Summer body με wearables: Βρες τον καλύτερο «βοηθό»!

Περίληψη: Το καλοκαίρι έφτασε, η στιγμή της παραλίας επίσης. Αφού κατάφερες να κατακτήσεις το πολυπόθητο summer...

Το καλοκαίρι έφτασε, η στιγμή της παραλίας επίσης. Αφού κατάφερες να κατακτήσεις το πολυπόθητο summer body -ή, ας είμαστε λίγο επιεικείς- έφτασες αρκετά κοντά, δεν είναι κρίμα να τα παρατήσεις τώρα;

Για ακόμα μια φορά η τεχνολογία -κυρίως τα smartphones και τα wearables -, θα γίνουν ο κύριος σύμμαχος στη φιλότιμη αυτή προσπάθεια, ώστε και από τους στόχους σου να μην αποκλίνεις και για να γίνει η όλη διαδικασία πιο ευχάριστη και αποτελεσματική. Αν πάλι είσαι ήδη fit, τα ίδια προϊόντα θα σε βοηθήσουν να… ανεβάσεις επίπεδο στην προπόνηση και την φυσική σου κατάσταση! 

Από πού ξεκινάς; Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

Αν είσαι λάτρης του κλασικού ρολογιού -αλλά δεν θέλεις να κάνεις καμία παραχώρηση στον τομέα των χαρακτηριστικών- τότε το Samsung Galaxy Watch Active αξίζει μια θέση στον καρπό σου, ειδικά αν έχεις Samsung smartphone. Το Watch Active μπορεί να καταγράψει την καθημερινή σου δραστηριότητα, αλλά και να απαντήσει κλήσεις ή μηνύματα κατευθείαν από το ρολόι. Κι όλα αυτά κρατώντας το κλασικό στρογγυλό σχήμα, για να μπορεί να ταιριάξει με όλα. Θα το βρεις σε πολλά χρώματα για να επιλέξεις, όπως ασημί ή πράσινο.

Στο ίδιο στυλ και το Xiaomi Amazfit Stratos, που διαθέτει premium σχεδιασμό χωρίς να στερείται χαρακτηριστικών. Το Stratos είναι κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά, όπως κεραμικό πλαίσιο γύρω από την οθόνη, ανοξείδωτο ατσάλι στα κουμπιά και ανθεκτικό Gorilla Glass στην οθόνη. Διαθέτει επίσης GPS, αλλά και αδιαβροχοποίηση μέχρι και 5ΑΤΜ, για να σε συνοδεύσει σε κολύμπι και βουτιές διαρκείας!

Στην περίπτωση που τα παραπάνω παραείναι... smart για τις προτιμήσεις σου, τότε η Garmin σίγουρα θα σε καλύψει! Το Garmin Vivomove HR είναι ένα σχεδόν συμβατικό ρολόι με καντράν και δείκτες αναλογικούς - όπως και σε ένα οποιοδήποτε quartz ρολόι. Έχει όμως μια πολύ διακριτική οθόνη, που σου δείχνει data της δραστηριότητάς σου και χρήσιμες πληροφορίες. Διαθέτει τους απαραίτητους αισθητήρες για να λαμβάνει ειδοποιήσεις, να μετρά καρδιακούς παλμούς και να συνδέεται με το smartphone σου, όπου και θα βλέπεις αναλυτικά τις μέχρι τώρα επιδόσεις σου!

Η άλλη κατηγορία που μπορεί να σε ενδιαφέρει είναι τα smartwatch που δίνουν έμφαση στην καταγραφή της άσκησης. Αν είσαι ήδη fit τύπος, τότε και πάλι η Garmin είναι εδώ για σένα: Το Garmin Forerunner 45S είναι ένα πολύ ελαφρύ ρολόι, με οθόνη που μπορείς να διαβάσεις ακόμα και σε έντονη ηλιοφάνεια. Καταγράφει πολλούς και διαφορετικούς τύπους ασκήσεων, όπως τρέξιμο, ελλειπτικό, yoga, και διαθέτει μπαταρία που αντέχει σε συνεχή χρήση ως και για και 7 ημέρες, ενώ μπορεί, ασφαλώς, να συνδέεται εύκολα με κάθε smartphone.

Για όσους δεν είναι... fan των ρολογιών, υπάρχει πάντα η εναλλακτική του activity tracker. Ένα έξυπνο band, όπως το Media Tech Active Band, καταγράφει αναλυτικά την καθημερινή σου δραστηριότητα εμφανίζοντας ειδοποιήσεις στην έγχρωμη οθόνη του. Διαθέτει επίσης ηλεκτροκαρδιογράφο και όλα αυτά σε ένα πολύ λεπτό και διακριτικό πακέτο που σχεδόν θα... ξεχάσεις ότι το φοράς!

Βρες τα καλύτερα wearables στο κοντινότερο κατάστημα Public και στο public.gr!