Το WhatsApp έφτασε και στα feature phone με KaiOS

Περίληψη: Το WhatsApp είναι μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές messaging με πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες...

Το WhatsApp είναι μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές messaging με πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Αν έχεις smartphone, πιθανότατα το χρησιμοποιείς ήδη. Το δημοφιλές εργαλείο επικοινωνίας τώρα γίνεται διαθέσιμο σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους, καθώς μπορεί πλέον να εγκατασταθείσε κινητά που «τρέχουν» KaiOS.

Κι αν αναρωτιέσα ιτι είναι το KaiOS, τότε λογικά θα σε εκπλήξει το γεγονός πως αυτό το λειτουργικό είναι το τρίτο διασημότερο παγκοσμίως! Το KaiOS είναι ένα λειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο για «κλασικά» κινητά, τα οποία λειτουργούν με πλήκτρα και όχι με οθόνη αφής. Παρά τα πλήκτρα, ένα κινητό με αυτό το λειτουργικό μπορεί να αποκτήσει smart χαρακτηριστικά.

Με την έλευση του WhatsApp, το KaiOS γίνεται ακόμα πιο πλήρες. Μέχρι σήμερα υπήρχαν ήδη διάσημες εφαρμογές στην πλατφόρμα, όπως το YouTube και το Google Maps, αλλά έλειπε μια εφαρμογή άμεσης επικοινωνίας, όπως το WhatsApp. Η έκδοση του WhatsApp για το KaiOS είναι πολύ ελαφριά και τρέχει άνετα σε κινητά με μόλις 256MB RAM.

Η μεγάλη απήχηση του KaiOS έρχεται από τις αναδυόμενες αγορές και ιδιαίτερα αυτή της Ινδίας. Εκεί όπου υπάρχει η ανάγκη για οικονομική επικοινωνία. Σε αυτή την αγορά τα κινητά τηλέφωνα, που έχουν όμως και smart δυνατότητες, είναι μια πολύ οικονομική λύση, για να αποκτήσει ένας χρήστης σύνδεση στο internet για πρώτη φορά. Σε αυτό το κομμάτι των καταναλωτών, το KaiOS κυριαρχεί.

Το λειτουργικό αυτό, όμως, δεν υπάρχει μόνο σε κινητά που κυκλοφορούν στην Νοτιοανατολική Ασία. Κινητά με KaiOS έρχονται και στην Ευρώπη, με τη Nokia να εξοπλίζει κάποια από τα κλασικά της μοντέλα, όπως το Nokia 8110, με αυτό.