Vivo: ανακοίνωσε τη γρηγορότερη τεχνολογία φόρτισης!

Περίληψη: Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των smartphone είναι πολύ μεγάλος με τις εταιρίες να ψάχνουν συνεχώς...

Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των smartphone είναι πολύ μεγάλος με τις εταιρίες να ψάχνουν συνεχώς νέους τρόπους να ξεχωρίσουν. Πέρα από την ταχύτητα, το λειτουργικό ή την κάμερα, οι κατασκευαστές ανταγωνίζονται τα τελευταία χρόνια ακόμα και στη ταχύτητα φόρτισης. Η Xiaomi είχε πρόσφατα παρουσιάσει τη γρηγορότερη φόρτιση, αλλά η Vivo δεν άργησε να την ξεπεράσει.

Η νέα τεχνολογία φόρτισης, που η Vivo ονομάζει Super Flash Charge, παρέχει στη συσκευή 120W και επιτυγχάνει πλήρη φόρτιση μίας μπαταρίας 4000mAh σε μόλις 13 λεπτά! Το προηγούμενο ρεκόρ της Xiaomi κατάφερνε το ίδιο σε 17 λεπτά, καθώς η φόρτιση γινόταν με 100W.

Στο σύντομο demo βίντεο που μοιράστηκαν οι άνθρωποι της Vivo στο κινέζικο κοινωνικό δίκτυο Weibo, βλέπουμε το ποσοστό της μπαταρίας να ανεβαίνει λες και είναι… χρονόμετρο. Αν δεν σου περισσεύουν ούτε 13 λεπτά για μία πλήρη φόρτιση όμως, το Super Flash Charge της Vivo φορτίζει την ίδια μπαταρία των 4.000mAh μέχρι το 50% μέσα σε μόλις 5 λεπτά.

Η τεχνολογία αυτή θα παρουσιαστεί σε κοινό και δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια την έκθεσης MWC Shanghai η οποία λαμβάνει χώρα σύντομα. Στην ίδια έκθεση αναμένεται να δούμε και το πρώτο 5G smartphone από την Vivo. Το ερώτημα τώρα είναι πότε θα δούμε τα προϊόντα αυτά στην αγορά.

Το 5G smartphone είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει αρκετά γρηγορότερα από την φόρτιση των 120W, η οποία ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο μέχρι να είναι έτοιμη. Μία τόσο γρήγορη φόρτιση παράγει αρκετή επιπλέον θερμότητα, την οποία η Vivo πρέπει να μεταφέρει μακριά από τη συσκευή. Αν η Vivo καταφέρει να επιλύσει γρήγορα τα προβλήματα που δημιουργεί μία τόσο γρήγορη φόρτιση τότε σίγουρα θα δούμε το Super Flash Charge να ενσωματώνεται σε μελλοντικές συσκευές της εταιρίας.