Women’s Prize for Fiction 2019: Ανακοινώθηκε η λίστα των υποψηφίων!

Περίληψη: Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η longlist των υποψηφιοτήτων για το Women’s Prize for Fiction 2019, ενός...

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η longlist των υποψηφιοτήτων για το Women’s Prize for Fiction 2019, ενός από τα πιο αξιοσέβαστα βραβεία λογοτεχνίας στον κόσμο. Στόχος του θεσμού είναι να αναδειχθούν γυναικείες λογοτεχνικές φωνές που για χρόνια – δυστυχώς – μεγαλύτεροι θεσμοί του χώρου παράβλεπαν.

Εν αναμονή της shortlist και των αποτελεσμάτων, συγκεντρώσαμε τα 16 βιβλία της φετινής μακράς λίστας, ώστε να γνωρίσουμε τις συγγραφείς, το έργο τους και -  γιατί όχι; - να πάρουμε έμπνευση για το επόμενο ανάγνωσμά μας!

An American Marriage - Tayari Jones

«An American Marriage» ή αλλιώς ένας γάμος ενός νιόπαντρου ζευγαριού που η μοίρα καταφέρνει να δοκιμάσει, καθώς ο Roy κατηγορείται για ένα έγκλημα που δεν έχει κάνει. Όταν, όμως, όλα θα ανατραπούν και γυρίσει στο σπίτι… κάτι θα έχει αλλάξει.

Bottled Goods - Sophie van Llewyn

Οικογενειακά προβλήματα και μυστικές υπηρεσίες σε μια ιστορία γεμάτη ρεαλισμό με φόντο τη Ρουμανία του 1970 και κεντρικό θέμα τα καθημερινά προβλήματα που δεν έχουν τελειωμό.

Circe - Madeline Miller

Η ιστορία της μυθολογικής ΚίρκηςCirce»), μέσα από την ποιητική ματιά της Madeline Miller, η οποία υφαίνει μια ιστορία για θεούςήρωες, μαγεία και τέρατα.

Ghost Wall - Sarah Moss

Στο «Ghost Wall»θα διαβάσουμε την ιστορία μίας έφηβης που θυσιάζει τη ζωή ενός καθημερινού κοριτσιού, για να ζήσει σε μια καλύβα στην αγγλική εξοχή με τους γονείς της, σε ένα σκηνικό βγαλμένο από την Εποχή του Σιδήρου.

Lost Children Archive - Valeria Luiselli

Στο «Lost Children Archive» δύο ιστορίες προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις σε ένα ερώτημα που μας απασχολεί όλους: Τι ενώνει και τι χωρίζει μια οικογένεια και μια κοινωνία;

Milkman - Anna Burns

Έχοντας κερδίσει το Man Booker Prize το 2018, το «Milkman» μας προειδοποιεί: αν κάνουμε κάτι άξιο προσοχής και κεντρίσουμε το ενδιαφέρον…κινδυνεύουμε.

My Sister, the Serial Killer - Oyinkan Braithwaite

Το «MySister, the Serial Killer» είναι μια ευφυής και αστεία ιστορία για δύο αδερφές με ερωτικά μπερδέματα και φόνους για «ιερό» σκοπό. Ποια, όμως, θα σωθεί και ποια θα θυσιαστεί;

Normal People - Sally Rooney

Σε αυτό το ξεχωριστό love story θα ανακαλύψεις πώς ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τη ζωή κάποιου άλλου.

Number One Chinese Restaurant - Lilian Li

Οι ζωές και οι έρωτες των εργαζομένων ενός κινέζικου εστιατορίου στην Αμερική συνδέονται με ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

Ordinary People Diana Evans

Δύο ζευγάρια στο Λονδίνο του 2008, κάνουν τον απολογισμό τους και αποκαλύπτουν στο «Ordinary People» τι μπορούν να αντέξουν και τι όχι.

Praise Songs for the Butterflies - Bernice L McFadden

Μια κόρη χρησιμοποιείται για θρησκευτική εξιλέωση των εγκλημάτων των προγόνων της και δίνει τη δική της μάχη για να επιστρέψει σε έναν κόσμο που πρέπει να μάθει να εμπιστεύεται και να αγαπά από την αρχή.

Remembered - Yvonne Battle-Felton

Με βαθμολογία στο Goodreads 4.5 στα 5, όλοι θέλουμε να διαβάσουμε μια ιστορία οικογενειακών δεσμών στη Φιλαδέλφεια του μακρινού 1910, στην οποία η αλήθεια και το ψέμα «φλερτάρουν» επικίνδυνα.

Swan Song - Kelleigh Greenberg-Jephcott

Το 1975 ο Truman Capote, αφού είχε ζήσει μέσα στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας αποφάσισε να αποκαλύψει τα πάντα για αυτήν, βάζοντας τον ίδιο στο στόχαστρο για δεκαετίες. Μάθε όλη την αλήθεια στο «Swan Song».

The Pisces - Melissa Broder

Η Lucy προσπαθεί να ξεπεράσει τον πρόσφατο χωρισμό της και γοητεύεται από ένα θαλάσσιο πλάσμα.

The Silence of theGirls - Pat Barker

Το  «The Silence of the Girls» είναι η ιστορία για το ταξίδι μιας γυναίκας, της Βρισηίδας, που από βασίλισσα έγινε δούλα του Αχιλλέα σαν έπαθλο του Τρωικού πολέμου, ειπωμένη αυτή τη φορά, όχι από τον Όμηρο, αλλά από την Pat Barker.

Περιμένουμε με ανυπομονησία τη shortlist στις 28 Απριλίου και τον μεγάλο νικητή στις 5 Ιουνίου!