VR κράνος με «αέρα» F1

Περίληψη: Η τεχνολογία VR μπορεί να μην κάνει τα ίδια «πρωτοσέλιδα» που έκανε πριν από δύο...

Η τεχνολογία VR μπορεί να μην κάνει τα ίδια «πρωτοσέλιδα» που έκανε πριν από δύο χρόνια, όμως αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι έχει σταματήσει να αναπτύσσεται, ούτε ότι οι εταιρείες που είχαν ηγηθεί της προσπάθειας, έχουν εγκαταλείψει την αρένα.

H HTC ήταν μια από αυτές τις εταιρείες και το σύστημα Vive παραμένει η καλύτερη λύση για όποιον θέλει να παίξει παιχνίδια VR στο PC. Πριν από μερικούς μήνες, η HTC υπέγραψε συμφωνία πολυετούς συνεργασίας με την McLaren και ο πρώτος καρπός αυτής της συνεργασίας είναι το Vive Pro McLaren Limited Edition.

Η limited αυτή έκδοση του Vive Pro, που απευθύνεται στους φανατικούς της F1, έρχεται στα φετινά αγωνιστικά χρώματα της McLaren αντεστραμμένα (δηλαδή μπλε με πορτοκαλί λεπτομέρειες), ενώ περιλαμβάνει κουτί με custom artwork, καθώς και δύο VR εφαρμογές/παιχνίδια της McLaren,που υπό κανονικές συνθήκες είναι διαθέσιμες μόνο μέσω συνδρομής στην υπηρεσία Viveport (για την οποία τo πακέτο προσφέρει ούτως ή άλλως 6μηνη συνδρομή).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τo rFactor 1 McLaren Edition, που είναι ένας εξομοιωτής αγώνων F1 με ρεαλιστικό μοντέλο καιρού και οδήγησης, και το McLaren Garage VR Experience, που σε βάζει στην ομάδα του Pit Crew με στόχο να βοηθήσεις στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού χρόνου αλλαγής ελαστικών ενός μονοθεσίου.

Alonso is born to be the best driver. He plays the best in the real F1 race and VIVE. #htcvivexmclaren pic.twitter.com/PSAY1iE8Ta— Raymond Pao (@paoyc) November 23, 2018

Στην παρουσίαση του Vive Pro McLaren Limited Edition είχε συμμετάσχει και ο Fernando Alonso, o οποίος έχει τη δική του ομάδα eSports, οπότε αν το κράνος και οι εφαρμογές του είναι καλές εκείνον, τότε δεν μπορεί να σε αφήσουν ασυγκίνητο.