Mi Health app / Μέτρηση καρδιακών παλμών μέσω... κάμερας!

Περίληψη: Ακόμη κι αν δεν φοράς wearable με αισθητήρα καρδιακών παλμών, μπορείς να μετρήσεις τους σφυγμούς σου με τη νέα έκδοση του Mi Health της Xiaomi αξιοποιώντας την κάμερα και το φλας του smartphone σου! Πάμε να δούμε πώς...

Η Xiaomi είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές wearables στον κόσμο - δεν είναι καθόλου απίθανο να φοράς ήδη ένα activity tracker ή smartwatch της. Τα περισσότερα από αυτά εξοπλίζονται με αισθητήρα καρδιακών παλμών άρα μπορείς να μετρήσεις εύκολα τους χτύπους της καρδιάς σου. Ακόμα όμως και αν δεν φοράς κάποιο wearable, έχεις ακόμα έναν τρόπο να μετρήσεις τους σφυγμούς σου, με την κάμερα του κινητού!

Αυτό γίνεται μέσα από το Mi Health App, που βρίσκεται σε πολλά Xiaomi smartphones. Το Mi Health έκανε την εμφάνισή του το 2019 και είναι διαφορετικό από το Mi Fit, που ίσως γνωρίζεις ήδη. Η εφαρμογή μπορεί να συγκεντρώσει και αυτή δεδομένα βημάτων, να υπολογίσει τον δείκτη μάζας σώματος και να σε βοηθήσει να πετύχεις στόχους εξάσκησης αλλά σύντομα θα μπορεί να μετρήσει και τους παλμούς σου με έναν έξυπνο τρόπο!

Θα έχεις παρατηρήσει πιθανώς ότι, για να μετρήσει τον ρυθμό που χτυπά η καρδιά σου, ένα smartwatch ή activity tracker εκπέμπει φως στον καρπό σου. Την ίδια τεχνική αξιοποιεί και το Mi Health χρησιμοποιώντας μερικούς αισθητήρες, τους οποίους έχει ήδη το κινητό σου. Μιλάμε φυσικά για την κάμερα και το φλας. Εσύ ακουμπάς την άκρη του δαχτύλου στον φακό της κάμερας και το φλας το φωτίζει. Έτσι η κάμερα μπορεί να διακρίνει τη ροή του αίματος και να υπολογίζει τους παλμούς σου!

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι διαθέσιμο από την έκδοση 2.7.4 του Mi Health και έχει κυκλοφορήσει -προς το παρόν- μόνο για τις κινέζικες εκδόσεις συσκευών της Xiaomi. Η εφαρμογή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στο Google Play Store, οπότε θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις κι εσύ μόνο αν το Mi Health είναι προεγκατεστημένο στη Xiaomi συσκευή σου και αφού έρθει η παραπάνω αναβάθμιση σε αυτό.

Για όλα τα νεότερα μείνε συντονισμένος στο Public Blog!