Virtual Reality και smartphone: τα καλύτερα apps για μια... διαφορετική πραγματικότητα!

Περίληψη: Ακούγαμε για χρόνια πως η virtual reality, η εικονική πραγματικότητα, έρχεται, να 'τη, φτάνει, ήρθε......

Ακούγαμε για χρόνια πως η virtual reality, η εικονική πραγματικότητα, έρχεται, να 'τη, φτάνει, ήρθε... αλλά πάντα, για κάποιο λόγο, παρέμενε λίγο πιο έξω από τη σφαίρα της δικής μας πραγματικότητας. Μέχρι που ήρθε η Google και έδειξε πως η VR δεν είναι απαραίτητο να απαιτεί τα ογκώδη και πανάκριβα “κράνη” με τις μικρές οθόνες στα μάτια, όπως αυτές που έχουμε δει από την Oculus, την HTC ή τη Sony. Μας έδειξε πως, ακόμη κι ένα καλό smartphone και ένα κομμάτι χαρτόνι, αρκούν για να μας βάλουν σε άλλους, εικονικούς κόσμους.Ωραία όλα αυτά, αλλά τώρα που έχουμε και ένα αξιοπρεπές smartphone, και το ανάλογο headset, χαρτονένιο ή πλαστικό, τι τα κάνουμε; Μα... κατεβάζουμε κατάλληλα apps και, προφανώς, παίζουμε! Και υπάρχουν πολλά!Ας δούμε μερικά από τα πιο χρήσιμα, τα πιο εντυπωσιακά, και βέβαια τα must για όλους εσάς που θέλετε να μπείτε σε νέες πραγματικότητες, αλλά δεν τις βρίσκετε!

Google CardboardΠροφανώς ξεκινάμε από το δημιούργημα της Google, δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Το Cardboard θα σε βοηθήσει να ρυθμίσεις τη συσκευή σου, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτό, μιας και έχει μερικά εντυπωσιακά demos. Για παράδειγμα, με το Cardboard θα πετάξεις όπου θες με το Google Earth, θα κάνεις παρέα σε θαλασσοπούλια της αρκτικής, θα κάνεις βόλτα στις Βερσαλλίες, θα δεις έργα τέχνης από κάθε γωνία, ενώ μπορείς να προβάλλεις και δικές σου φωτογραφίες και βίντεο. Αυτά και πολλά άλλα, στο app της Google.

Google ExpeditionsΠάλι από τη Google, έχουμε μια άλλη εφαρμογή, το Expeditions, το οποίο προσανατολίζεται σε εκπαιδευτική χρήση, αν και ο καθένας μπορεί να βρει πραγματικά ενδιαφέροντα πράγματα. Το app διαθέτει πάνω από 200 “εξορμήσεις” (expeditions) τις οποίες μπορείς να ακολουθήσεις και να βρεθείς σε διάφορα μέρη, σε ιστορικές τοποθεσίες, σε λίμνες, ποτάμια και ωκεανούς, μέχρι και κάτω από το νερό.

WithinΕδώ έχουμε κάτι διαφορετικό. Το Within είναι ένα app που φέρνει στο smartphone σου υλικό από διάφορους παραγωγούς. Σε αυτό μπορείς να βρεις από αμιγή αποκυήματα της φαντασίας μέχρι και ντοκυμανταίρ ή ειδήσεις. Η γκάμα των ειδών που περιλαμβάνει το Within είναι πολύ μεγάλη – περιλαμβάνει από animations και κανονικές ταινίες VR μέχρι βίντεο κλιπ και ξεναγήσεις.

Discovery VRΝαι, μιλάμε για το app εικονικής πραγματικότητας του Discovery Channel. Δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις, εδώ μπορείς να μπεις πραγματικά στον κόσμο των αγαπημένων σου ντοκυμανταίρ, αλλά και να πάρεις μια γεύση για το τι γίνεται πίσω από τις κάμερες.

InMind VRΠερνάμε σε μια διαφορετική κατηγορία. Το InMind είναι ένα – σχετικά μικρό – παιχνίδι, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των adventures αλλά με στοιχεία arcade. Εν ολίγοις, σε βάζει μέσα στον εγκέφαλο – και το μυαλό – ενός ασθενούς, και η αποστολή σου είναι να ψάξεις και να βρεις τους κατάλληλους νευρώνες ώστε να διορθώσεις το πρόβλημα!

Star WarsΓια τους οπαδούς της πασίγνωστης διαστημικής σειράς, η Disney έχει δημιουργήσει και το αντίστοιχο app. Μπες στον κόσμο του Star Wars, μάθε την ιστορία του, μπες στο ρόλο ενός μυστικού πράκτορα της Αντίστασης, βγάλε selfie με κάποια από τις στολές των ηρώων του Star Wars, βγάλε το δικό σου Star Wars ID, και πολλά πολλά άλλα!

Proton PulseΈνα ακόμη παιχνίδι, αλλά αυτή τη φορά, καθαρό arcade! Θυμάσαι, μήπως, το Arkanoid; Το κλασσικό παιχνίδι των 80s που έσπαγες τοίχους από τουβλάκια με μια μπίλια; Φαντάσου το ίδιο concept σε τρεις διαστάσεις, με υπερσύγχρονα γραφικά, και με πολλά πολλά νέα features! Το παιχνίδι σε βάζει μέσα στην πίστα και δική σου δουλειά είναι... να την τελειώσεις!

Πέραν αυτών, μπορείς να ψάξεις στο Google Play, μιας και τα διαθέσιμα apps αυξάνονται μέρα με τη μέρα, και σίγουρα το καλύτερο σε περιμένει να το ανακαλύψεις!