Η Western Digital αποκαλύπτει νέα αποθηκευτικά μέσα στην IFA 2017

Περίληψη: Έχετε πολλά δεδομένα; H Western Digital θέλει να βοηθήσει στη διαχείριση αυτών των δεδομένων μέσω των...

Έχετε πολλά δεδομένα; H Western Digital θέλει να βοηθήσει στη διαχείριση αυτών των δεδομένων μέσω των νέων προϊόντων της, για σπίτια με πολλές συσκευές high-tech. Η εταιρία παρουσίασε πολλά νέα προϊόντα στην έκθεση τεχνολογίας IFA 2017 στο Βερολίνο, τα οποία φιλοδοξούν να βοηθήσουν στην καλύτερη διαχείριση των δεδομένων ενός μέσου χρήστη, ο οποίος χρησιμοποιεί συσκευές υψηλής τεχνολογίας. Οι νέες συσκευές περιλαμβάνουν μια αυτόνομη μονάδα αποθήκευσης cloud, μια μονάδα backup για το iPhone και μια κάρτα Micro SD υψηλής χωρητικότητας.

My Cloud Home

Η Western Digital δήλωσε ότι δημιούργησε το My Cloud Home επειδή το τυπικό νοικοκυριό, σύμφωνα με τα στατιστικά, έχει κατά μέσο όρο δεδομένα αποθηκευμένα σε 14 διαφορετικές συσκευές. Σα να μη φτάνει αυτό, τα δεδομένα αυτά είναι διάσπαρτα και σε διάφορες υπηρεσίες cloud και σε κοινωνικά δίκτυα. Για το 2017, οι στατιστικές υπολογίζουν πως το μέσο νοικοκυριό διακινεί περίπου 4,5 TB δεδομένων, που είναι πολλά, πάρα πολλά! Το μόνο που απαιτεί το My Cloud Home είναι ενσύρματη σύνδεση σε κάποιο router, ώστε οι χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα του από άλλους υπολογιστές desktop ή laptop, media players, κονσόλες και λοιπά. Έχοντας το My Cloud Home συνδεδεμένο στο δίκτυο, ο χρήστης απλά δημιουργεί ένα νέο λογαριασμό στο MyCloud μέσω οποιουδήποτε browser και το αφήνει να εντοπίσει τη συσκευή στο δίκτυο. Η Western Digital παρέχει app για κινητά, web app στο διαδίκτυο αλλά και πρόγραμμα για υπολογιστές.

SanDisk iXpand Base

Η επόμενη ανακοίνωση της εταιρίας ήταν μια συσκευή backup, αποκλειστικά για τους κατόχους iPhone και iPad. Σύμφωνα με τη Western Digital, το 85% των χρηστών του iPhone χρησιμοποιούν τη συσκευή τους για να λαμβάνουν και να αποθηκεύουν φωτογραφίες και βίντεο. Τελικά, όλα αυτά τα δεδομένα γεμίζουν τον αποθηκευτικό χώρο, απαιτώντας από τους χρήστες να τα μεταφέρουν είτε στο cloud ή στους υπολογιστές τους. Το ίδιο ισχύει και για το iPad, οπότε η Western Digital αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι που να λειτουργεί αυτομάτως και να είναι εύκολο στη χρήση. Κάπως έτσι προέκυψε το iXpand Base, το οποίο κυκλοφορεί υπό το brand της SanDisk. Είναι ένας στιβαρός σταθμός φόρτισης που έχει σχεδιαστεί για να βρίσκεται στο κομοδίνο ή στο γραφείο σας και να στηρίζει ένα iPhone ή iPad ενώ φορτίζει, ενώ τα δεδομένα αποθηκεύονται σε μνήμη flash, με τη συσκευή να κυκλοφορεί σε χωρητικότητες από 32GB έως 256GB. Η συσκευή εξωτερικά χαρακτηρίζεται από στρογγυλεμένες γωνίες, μαλακή επιφάνεια από καουτσούκ για τη σταθερή τοποθέτηση των συσκευών, και εσοχή για να κρύβονται τα καλώδια. Το SanDisk iXpand Base είναι συμβατό με iPhone 5 και επόμενα μοντέλα, iPad 4, iPad Air 2, iPad Mini και μεταγενέστερα.

Νέα κάρτα SanDisk Micro SD

Τέλος, η Western Digital ανακοίνωσε πως πρόκειται να κυκλοφορήσει μιας νέας κάρτας Ultra MicroSDXC UHS-I με τεράστια χωρητικότητα 400GB. Είναι η μεγαλύτερη χωρητικότητα στον κόσμο μέχρι στιγμής, σπάζοντας το όριο των 200GB, χωρητικότητα που είχε παρουσιάσει πρώτη η SanDisk πριν από δύο χρόνια. Το μέγεθος είναι, προφανώς, το ίδιο, παρότι η κάρτα έχει διπλάσια χωρητικότητα και παρέχει ταχύτητες μεταφοράς έως και 100MB ανά δευτερόλεπτο.