Πώς να επιλέξεις την ιδανική συσκευή για σιδέρωμα

Περίληψη: Πώς διαλέγεις την καλύτερη συσκευή για σιδέρωμα; Πρέσα; Ατμοσίδερο; Σύστημα ατμού; Κάτι άλλο; Θα σου πούμε τα υπέρ και τα κατά για να βρεις το τέλειο!

Το σιδέρωμα είναι μια από τις δουλειές του σπιτιού που οι περισσότεροι προσπαθούν να αποφύγουν. Αλλά και σε αυτούς που αρέσει, η πραγματικότητα είναι πως παραμένει μια δουλειά η οποία θες να τελειώνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για να το καταφέρεις, όμως, χρειάζεται να έχεις ένα σίδερο να σου ταιριάζει! Μόνο έτσι θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τη στοίβα των ασιδέρωτων ρούχων και να ξεμπερδεύεις μια ώρα αρχύτερα! Επιλογές υπάρχουν, πάντως, και είναι εύκολο να εντοπίσεις αυτό που θα κουμπώσει στις απαιτήσεις σου. Πάμε να τα δούμε!

Σύστημα σιδερώματος: Η χρυσή τομή για το σπίτι

Τα τελευταία χρόνια πολλά κορυφαία brands της αγοράς προσφέρουν επιλογές στην κατηγορία «σύστημα σιδερώματος». Είναι το χαρακτηριστικό σίδερο με εξωτερική δεξαμενή νερού στην οποία παράγεται ο ατμός. Τα συστήματα σιδερώματος παράγουν περισσότερο ατμό και σε υψηλότερη πίεση, αλλά και με πιο σταθερή ροή. Αυτό συνήθως σημαίνει πως μπορείς να σιδερώσεις ένα ρούχο πιο γρήγορα, καθώς ο ατμός διαπερνά το ύφασμα και φτάνει και στην πίσω πλευρά. Επίσης δεν χρειάζεται να τα γεμίζεις κάθε τόσο με νερό. Είναι σαφώς μεγαλύτερα και πιο ογκώδη από τα απλά σίδερα ως σύνολο (αν και το μέρος που κρατάς στο χέρι σου είναι μικρότερο), αλλά αν έχεις να σιδερώνεις ποσότητες ρούχων, είναι ιδανικά.

Τα χαρακτηριστικά που προσέχεις είναι: παροχή ατμού, ισχύς σε Watt, χωρητικότητα δεξαμενής

Ατμοσίδερο: Σταθερή αξία στον χρόνο

Το γνωστό μας σίδερο, η συσκευή που γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες. Είναι μικρότερα από τα συστήματα σιδερώματος, αλλά αν συγκρίνεις μόνο το τμήμα που κρατάς στο χέρι, τα ατμοσίδερα είναι μεγαλύτερα, καθώς η δεξαμενή νερού περιλαμβάνεται στην ίδια συσκευή. Ως εκ τούτου, ο ατμός που παράγουν είναι λιγότερος, και χρειάζεται να τα γεμίζεις πιο συχνά. Στα υπέρ, χρειάζονται λιγότερο χώρο για αποθήκευση αλλά και κατά τη διάρκεια του σιδερώματος δεν χρειάζεται να έχεις δίπλα σου τραπεζάκι ή σκαμπο. Επίσης μπορείς να το μεταφέρεις εύκολα, και να το αποθηκεύσεις εξ ίσου εύκολα. Για μικρές και μεσαίες απαιτήσεις σε ποσότητα ρούχων είναι ιδανικά, καθώς είναι και κατά κανόνα φθηνότερα από τα συστήματα σιδερώματος.

Τα σημαντικά χαρακτηριστικά τους είναι: παροχή ατμού, ισχύς σε Watt, χωρητικότητα δεξαμενής, βάρος

Σύστημα ατμού: Σιδέρωμα σε άλλο επίπεδο

Μια σχετικά νέα «εφεύρεση», το σύστημα ατμού είναι σίδερο χωρίς το… σίδερο! Σκέψου ένα σύστημα σιδερώματος, χωρίς το σίδερο στην άκρη, αλλά με ένα ειδικό ακροφύσιο που εκτοξεύει ατμό! Το σκεπτικό είναι πως πολλά ρούχα και υφάσματα δεν χρειάζονται πίεση με ένα καυτό σίδερο για να ισιώσουν, αλλά έρχονται στα ίσα τους απλά με τον ατμό. Το σύστημα ατμού σου επιτρέπει ακόμη και να φρεσκάρεις τα ρούχα χωρίς να τα σιδερώνεις, ακόμη και τα ευαίσθητα ρούχα, ενώ στις κουρτίνες κάνει θαύματα, ακόμη και χωρίς να τις ξεκρεμάσεις! Υπάρχουν μοντέλα χειρός και μοντέλα όρθια (δαπέδου ή με κρεμάστρα), για όλες τις ανάγκες.

Τα χαρακτηριστικά τους που πρέπει να προσέξεις είναι: παροχή ατμού, χωρητικότητα δεξαμενής, μέγεθος

Πρέσα σιδερώματος: Ιδανική για μεγάλο όγκο σιδερώματος

Εδώ έχουμε τις συσκευές για ειδικές και μεγάλες απαιτήσεις. Η πρέσα σιδερώματος είναι μεγάλη σε μέγεθος, ογκώδης, κάποιοι θα την χαρακτήριζαν και άβολη. Μπορεί όμως να περάσει πάνω από τη στοίβα των ασιδέρωτων ρούχων σαν… οδοστρωτήρας, και μέσα σε λίγα λεπτά να έχεις ξεμπερδέψει με τα πάντα! Η επιφάνεια μιας πρέσας είναι ίση με 8-10 σίδερα, η παροχή ατμού εξ ίσου μεγάλη, και η ευκολία που προσφέρει τεράστια. Ενδείκνυται για μεγάλες οικογένειες, ενώ θα λύσει τα χέρια στον οποιονδήποτε, αρκεί να έχεις τον απαιτούμενο χώρο.

Χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά: ισχύς σε Watt, μέγεθος πρέσας, παραγωγή ατμού

Ψάχνεις για νέα συσκευή για το σιδέρωμα; Πες Public!

Τώρα που τα είδες όλα, μπορείς να περάσεις μια ψηφιακή βόλτα από το Public.gr ή να έρθεις σε ένα από το κατάστηματά μας, για να τα δεις από κοντά και να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα! Γιατί το σιδέρωμα δεν θέλει κόπο, θέλει… Public!