, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 1970 και αποτελεί το πρώτο του solo album. Ένα από τα τραγούδια του album είναι το (Don't Worry) «If There's A Hell Below We're All Going To Go», ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα hits του αμερικανού τραγουδιστή-στιχουργού-κιθαρίστα. Οι μουσικόφιλοι ανά τον κόσμο συμφωνούν ομόφωνα ότι είναι από τα albums που πρέπει να έχει ο καθένας στη συλλογή βινυλίων του κι εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τους ακούσουμε.

Astral WeeksVan Morrison

Με έτος κυκλοφορίας το 1968, το Astral Weeks του βορειο-ιρλανδού Van Morrison συγκαταλέγεται σε ένα από τα καλύτερα albums όλων των εποχών. Έχει folk, blues και jazz επιρροές και οι στίχοι του παρομοιάζονται με ιμπρεσσιονιστικά και μοντέρνα ποιήματα. Τα τραγούδια είναι, ναι μεν, ολοκληρωμένες «οντότητες», αλλά ακολουθούν μια αλληλουχία νοημάτων (song cycle) και προτείνεται το album να ακουστεί σαν ένα ενιαίο τραγούδι, για να μη χαθεί τίποτα από τη μαγεία των στίχων του. Βρήκες, λοιπόν, την ιδανική συντροφιά για ένα χαλαρωτικό απόγευμα, απολαμβάνοντας τον καφέ σου.

Μουσικές ΤαξιαρχίεςΤζίμης Πανούσης

Πάμε σε κάτι ελληνικό τώρα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, σχηματίστηκε το θρυλικό συγκρότημα Μουσικές Ταξιαρχίες με τον Τζίμη Πανούση να είναι πίσω από τα φωνητικά, τους στίχους και τη μουσική των τραγουδιών. Ο ομώνυμος δίσκος-ντεμπούτο του συγκροτήματος κυκλοφόρησε το 1982 και έφερε μουσικοκοινωνικές ανατροπές, αφήνοντας τη δική του σφραγίδα στον κόσμο του ροκ. Μετά από τέσσερα περίπου χρόνια ο Τζίμης Πανούσης θα συνεχίσει solo καριέρα, αλλά κανείς δεν θα ξεχάσει την αρχή αυτή του φαινομένου.

Όποια κι αν είναι τα ακούσματα σου, και οι τέσσερις αυτοί δίσκοι δεν πρέπει να λείπουν από κάθε συλλογή - δική σου ή των φίλων σου!

Βρες τα σε ένα κατάστημα Public ή στο public.gr, και πρόλαβέ τα στην τιμή των 14.99€ μέχρι το τέλος Μαρτίου.