Yesterday: Πώς θα ήταν, άραγε, η ζωή μας χωρίς του Beatles;

Περίληψη: Αυτή είναι η μέρα που άλλαξε τη ζωή του Jack στο «Yesterday», τη ρομαντική κομεντί...

Αυτή είναι η μέρα που άλλαξε τη ζωή του Jack στο «Yesterday», τη ρομαντική κομεντί που εδώ και μια εβδομάδα προβάλλεται στα θερινά της πόλης και έχει γίνει talk of the town. Πίσω από αυτή βρίσκονται ο σκηνοθέτης Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting) και ο σεναριογράφος Richard Curtis (Love Actually, Notting Hill). Μπορείς να δεις το trailer εδώ.

Ας το πιάσουμε, όμως, από την αρχή. Ο Jack (HimeshPatel) είναι ένας μουσικός που, μετά από ένα μικρό ατύχημα, ξυπνάει και είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που γνωρίζει τους θρυλικούς Beatles. Η μεγαλύτερη «θαυμάστριά» του είναι η παιδική του φίλη Ellie (Lily James), η οποία είναι κρυφά ερωτευμένη μαζί του. Ο Jack θα αρχίσει να ζει το θαύμα του μεγάλου σταρ και της δόξας, αλλά θα χρειαστεί να διαλέξει: αλήθεια ή ψέμα, αγάπη ή χρήμα;

Με μια γλυκιά νοσταλγία, αυτή η ταινία θα καταφέρει να σε «ταξιδέψει» στα αγαπημένα τραγούδια των Beatles, ενώ δεν λείπουν και οι ατάκες που θα γελάσεις με τη ψυχή σου.

Βλέποντας την ταινία ίσως συνειδητοποιήσεις ότι θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα τα θρυλικά «σκαθάρια». Υπάρχει καλύτερος τρόπος από τα βινύλια και τα βιβλία; Συγκεντρώσαμε προτάσεις γεμάτες νότες και ιστορίες.

Μια καλή αρχή είναι τα all time classic Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, το 1967-1970 Blue Album και το 1962-1966 Red Album, δίσκοι που σε παρασύρουν στηνισχύ των μελωδιών τους. Και φυσικά το Yesterday, επίσημο soundtrack της ταινίας.

Αν πάλι προτιμάς να μάθεις την ιστορία γυρνώντας σελίδας, το «The Beatles Lyrics» θα σου αποκαλύψει όσα κρύβονται στους στίχους των τραγουδιών τους και κάμποσες behind-the-scenes στιγμές. Στο «The Beatles in 100 Objects» θα γνωρίσεις 100 αντικείμενα (από αφίσα μέχρι δερμάτινο jacket) που χρησιμοποιήσαν, αγάπησαν ή επηρεάστηκαν από αυτά, οι John, Paul, George & Ringo!

Η συνέχεια άκρως ενδιαφέρουσα, με το «Imagine John Yoko». Ένα βιβλίο-λεύκωμα με αποκλειστικό υλικό από το 1971, τη χρονιά-σταθμό που ο John Lennon και η Yoko Ono δημιούργησαν το Imagine. Το έχει επιμεληθεί η ίδια η Yoko Ono, για να πει στον κόσμο, με κάθε λεπτομέρεια, την ιστορία του Imagine και της ζωής της με τον John Lenon.

Και μη ξεχνάς, ένας κόσμος με τα αγαπημένα σου «σκαθάρια» σε περιμένει στο Public!