Xiaomi Mi A3: Χαμηλή τιμή και υψηλές επιδόσεις πάνε μαζί!

Περίληψη: Ψάχνοντας καινούργιο smartphone, λογικό είναι να θες να εντοπίσεις κάτι πολύ καλό, από άποψη επιδόσεων, χωρίς να ξοδέψεις πολλά. Όταν θέλεις λίγο από όλα, η Xiaomi είναι εδώ για να σε καλύψει, με το Xiaomi Mi A3.

Ψάχνοντας καινούργιο smartphone, λογικό είναι να θες να εντοπίσεις κάτι πολύ καλό, από άποψη επιδόσεων, χωρίς να ξοδέψεις πολλά. Όταν θέλεις λίγο από όλα, η Xiaomi είναι εδώ για να σε καλύψει, με το Xiaomi Mi A3.

Γρήγορη απόδοση; Την έχει. Εξαιρετική κάμερα; Κι αυτή την έχει. Αναβαθμίσεις; Θα πάρει πολλές. Αλλά το σημαντικότερο είναι πως για όλα αυτά δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πάρα πολλά. Πάμε να γνωρίσουμε αναλυτικά το Xiaomi Mi A3 και όλα όσα μπορεί να κάνει για εσένα.

Ας ξεκινήσουμε από την απόδοση, την οποία επιμελείται ο Snapdragon 665. O επεξεργαστής της Qualcomm διαθέτει 8 πυρήνες και συνεργάζεται με 4GB RAM64GB ROM και την Adreno 610 GPU για να σου προσφέρουν ένα πολύ γρήγορο σύνολο. Σε αυτό βοηθάει και η HD ανάλυση της οθόνης, καθώς το κινητό αναλαμβάνει να «τρέξει» λιγότερα pixel. Δεν θυσιάζεις όμως τη χρωματική απόδοση γι’ αυτό, καθώς το Mi A3 εξοπλίζεται με AMOLED πάνελ. Το πολύ δυνατό πακέτο συμπληρώνει η μπαταρία των 4.030mAh, που εγγυάται κορυφαία αυτονομία.

Σημαντικό ρόλο στη ταχύτητα του Mi A3 παίζει και το λογισμικό. Αντίθετα με άλλα smartphone της κινεζικής εταιρίας, το Xiaomi Mi A3 έρχεται με Android One και όχι MIUI. Αυτό σημαίνει πως η συσκευή τρέχει μια πιο ελαφριά έκδοση του Android, χωρίς παραμετροποιήσεις από την Xiaomi, που πολλές φορές μπορεί να βαραίνουν τη συσκευή. Ένα ακόμα μεγάλο bonus του προγράμματος Android One είναι πως οι αναβαθμίσεις έρχονται απευθείας από τη Google. Έτσι το κινητό σου θα τρέχει την νεότερη έκδοση του Android για καιρό και θα λαμβάνει επίσης και σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας.

Η ταχύτητα, όμως, δεν είναι το μόνο σημείο για το οποίο ξεχωρίζει το Mi A3. Η κάμερα είναι κι αυτή από τις κορυφαίες για την κατηγορία του. Στην πίσω πλευρά της συσκευής βρίσκουμε 3 αισθητήρες με τον κύριο να προσφέρει ανάλυση 48MP. O αισθητήρας αυτός συνδυάζει την πληροφορία από κάθε 4 πίξελ σε ένα, για να δώσει φωτογραφίες ανάλυσης 12MP. Με αυτό τον τρόπο το Mi A3 προσφέρει ποιοτικές εικόνες κάθε ώρα της ημέρας, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς οι άλλοι δύο αισθητήρες σου δίνουν πολλές ακόμα επιλογές φωτογράφησης. Η δεύτερη κάμερα σού δίνει τη δυνατότητα για ευρυγώνιες λήψεις στα 8MP, ενώ, η τρίτη κάμερα είναι ανάλυσης 2MP και προσφέρει όμορφα πορτραίτα με εντυπωσιακό bokeh.

Αν ψάχνεις οικονομικό κινητό που να σου προσφέρει πολύ γρήγορη απόδοση, μόλις το βρήκες. Ο συνδυασμός τεχνικών χαρακτηριστικών και λειτουργικού συστήματος δημιουργούν μια από τις καλύτερες value for money προτάσεις – από άποψη ταχύτητας.

Αν συνυπολογίσεις και το γεγονός ότι θα έχεις μια πολύ αξιοπρεπή κάμερα πάντα στην τσέπη σου, το Xiaomi Mi A3 γίνεται αυτομάτως από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία του. Θα το βρεις σε τρία διαφορετικά χρώματα στο κοντινότερο κατάστημα Public και στο public.gr.