Xiaomi Mi Mix Alpha: Το smartphone που είναι σχεδόν όλο οθόνη

Περίληψη: Με το Mi Mix Alpha η Xiaomi πάει το σχεδιασμό σε άλλο επίπεδο, δημιουργώντας μία συσκευή που από όπου κι αν την δεις είναι οθόνη.

Η σειρά Mi Mix της Xiaomi διακρινόταν πάντα για τον επαναστατικό σχεδιασμό της. Το πρώτο Xiaomi Mi Mix ήταν το smartphone που ουσιαστικά ξεκίνησε τον «πόλεμο» κατά των bezel. Με το Mi Mix Alpha η Xiaomi πάει το σχεδιασμό σε άλλο επίπεδο, δημιουργώντας μία συσκευή που από όπου κι αν την δεις είναι οθόνη.

Μέχρι σήμερα ξέραμε τις edge οθόνες τις είχαμε συνηθίσει στα Samsung S και Note, ενώ φέτος κυκλοφόρησαν και τα πρώτα smartphone με αναδιπλούμενες οθόνες. Η Xiaomi σκέφτηκε μάλλον να συνδυάσει τις δύο ιδέες χρησιμοποιώντας μία εύκαμπτη OLED οθόνη η οποία συνεχίζει στα πλάγια, αλλά, δεν σταματάει πουθενά. Για την ακρίβεια σταματάει, για το σημείο στο οποίο είναι οι κάμερες, αλλά πέρα από αυτό, η συσκευή έχει οθόνη που επεκτείνεται σε όλη της την επιφάνεια.

Μιας και όλη η επιφάνεια είναι οθόνη, πολλά από τα συνηθισμένα κομμάτια ενός smartphone λειτουργούν με αντισυμβατικό τρόπο στο Mi Mix Alpha. Τα κουμπιά της έντασης για παράδειγμα δεν υπάρχουν πουθενά. Αντί για αυτά, η συσκευή αντιλαμβάνεται την πίεση στα πλάγια για να αλλάξει την ένταση. Επίσης, δεν υπάρχει μπροστινή κάμερα – αν και δύσκολα ορίζει κανείς ποια πλευρά είναι μπροστά και ποια πίσω σε αυτό το κινητό. Απλά γυρνάς προς το πρόσωπό σου την πλευρά που έχει τις κάμερες και η οθόνη σε αυτή την πλευρά θα γίνει το viewfinder σου. Αν θεωρήσουμε την πλευρά που δεν έχει κάμερες ως μπροστινή, η οθόνη του Xiaomi Mi Mix Alpha προσφέρει 180.6% screen-to-body ratio!

Το Xiaomi Mi Mix Alpha θα είναι 5G χρησιμοποιώντας τον Snapdragon 855+ ως επεξεργαστή. Διαθέτει επίσης 12GB RAM, 512GB αποθηκευτικό χώρο και μπαταρία 4.050mAh. Σε κάθε άλλο smartphone τα χαρακτηριστικά αυτά θα ήταν εντυπωσιακά, στο Mi Mix Alpha είναι απλώς αναμενόμενα. Ένα τόσο πρωτοπόρο smartphone δεν θα μπορούσε παρά να εξοπλίζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Το Xiaomi Mi Mix Alpha είναι εντυπωσιακό αλλά δυστυχώς δεν θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Η Xiaomi μας δείχνει τι μπορεί να κάνει, αλλά, η συσκευή είναι concept που θα κυκλοφορήσει σε ελάχιστα κομμάτια. Concept ήταν και το πρώτο Mi Mix πάντως, οπότε ανυπομονούμε να δούμε ένα smartphone μαζικής παραγωγής που θα είναι σχεδιασμένο στα πρότυπα του Mi Mix Alpha.