What's new. Τεχνολογία.
Viva Las Vegas: Τι θα δούμε στη CES 2019
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Viva Las Vegas: Τι θα δούμε στη CES 2019
> Viva Las Vegas: Τι θα δούμε στη CES 2019
07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Viva Las Vegas: Τι θα δούμε στη CES 2019

Η CES 2019, η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της και να υποδεχθεί από τις 8 Ιανουαρίου τους επισκέπτες της απ’ όλο τον κόσμο.

Το Public Blog θα ταξιδέψει στο Λας Βέγκας για να ενημερωθεί για τις νέες τεχνολογίες και να πιάσει στα χέρια του κάθε smart συσκευή που πρόκειται να κυκλοφορήσει τους προσεχείς μήνες παγκοσμίως. Τι περιλαμβάνουν οι προσδοκίες του όμως;

Smartphones

Αν και οι περισσότερες εταιρείες κρατούν τις εκπλήξεις τους σε ό,τι αφορά τα smartphones για το Mobile World Congress τον Φεβρουάριο, η CES θα έχει το δικό της ενδιαφέρον. Η Royole ακούγεται πως θα παρουσιάσει το πρώτο αναδιπλούμενο (foldable) smartphone, έχοντας αποκαλύψει πρόσφατα μια οθόνη AMOLED που διπλώνει στη μέση.

Η Samsung ενδέχεται να κάνει το ίδιο με το Galaxy X, ενώ και ενδεχομένως να υπάρξει δραστηριοποίηση και από πλευράς LG. Ενδιαφέρον θα έχει η στάση της Huawei, ενώ φήμες θέλουν τη Sony να λανσάρει το πρώτο 5G Xperia μοντέλο.

5G

Το 2019 θα αποτελέσει τη χρονιά του 5G, αν πιστέψουμε φυσικά τις εξαγγελίες των παρόχων. To bandwidth που θα προσφέρει η εν λόγω τεχνολογία, άλλωστε, θα αποτελέσει τη βάσηγια το πραγματικό Internet of Things με διασυνδεδεμένες πόλεις, σπίτια και smart συσκευές και προϊόντα κάθε είδους. Το πώς θα εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του 5G ο κάθε κατασκευαστής, βέβαια, μένει να το δούμε. Οι προοπτικές, πάντως, είναι αμέτρητες!

8K TV’s

Ποιο 4Κ; Οι κατασκευαστές τηλεοράσεων το έχουν αφήσει πίσω τους, έχοντας εστιάσει πλέον στο 8Κ! Η Samsung προβλέπεται να παρουσιάσει νέα μοντέλα QLED δίνοντας έμφαση στο design. Αν σε αυτά περιλαμβάνεται και κάποιο με διαφανή οθόνη, σίγουρα θα πρόκειται για μία εκ των ατραξιόν της έκθεσης! Όσο για την LG, περιμένουμε να δούμε επιτέλους την OLED που τυλίγεται σαν χαρτί – κάποιοι ελάχιστοι τυχεροί είχαν την ευκαιρία να την θαυμάσουν πέρυσι.

Smart/connected home

Ένα κόνσεπτ που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε για χρόνια σχεδόν αποκλειστικά σε εκθέσεις, είναι πλέον πραγματικότητα. Το «έξυπνο σπίτι» είναι πια γεγονός και μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να γίνει ακόμα πιο… έξυπνο. Στη φετινή περιμένουμε να δούμε πιο πολλές smart συσκευές με περισσότερες δυνατότητες και λιγότερες απαιτήσεις. Η A.I. θα παίξει σε αυτό τονρόλο της, απλοποιώντας την καθημερινότητα του ανθρώπου και επιτρέποντάς του να ελέγξει τα πάντα από το smartphone του.

Οχήματα

Παρούσες στη φετινή CES θα είναι ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Hyundai, Audi, Ford, Volvo, Nissan, Toyota και πολλές ακόμα θαπαρουσιάσουν τα επιτεύγματά τους. Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα έχουν για άλλη μια φορά την τιμητική τους, όμως στο λυκαυγές του 5G τα όσα περιμένουμε να δούμε από τις εταιρείες (ηλεκτρικά αυτοκίνητα με χαμηλότερη κατανάλωση, in-car ψυχαγωγία, HUD οδηγού, λοιπές “connected” υπηρεσίες) είναι πολλά περισσότερα.

Gaming

Η NVIDIA αναμένεται να κάνει πάταγο με τη νέα σειρά καρτών γραφικών της, RTX. Η AMD βέβαια δεν πρόκειταινα μείνει άπραγη και αν επιβεβαιωθούν οι ψίθυροι, θα παρουσιάσει τις καινούριες της GPU’s, Navi. Η Razer θα πρωτοτυπήσει με έναν συνδυασμό πληκτρολογίου/ποντικιού για Xbox One φιλοδοξώντας να αλλάξει το console gaming, η Dell θα κάνει τους gamers να ονειρεύονται μετα «φρέσκα» Alienware της, ενώ με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις στο VR.

Δείτε συγκεντρωμένα εδώ όλα τα άρθρα-ανταποκρίσεις του Public Blog από την κορυφαία έκθεση τεχνολογίας!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog