"Ξημερώνει Κυριακή" μέχρι την Κυριακή 9 Μαρτίου!

Περίληψη: "Ξημερώνει Κυριακή, μη μου λυπάσαι. Είναι όμορφη η ζωή, να το θυμάσαι!" τραγουδούσε ο Γιάννης Πουλόπουλος το 1969  σε στίχους...

"Ξημερώνει Κυριακή, μη μου λυπάσαι. Είναι όμορφη η ζωή, να το θυμάσαι!" τραγουδούσε ο Γιάννης Πουλόπουλος το 1969  σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική Μίμη Πλέσσα! Το γνωστό τραγούδι περιλαμβανόταν στον δίσκο «Ο Δρόμος» που κυκλοφόρησε το 1969 από την Lyra και έκτοτε θεωρείται ο πιο εμπορικός δίσκος στην Ελλάδα με πωλήσεις πάνω από 3.500.000 αντίτυπα, καθώς και ο πρώτος ελληνικός δίσκος που έγινε χρυσός.dromos_2«Ο Δρόμος» είχε ερμηνευτές τον Γιάννη Πουλόπουλο, τη Ρένα Κουμιώτη και την Πόπη Αστεριάδη και το Γενάρη του 1970 μεταφέρθηκε στο σανίδι όπου λογοκρίθηκε και κυνηγήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς καθώς στην παράσταση είχαν προστεθεί επιπλέον τραγούδια που περιείχαν ξεκάθαρα μηνύματα εναντίον του.

Τα θρυλικά πολυαγαπημένα τραγούδια των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, απετέλεσαν την έμπνευση του έργου «Ξημερώνει Κυριακή», που παίζεται «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα του σήμερα, με το θυμό, την απόγνωση, τις μάταιες θυσίες, τη φτώχεια, την προδοσία αλλά και τις ελπίδες, τα όνειρα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη μαχητικότητα και συμπρωταγωνιστές οι Κώστας Αρζόγλου, Γιώτα Φέστα, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Βασίλης Παλαιολόγος, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη και Γιάννης Καραούλης. Τα τραγούδια της μουσικοθεατρικής παράστασης ερμηνεύουν η σπουδαία Ρένα Κουμιώτη και ο μοναδικός Δημήτρης Μπάσης.

 103220

Οι ηθοποιοί της παράστασης προσκάλεσαν ειδικά τους φίλους των Public να τρέξουν στα καταστήματα Publicνα προμηθευτούν τα εισιτήρια τους γιατί η τελευταία παράσταση θα είναι στις 9 Μαρτίου!

Δείτε το βίντεο:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0300

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων (Από 26 Φεβρουαρίου έως 9 Μαρτίου):

Τετάρτη στις 7.00 μ.μ.

Πέμπτη και Παρασκευή 8.30 μ.μ.

Σάββατο 5.30 μ.μ. και 8.30 μ.μ.

Κυριακή 7.00 μ.μ.

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας από εδώ.  kyriaki 2