Ξέχασες να πλύνεις χέρια; Σου το θυμίζει το smartwatch!

Περίληψη: Ακόμα και τα smartwatches ρίχνονται στη... μάχη κατά του κορονοϊού. Τα έξυπνα ρολόγια με Wear OS μπορούν τώρα να σου υπενθυμίζουν να πλένεις (σωστά) τα χέρια σου!

Μόλις απέκτησες έναν νέο σύμμαχο εναντίον του κορονοϊού – αν φοράς smartwatch που τρέχει το Wear OS. Τα έξυπνα ρολόγια που «τρέχουν» το wearable λειτουργικό της Google απέκτησαν νέες δυνατότητες, οι οποίες σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους χρήστες να πλένουν σωστά και τακτικά τα χέρια τους.

Το αποδοτικό πλύσιμο των χεριών είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτρα προστασίας κατά του SARS-CoV-2, οπότε ό,τι σε βοηθάει να τον αποφύγεις είναι θετικό. Η Google σκέφτηκε δύο νέους τρόπους για να σε βοηθήσει. Ο πρώτος είναι μια υπενθύμιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι πρέπει να (ξανα) πλύνεις τα χέρια σου. Ο δεύτερος είναι αντίστροφή μέτρηση για να μπορείς εύκολα να παρακολουθείς πόση ώρα τα πλένεις - με σκοπό να το κάνεις σχολαστικά!

Κα οι δύο λειτουργίες βρίσκονται στην εφαρμογή ρολογιού του… ρολογιού. Αν ανοίξεις το app, μόλις έρθει η ειδοποίηση, τότε ξεκινάει αντίστροφη μέτρηση 40 δευτερολέπτων. Μόλις περάσει ο απαιτούμενος χρόνος δεν χρειάζεται κάποια αλληλεπίδρασή από εσένα για να κλείσει η αντίστροφή μέτρηση, ούτε ακούγεται κάποια νέα ειδοποίηση. Αυτή εξαφανίζεται από μόνη της, οπότε και βρεγμένα χέρια να έχεις δεν θα χρειαστεί να ακουμπήσεις το ρολόι. Η επόμενη ειδοποίηση θα έρθει 3 ώρες μετά το τελευταίο σου πλύσιμο.

Για να χρησιμοποιήσεις κι εσύ το νέο feature δεν χρειάζεται να γίνει κάποιο update στο Wear OS. Το hand-wash timer είναι μέρος του Clock app για Wear OS, οπότε ψάξε απλώς για update της εφαρμογής στο Play Store. Αν έκανες την αναβάθμιση θα δεις πως στη λίστα εφαρμογών του ρολογιού υπάρχει πλέον το Hand-Wash Timer.

Τα περισσότερα smartwatches σήμερα είναι προστατευμένα από το νερό, οπότε το ρολόι σου δεν θα πάθει κάτι αν βραχεί την ώρα που πλένεις τα χέρια! Εμπρός, γρήγορα στον νιπτήρα χωρίς δικαιολογίες!