Βιβλιοθήκη για γονείς: Ανοίγουν τα σχολεία, αντίο τεμπελιά!

Περίληψη: Ένας από τους πιο συνηθισμένους εφιάλτες της ενήλικης ζωή σου, είναι αυτός της επιστροφής στο...

Ένας από τους πιο συνηθισμένους εφιάλτες της ενήλικης ζωή σου, είναι αυτός της επιστροφής στο σχολείο: Σε σηκώνει ο καθηγητής για εξέταση ενώ είσαι αδιάβαστος, έχεις ξεχάσει να φορέσεις παντελόνι και σε κοιτάνε όλοι, κουτρουβαλάς στη σκάλα προκαλώντας το γέλιο των συμμαθητών σου και άλλα τέτοια όμορφα… Ο λόγος είναι απλός: Ήδη από την πρώτη τάξη του Δημοτικού έχεις συνδέσει τη σχολική εμπειρία με τον φόβο και το άγχος!

Σκεφτήκαμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι για τη λύση του προβλήματος, φτιάχνοντας μια επίκαιρη θεματική που λέγεται «Βιβλιοθήκη για γονείς». Ήξερες ότι υπάρχουν αξιόλογα βιβλία που βοηθούν τους γονείς να κατευθύνουν με σωστό τρόπο τα παιδιά στα πρώτα τους βήματα στο σχολείο; Βιβλία τα οποία θα σου δείξουν τον τρόπο να κάνεις λιγότερα λάθη στο δύσκολο αυτό έργο του να μεγαλώσεις παιδιά; Πάμε να δούμε κάποια από αυτά.

Αν έχεις αναρωτηθεί «γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο», αυτό το βιβλίο έχει τις απαντήσεις. Μέσα από πρακτικές συμβουλές σε καθημερινά θέματα και παραδείγματα, θα σε μυήσει στα μυστικά και τις αρχές της δανέζικης ανατροφής.

Για να είναι χαρούμενο το παιδί, πρέπει να είναι χαρούμενη και η μητέρα. Αυτό υποστηρίζει η ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου στο βιβλίο της «Χαρούμενη μαμά=Χαρούμενα παιδιά», το οποίο είναι ένα πρακτικό εγχειρίδιο με τρόπους κατανόησης και διαχείρισης των συναισθημάτων της μητέρας, αλλά και του παιδιού. Κι αν τα παιδιά μεγαλώσουν χαρούμενα, θα γίνουν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι ενήλικες, όπως μπορείς να διαβάσεις στο «Ευτυχισμένα παιδιά - Ευτυχισμένοι ενήλικες».

Αν συνοψίζαμε τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς, θα βλέπαμε ότι επαναλαμβάνονται. Μέσα από το βιβλίο «10 βασικές αρχές για να γίνετε καλύτεροι γονείς» μπορείς να μάθεις με απλό και κατανοητό τρόπο τα must dos της σωστής ανατροφής.

Η επικοινωνία μεταξύ γονιού και παιδιού μπορεί να γίνει αποτελεσματικότερη και να βασιστεί στον αμοιβαίο σεβασμό, μέσω της προσέγγισης που προτείνεται στο best seller βιβλίο με τίτλο «Πώς να μιλάτε στα παιδιά σας ώστε να σας ακούν και πώς να τα ακούτε ώστε να σας μιλούν». Υπάρχει και ο αντίστοιχος πρακτικός οδηγός για τους εφήβους. Επειδή το να ακούς το παιδί αληθινά είναι κάτι που μπορείς να το μάθεις, δες τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του, στο «Γονείς, ακούστε μας!».

Για να κατανοήσεις τη συμπεριφορά του παιδιού, είναι βασική προϋπόθεση να καταλάβεις «τι συμβαίνει στον εγκέφαλό του». Συνδυάζοντας επιστημονικά δεδομένα και καθημερινές καταστάσεις, στις σελίδες αυτού του βιβλίου αναλύονται οι στρατηγικές με τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί η τόσο πολυπόθητη ισορροπημένη συναισθηματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών.

Τέλος, οι σύγχρονοι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν και την απειλή που ακούει στο όνομα διαδίκτυο και μπορούν να κερδίσουν πολύτιμα μαθήματα από το «Γονείς, παιδί και διαδίκτυο» και πρακτικές και άμεσες συμβουλές σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο «Το facebook στη ζωή των παιδιών μας».

Και μην ξεχνάς ότι στα καταστήματα Public αλλά και στο public.gr θα βρεις ακόμα περισσότερες προτάσεις για να επιλέξεις!