Xiaomi Redmi K20 Pro: Αυτό είναι το πραγματικό flagship killer για φέτος

Περίληψη: Η Xiaomi εδώ και αρκετό καιρό είχε προαναγγείλει την κυκλοφορία μίας ναυαρχίδας από την Redmi....

Η Xiaomi εδώ και αρκετό καιρό είχε προαναγγείλει την κυκλοφορία μίας ναυαρχίδας από την Redmi. Η ημέρα της επίσημης παρουσίασης επιτέλους έφτασε και η Xiaomi ανακοίνωσε το Redmi K20 Pro. Η νέα συσκευή έχει ότι χαρακτηριστικό θα περίμενες από ένα κορυφαίο smartphone με την Redmi να ισχυρίζεται πως το K20 Pro είναι το «flagship killer 2.0». Όπως θα δεις και παρακάτω ο ισχυρισμός αυτός μάλλον είναι απόλυτα σωστός.

Το Redmi K20 Pro προσφέρει μία οθόνη OLED 6,39’’ η οποία έχει ανάλυση 2340x1080 και καλύπτει σχεδόν όλη την όψη του κινητού. Η selfie κάμερα έχει κρυφθεί με έναν pop-up μηχανισμό και έτσι τα bezel είναι ελάχιστα. Για να πετύχει η Xiaomi screen-to-body-ratio μεγαλύτερο του 91% τοποθέτησε επίσης τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την OLED οθόνη.

Για να μπορεί όμως η Xiaomi να ισχυρίζεται πως το Redmi K20 Pro είναι πραγματικό flagship χρειάζεται και τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η κινέζικη εταιρία δεν έμεινε μόνο στα λόγια και φρόντισε να εξοπλίσει το K20 Pro ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά. Έτσι, το K20 Pro εξοπλίζεται με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 855 ο οποίος θα συνοδεύεται με τουλάχιστον 6GB RAM και 64GB ROM. Ακόμα, τοποθέτησε στο Redmi K20 Pro τεράστια μπαταρία 4.000mAh που φορτίζει με ταχυφορτιστή.

Στο κομμάτι της κάμερας η Xiaomi επέλεξε για το Redmi K20 Pro ένα σύστημα από 3 αισθητήρες, με τον κύριο από αυτούς να διαθέτει ανάλυση 48MP. Επιπλέον, υπάρχει ένας τηλεφακός 8MP για φωτογραφίες με ζουμ 2Χ και ένας υπερευρυγώνιος αισθητήρας 13MP με οπτικό πεδία 125ο. Η μπροστινή κάμερα, που όπως είπαμε κρύβεται με pop-up μηχανισμό, μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες με ανάλυση 20MP.

Η Xiaomi έχει προσέξει ακόμα και τις λεπτομέρειες, αφού έχει εξοπλίσει το Redmi K20 Pro με θύρα ακουστικών, NFC (που πολλές συσκευές από κινέζους κατασκευαστές δεν περιλαμβάνουν) και dual frequency GPS. Ακόμα και τα χρώματα του K20 Pro ξεχωρίζουν, αφού διαθέτουν ένα πολύ ιδιαίτερο ιριδίζων σχέδιο στην μπλε και κόκκινη απόχρωση. Η πιο «βαρετή» μαύρη έκδοση διαθέτει κι αυτή τη δική της μοναδική όψη με σχέδιο που θυμίζει ανθρακονήματα.

Το Xiaomi Redmi K20 Pro ανακοινώθηκε προς το παρόν για την αγορά της Κίνας, αλλάπεριμένουμε πως και πως την ώρα που θα έρθει και στα καταστήματα Public, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα smartphone της Xiaomi!