Ξέρω τι διαβάζεις φέτος το καλοκαίρι!

Περίληψη: Αν ανήκεις σε εκείνους που πήγαν διακοπές και έχουν επιστρέψει, θα είδες σίγουρα κάποιο...

Αν ανήκεις σε εκείνους που πήγαν διακοπές και έχουν επιστρέψει, θα είδες σίγουρα κάποιο από τα παρακάτω βιβλία καταχωνιασμένο κάτω από κάποια ξαπλώστρα. Αν, πάλι, ετοιμάζεσαι να φύγεις για διακοπές τώρα, τότε σίγουρα σε ενδιαφέρει μια ματιά στα best sellers του φετινού καλοκαιριού!

Ρίξε πρώτα μια ματιά στις νέες κυκλοφορίες, για να ξέρεις τι καινούργιο γεμίζει τα ράφια του καλοκαιριού, και πάρε μολύβι και χαρτί για να κρατήσεις σημειώσεις. Θα τις χρειαστείς, με τόσα εξαιρετικά βιβλία μαζεμένα!

Ξεκινάμε με το βιβλίο που έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα τον τελευταίο καιρό, την «Τελευταία μπλόφα» των δημοσιογράφων Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού, που δίνει μια πλήρη, ρεαλιστική εικόνα για το πώς ελήφθησαν το 2015 οι μεγάλες αποφάσεις που καθόρισαν το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη. 

Αν ψάχνεις διαρκώς τρόπους να εξελίσσεσαι - ακόμα και στην παραλία - τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις - αν δεν το έχεις κάνει ήδη, δηλαδή - 
«Το Δώρο» του Στέφανου Ξενάκη, το οποίο βραβεύθηκε στα φετινά Βραβεία Public, καθώς και το «20 Βήματα μπροστά» του μετρ των βιβλίων αυτοβελτίωσης, Jorge Bucay.

Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε καλά πως τα αστυνομικά μυθιστορήματα έχουν την τιμητική τους κάθε καλοκαίρι. Φέτος, τις εντυπώσεις κλέβει το «Μαχαίρι», το νέο βιβλίο του Jo Nesbo, η συγκλονιστική δωδέκατη περιπέτεια του Χάρι Χόλε, καθώς και η «Θέση 7Α» του Sebastian Fitzek, που έχει εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς και έχει πουλήσει 12.000.000 αντίτυπα σε 29 χώρες!

Για ακόμα πιο μεγάλες συγκινήσεις και μυστήρια που αναζητούν λύση, θα πρέπει να στραφείς «Σιωπηλή Ασθενή», ένα ψυχολογικό θρίλερ που βρισκόταν για αρκετό καιρό Νo1 best seller στη λίστα των New York Times.

Για το τέλος, αφήσαμε τέσσερα βιβλία από τέσσερις γυναίκες που έχουν αποδείξει πως ξέρουν να δημιουργούν πρωτότυπες ιστορίες και να καθηλώνουν τους αναγνώστες τους.

Η αρχή γίνεται με τη Λένα Μαντά και το «Ταξίδι στη Βενετία», μια ιστορία γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις, και η συνέχεια δίνεται με τη Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη και την «Αγαπημένη των θεών», ένα παθιασμένο μυθιστόρημα για αναγνώστες που δεν τους λείπει η μαγεία στη ζωή.

Φυσικά, καλοκαίρι χωρίς την πολυσχιδή Έλενα Ακρίτα δεν γίνεται, αφού το νέο της βιβλίο, «Τα τάπερ της Αλίκης», τα έχει όλα: αγάπη, οργή, πόνο, έρωτα, γέλιο και κλάμα.

Όσο για σένα που ψάχνεις παντού τον έρωτα και το μυστήριο που κρύβεται πίσω απ' αυτόν, πρέπει να διαβάσεις οπωσδήποτε το βιβλίο της E.L James, «O Κύριος», που θα σε παρασύρει σε ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους και ανεξέλεγκτα πάθη με την απαράμμιλη ευαίσθητη και συνάμα άγρια γραφή της συγγραφέα του best seller «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι».

Αν ακόμη δεν βρήκες αυτό που ψάχνεις, τα βιβλία για το καλοκαίρι δεν εξαντλούνται εδώ. Ανακάλυψέ τα όλα στο public.gr!