Ξεκίνα το ταξίδι σου στο χώρο της φωτογραφίας!

Περίληψη: Η μεγάλη έκθεση φωτογραφίας Image+Tech και Photovision 2019 άνοιξε τις πύλες της στη HELEXPO στις...

Η μεγάλη έκθεση φωτογραφίας Image+Tech και Photovision 2019 άνοιξε τις πύλες της στη HELEXPO στις 5 Απριλίου. Για 3 ημέρες στον εκθεσιακό χώρο του Αμαρουσίου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο.

Οι δύο εκθέσεις, που τα προηγούμενα χρόνια είχαν διεξαχθεί χωριστά, ενώνουν φέτος τις δυνάμεις τους, με σκοπό να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τις τεχνολογίες εικόνας και ήχου. Από τις 5 μέχρι τις 7 Απριλίου αν επισκεφθείς τη HELEXPO θα δεις ότι νεότερο συμβαίνει στον τομέα της φωτογραφίας και του βίντεο, στην μεγαλύτερη έκθεση του είδους, στη χώρα μας.

Για εσένα που ξεκινάς τώρα το ταξίδι σου στο χώρο της φωτογραφίας, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες προτάσεις από όλες τις κατηγορίες για να επιλέξεις αυτή σου ταιριάζει καλύτερα.

DSLR

Με μία DSLR θα μπεις στο παιχνίδι της φωτογραφίας με τα καλύτερα δυνατά εφόδια. Μία DSLR μηχανή σου προσφέρει μεγάλο αισθητήρα, εναλλασσόμενους φακούς και χειροκίνητες ρυθμίσεις για να «παίξεις» και να μάθεις όσο χρησιμοποιείς τη μηχανή. Ένα kit σώματος και φακού είναι το ιδανικό αρχικά πακέτο, και αν δεις ότι θες να πας την εμπειρία σου ένα βήμα παραπέρα τότε μπορείς να προμηθευτείς διαφορετικούς φακούς στο μέλλον, για την χρήση που θέλεις.

Canon EOS 4000D & Φακός 18-55mm

Με την Canon 400D και τον φακό 18-55mm έχεις ένα πλήρες πακέτο στην πιο προσιτή τιμή της αγοράς. Ο αισθητήρας που βρίσκεται στην 4000D είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται και σε ακριβότερα μοντέλα και ο φακός είναι ιδανικός για ξεκίνημα αφού κάνει λίγο απ’ όλα. Διαθέτει ζουμ, έχει διάφραγμα από f/3.5 έως f/5.6 και υποστηρίζει auto focus. Μπορείς όμως να ελέγξεις το focus και χειροκίνητα, από το focus ring στο σώμα του φακού. Σημαντικό είναι επίσης ότι η Canon 4000D διαθέτει και Wi-Fi για να μπορείς να περάσεις πολύ γρήγορα τις φωτογραφίες σας σε smartphone ή τάμπλετ.

Canon EOS 4000D & Φακός EF-S18-135mm

Με αυτό το πακέτο παίρνεις το ίδιο σώμα, την Canon 400D, αλλά με διαφορετικό φακό. Ο αισθητήρας έχει δηλαδή ανάλυση 18MP στις φωτογραφίες και FullHD στο βίντεο. Αλλά ο 18-135mm φακός σου χαρίζει πολύ μεγαλύτερο εύρος ζουμ. Το πακέτο αυτό είναι ιδανικό για κάποιον που του αρέσει να φωτογραφίζει τοπία και θέλει μία πολύ ικανή μηχανή για τα ταξίδια του. Τον συνδυασμό Canon 4000D και φακόυ 18-135mm θα τον βρεις αποκλειστικά στο Public και μάλιστα με έκπτωση 30%.

Canon EOS 200D & Φακός 18-55mm IS

Επιλέγοντας την Canon 200D κάνεις ένα βήμα παραπάνω από τις entry level DSLR. Ο αισθητήρας της μπορεί να αποτυπώσει φωτογραφίες με ανάλυση 24,2MP και το ISO φτάνει μέχρι και 25600. Επιπλέον, η 200D σου προσφέρει και άλλες ευκολίες όπως περιστρεφόμενη οθόνη αφής 3”ενώ και εδώ υπάρχει συνδεσιμότητα Wi-Fi αλλά και NFC. Ο φακός του πακέτου διαθέτει IS (image stabilization) για να απορροφά τις κινήσεις του χεριού σου.

Την 200D θα την βρεις σε δύο χρώματα. Η πρώτη σου επιλογή είναι σε λευκό, ενώ το μοντέλο σε μαύρο χρώμα, θα σου δώσει δώρο και μία τσάντα μεταφοράς. Η 200D είναι η μικρότερη DSLR της αγοράς, γεγονός που βοηθάει πολύ με τη φορητότητα της μηχανής.

Canon EOS 800D & Φακός 18-55mm IS

Η Canon 800D διαθέτει τα ίδια σχεδόν χαρακτηριστικά με την 200D αλλά είναι ιδανική για εσένα που θέλεις να ασχοληθείς και με το βίντεο εκτός από τη φωτογραφία. Σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της Canon, η Canon 800D διαθέτει 45 σημεία auto focus για να είναι το θέμα σας πάντα σωστά εστιασμένο. Ακόμα, η 800D σου δίνει την επιλογή να συνδέσεις εξωτερικό μικρόφωνο για να μπορείς να καταγράψεις ήχο υψηλής ποιότητας. Με ανάλυση βίντεο 1080p κα περιστρεφόμενη οθόνη 3 ιντσών η 800D είναι ιδανική για vlogger, Youtuber και κάθε είδους videographer που θέλει να ανεβάσει το επίπεδο παραγωγής του και να κάνει το αποτέλεσμά του πιο επαγγελματικό.

Compact

Το μόνο μειονέκτημα των DSLR είναι το μέγεθός τους καθώς θα χρειαστείς παραπάνω χώρο για να έχεις παντού τον εξοπλισμό σου. Αν λοιπόν δεν σε ενδιαφέρει να έχεις χειροκίνητες ρυθμίσεις φωτογραφίας και χρειάζεσαι κάτι μικρό και φορητό, τότε μπορείς να στραφείς σε μια compact μηχανή.

Canon IXUS 185

Με την IXUS 185 μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης 20MP και βίντεο HD 720p, κι όλο αυτό τοπακέτο έρχεται σε ένα σώμα που ζυγίζει μόλις 127 γραμμάρια. Μπορεί η Canon IXUS 185 να είναι μία πολύ οικονομική μηχανή αλλά ακόμα και σε αυτή η Canon έχει τοποθετήσει φακό με οπτικό σταθεροποιητή. Ακόμα ο φακός διαθέτει ζουμ για να φέρεις τα πάντα πιο κοντά.

Την IXUS 185 θα την βρεις σε δύο χρώματα, μαύρο και ασημί, με έκπτωση 20%. Η Canon IXUS 185 είναι η ιδανική point & shoot μηχανή για όποιον θέλει γρήγορο και σωστό αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστεί να κάνει τίποτα παραπάνω από το να πατήσει ένα κουμπί.

Canon Powershot SX420 IS

Στην κατηγορία των compact μηχανών θα βρούμε και την υποκατηγορία των super-zoom. Οι μηχανές super zoom διαθέτουν πολύ compact σώμα αλλά μεγάλο φακό. Με έναν φακό όπως της Powershot SX420, μπορείς να τραβήξεις ακόμα και το φεγγάρι, αφού το ζουμ του φτάνει μέχρι και 42X
Όσο πιο μεγάλο το ζουμ όμως τόσο και πιο δύσκολο να βγάλετε τη σωστή φωτογραφία, αφού η παραμικρή κίνηση μεταφράζεται σε μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό η Canon εξόπλισε και την SX420 με φακό IS.