Windows 10 Mail: Ένωσε όλους τους λογαριασμούς κάτω από ένα πρόγραμμα!

Περίληψη: Μέσα στον... κατακλυσμό από νέα apps που ήρθαν με τα Windows 10, η Microsoft αποφάσισε...

Μέσα στον... κατακλυσμό από νέα apps που ήρθαν με τα Windows 10, η Microsoft αποφάσισε να συμπεριλάβει και ένα νέο και ριζικά ανανεωμένο mail client, το οποίο ήρθε ως αντικαταστάτης του γνωστού Outlook Express που έδινε δωρεάν σε παλαιότερες εκδόσεις. Παρά το όνομά του, βέβαια, όπως και ο... πρόγονός του, το Mail app δεν περιορίζεται σε λογαριασμούς Outlook / Hotmail, αλλά μπορεί να συνεργαστεί με σχεδόν οποιονδήποτε mail server ή υπηρεσία.

Άνοιξε λογαριασμό

Αν έχεις κάνει login στα Windows με κάποιον λογαριασμό της Microsoft, τότε, ανοίγοντας το Mail app, θα πρέπει να έχεις ήδη συνδεθεί με τον αντίστοιχο λογαριασμό mail στο Outlook.com αυτομάτως. Αν όχι, θα σου ζητηθεί να συνδεθείς με κάποιον υπάρχοντα ή να ανοίξεις νέο.

Προσθέτοντας λογαριασμούς

Απλά πηγαίνεις στις ρυθμίσεις, πατώντας το εικονίδιο - γρανάζι, και έπειτα πατάς στο "Accounts" και εκεί το "+ Add account". Θα εμφανιστεί ένα μικρό παράθυρο διαλόγου, όπου θα πρέπει να επιλέξεις το είδος ή τον πάροχο του λογαριασμού που θες να προσθέσεις. Το Mail υποστηρίζει όλους τους δημοφιλείς παρόχους, όπως Google Gmail, Yahoo! Mail, iCloud της Apple, προφανώς τις υπηρεσίες της ίδιας της Microsoft όπως τα Outlook.com, Live.com, Hotmail, MSN, Exchange και Office 365, αλλά και "απλούς" mail servers μέσω των πρωτοκόλλων POP και IMAP. Εκεί θα σου ζητηθεί να δώσεις τα στοιχεία του λογαριασμού που θες να συνδέσεις και, αν όλα είναι σωστά, θα έχεις έναν ακόμη λογαριασμό, στο δεξί μέρος!

Ενοποίησε το inbox!

Το νέο Mail app έχει και μια ακόμη λειτουργία, αν βέβαια σε διευκολύνει κάτι τέτοιο: να έχεις ένα inbox, ενοποιημένο, στο οποίο θα "μπαίνουν" τα εισερχόμενα mails από όλους τους λογαριασμούς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να πατήσεις πάλι τα Settings, και από το "Manage Accounts" επιλέγεις το "Link inboxes". Θα σου ζητηθεί να επιλέξεις τους λογαριασμούς που θες να "ενοποιήσεις" και, ίσως, να δώσεις στο νέο ενιαίο inbox κάποιο "περιγραφικό" όνομα.Κάνοντας αυτά τα απλά βήματα, το Mail σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι όλους σου τους λογαριασμούς κάτω από ένα πρόγραμμα, και μάλιστα, αν θες, να έχεις και ενιαίο "γραμματοκιβώτιο" εισερχομένων, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να ανοίγεις browser και να μπαίνεις σε κάθε υπηρεσία και site χειροκίνητα!