What's new. Ψυχαγωγία.
Βιβλία που έγιναν θεατρικά έργα
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Βιβλία που έγιναν θεατρικά έργα
> Βιβλία που έγιναν θεατρικά έργα
23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Βιβλία που έγιναν θεατρικά έργα

Η λογοτεχνία και το θέατρο είναι από τις πλέον σημαντικές και ταυτόχρονα δημοφιλείς μορφές τέχνης. Όταν μάλιστα αποφασίσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά αξιοπρόσεχτο και συγκεντρώνει την προτίμηση μεγάλης μερίδας κοινού που αναζητά κάτι ποιοτικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό. Ας δούμε κάποια βιβλία που μεταφέρθηκαν με επιτυχία στη θεατρική σκηνή.

Καλιγούλας
Συγγραφέας: Camus Albert
Εκδότης: Κάπα Εκδοτική
Ο “Καλιγούλας” είναι ένα από τα κορυφαία έργα του Νομπελίστα Αλμπέρ Καμύ και δημοσιεύθηκε το 1944. Ο συγγραφέας το εντάσσει στον “Κύκλο του Παραλόγου” και αυτή είναι και η βασική ιδέα του έργου: Μετά το θάνατο της αδερφής του Δρουσίλλας, ο Καλιγούλας οδηγείται στην παράνοια, ενσαρκώνοντας τον παραλογισμό της ύπαρξης και το ανέφικτο της ευτυχίας.

Η μεγάλη χίμαιρα
Συγγραφέας: Καραγάτσης Μ.
Εκδότης: Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα μυθιστορήματα του Καραγάτση, “Η μεγάλη χίμαιρα”, αφηγείται την ιστορία της Μαρίνας, μιας νεαρής Γαλλίδας που ερωτεύεται, παντρεύεται και ακολουθεί τον άνδρα της στη Σύρα, στο πατρικό του σπίτι. Η μοίρα της πλέον συνδέεται στενά με εκείνη του άντρα της, της οικογένειάς του και της δουλειάς του και όλοι και όλα τελικά υποκύπτουν στο φαύλο κύκλο του έρωτα και του θανάτου.

Ο βασιλιάς Ριχάρδος ο Β’
Συγγραφέας: Shakespeare William
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Στο έργο αυτό, ο κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας ασχολείται με μια σημαντική ιστορική στιγμή στην ιστορία της Βρετανίας που καθόρισε για πολλά χρόνια τις εξελίξεις στη χώρα: Την έκπτωση και το βίαιο θάνατο του Ριχάρδου του Β’. Μέσα από το ιστορικό αυτό παράδειγμα, βιώνουμε τη σταδιακή και επίπονη διαδικασία αυτογνωσίας του τραγικού ήρωα.

Βιβλία που έγιναν θεατρικά έργα Βιβλία που έγιναν θεατρικά έργα

August: Osage County
Συγγραφέας: Letts Tracy
Εκδότης: Nick Hern Books
Ένας εξαφανισμένος πατέρας, μια άρρωστη μητέρα και τρεις αδελφές που η καθεμιά έχει τα δικά της σκοτεινά μυστικά. Όταν η οικογένεια επανενώνεται μετά την εξαφάνιση του πατέρα, έρχονται στο φως κρυφά μυστικά και καταπιεσμένες αλήθειες. Το έργο αυτό έχει ήδη χαρακτηριστεί από το Broadway ως το “Κορυφαίο αμερικανικό θεατρικό έργο της προηγούμενης δεκαετίας”.

Δείπνο ηλιθίων
Συγγραφέας: Veber Francis
Εκδότης: Σοκόλη

Ο εκδότης Πιερ Μπροσάν και οι φίλοι του οργανώνουν κάθε εβδομάδα ένα ιδιότυπο δείπνο, το “δείπνο ηλιθίων”. Καθένας φέρνει μαζί του και από έναν προσκεκλημένο, τον “δικό του ηλίθιο”, σε έναν κρυφό διαγωνισμό. Ο μεγάλος Νικητής της εβδομάδας είναι εκείνος που φέρνει στο τραπέζι τον μεγαλύτερο Ηλίθιο. Τα πράγματα βέβαια περιπλέκονται και μένουμε με την απορία ποιος είναι τελικά ο ηλίθιος. Η κωμωδία αυτή σημείωσε τεράστια επιτυχία στο θέατρο και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο κερδίζοντας 3 βραβεία Σεζάρ και κόβοντας πάνω από 9,5 εκατομμύρια εισιτήρια μόνο στη Γαλλία!

Βιβλία που έγιναν θεατρικά έργα Βιβλία που έγιναν θεατρικά έργα

Έγκλημα και τιμωρία
Συγγραφέας: Dostojevskij Fedor Michajlovic
Εκδότης: Ίνδικτος
Ένα κλασικό αριστούργημα της ρωσικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας, συνοψίζει την κοσμοθεωρία του Ντοστογιέφσκι. Ο Ρασκόλνικοφ, ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου εγκληματεί και έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του. Η πορεία προς την αυτογνωσία είναι αργή και βασανιστική, καθώς θα χρειαστεί να μετανοήσει και να αναγνωρίσει το φως που κρύβει μέσα του – το μόνο που μπορεί να τον σώσει από το έγκλημά του και να τον κάνει να “αναστηθεί” ως άλλος Λάζαρος.

Νίκη
Συγγραφέας: Χωμενίδης Χρήστος Α.
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Η ζωή της Νίκης είναι η ζωή όλων των παιδιών που έρχονται στον κόσμο μας µε ένα βαρύ φορτίο στους ώμους, δεν το απαρνιούνται, αλλά δεν το αφήνουν και να τα λυγίσει. Οι άνθρωποι που περιγράφονται στη “Νίκη” είναι η Ιστορία της Ελλάδας στον 20ό αιώνα. Το μυθιστόρημα αυτό έχει λάβει το βραβείο “Ελληνικό Μυθιστόρημα” στα Βραβεία Βιβλίου Public 2015 και το Βραβείο Μυθιστορήματος στα “Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη 2015”.

Βιβλία που έγιναν θεατρικά έργα Βιβλία που έγιναν θεατρικά έργα

The Three Musketeers
Συγγραφέας: Dumas Alexandre
Εκδότης: Penguin Books Ltd
“Ένας για όλους και όλοι για έναν!”. Όσα χρόνια και εάν περάσουν, δεν θα σταματήσουμε να διαβάζουμε τις περιπέτειες ενός νεαρού, που ονομάζεται ντ’ Αρτανιάν από τη στιγμή που εγκαταλείπει το σπίτι του για να γίνει σωματοφύλακας. Οι περιπέτειές του μαζί με τους αχώριστους φίλους του, τον Άθω, τον Πόρθο και τον Άραμι, έχουν γίνει κινηματογραφικές ταινίες αλλά και θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζουν να συγκινούν τους νέους όλου του κόσμου.

Εισιτήρια για τις βασισμένες στα προαναφερθέντα βιβλία θεατρικές παραστάσεις μπορείτε να βρείτε εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog