Y: The Last Man - To σπουδαίο κόμικ της DC έρχεται στις οθόνες μας

Περίληψη: Πριν από περίπου δεκαπέντε (15) χρόνια, συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2003, κυκλοφόρησε ο πρώτος τόμος...

Πριν από περίπου δεκαπέντε (15) χρόνια, συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2003, κυκλοφόρησε ο πρώτος τόμος μιας από τις ωραιότερες ιστορίες που μας χάρισε η pop κουλτούρα τα τελευταία χρόνια: για τον μοναδικό άνδρα, τον Γιόρικ Μπράουν, που (μυστηριωδώς) καταφέρνει να επιβιώσει από την πανούκλα που αφανίζει όλο τον αντρικό πληθυσμό στη Γη.

Ο λόγος για το «Y: The Last Man», την περιπέτεια των Brian K. Vaughan και Pia Guerra, για έναν ήρωμα που περνά μέσα από απίστευτα εμπόδια, καταστάσεις και αποκαλύψεις για να ανακαλύψει την αλήθεια. Για τους γνωρίζοντες, ο Γιόρικ υπήρχε στις σελίδες των comics νωρίτερα, από το 2002, που κυκλοφορούσε σε τευχάκια - floppies των 20 σελίδων. 

Ωστόσο τον Ιανουάριο του 2003 το «Υ - The Last Man» κυκλοφόρησε επίσημα τον πρώτο τόμο του (από τους 10 στο σύνολο) και οι κριτικές ήταν αποθεωτικές. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα στέκεται ως το κορυφαίο έργο του μάλλον καλύτερου συγγραφέα comics της γενιάς του. «Runaways», «The Escapist», «Ex Machina» και «Saga» είναι μερικές από τις καλύτερες δουλειές της φανταστικής καριέρας του Vaughan, κατά κόσμον BKV, που, μεταξύ άλλων, έχει βραβευτεί με 4 βραβεία Eisner και έχει γράψει για την 4η και την 5η σεζόν του «Lost».

Ανάμεσα στις εκδόσεις ξεχωρίζουν οι συλλεκτικές «Absolute Y Volume 1 The Last Man» και«Absolute Y: The Last Man Vol. 2», που θα βρείτε στο κοντινότερο κατάστημα Public και στο άμεσα διαθέσιμες στο public.gr.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες, μετά από χρόνια κολλημένο στη φάση της παραγωγής, το αριστουργηματικό μεταποκαλυπτικό comic βρίσκει τον δρόμο του στις τηλεοπτικές μας οθόνες μέσω του FX, του καναλιού που μας έχει δώσει τα «American Horror Story», «Feud» και «American Crime Story». 

Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από τον Γιόρικ ο οποίος, μετά από μια επιδημία η οποία σκότωσε όλους τους άντρες στη Γη, είναι ο τελευταίος άνθρωπος με το Υ χρωμόσωμα. Παράλληλα με την ανακοίνωση, δόθηκε στη δημοσιότητα και η πρώτη φωτογραφία από την σειρά, η οποία δείχνει τον Γιόρικ φορώντας ένα πλαστικό πόντσο και μια μάσκα αερίων, κουβαλώντας μέσα σε κλουβί την μαϊμού κατοικίδιό του, τον Άμπερσαντ.

Τα νέα μόνο ευχάριστα θα μπορούσαν να είναι, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα, ως το 2020, για να δούμε το «Y: The Last Man» στις οθόνες μας.

Ως τότε, διαβάζουμε τα comics της σειράς - για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι...