Steamery Stockholm: σουηδική περιποίηση για τα ρούχα σου… με ατμό!

Περίληψη: Η Steamery Stockholm έρχεται από τη Σουηδία με μοναδική αποστολή να αλλάξει τον τρόπο που φροντίζουμε τα ρούχα μας. Μάθε κι εσύ τα μυστικά της!

Μια νέα εταιρεία έρχεται από τη Σουηδία για να μας αλλάξει συνήθειες και να… σώσει τα ρούχα μας από τη φθορά και την πρόωρη αποστράτευση! Όπως λένε οι ίδιοι στη Steamery, η ζωή ενός ρούχου είναι (σήμερα) αδικαιολόγητα μικρή. Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι πως αγοράζεις ένα (π.χ.) πουλόβερ, το φοράς, το πλένεις πολύ πιο συχνά απ’ όσο θα έπρεπε, χαλάει πολύ πιο γρήγορα, και το πετάς πολύ νωρίς. Οι άνθρωποι της Steamery πιστεύουν πως αυτές οι κακές συνήθειες πρέπει να αλλάξουνο τρόπος που χρησιμοποιούμε τα ρούχα μας δεν είναι βιώσιμος!

Η βασική ιδέα πίσω από τους ιδρυτές της Steamery είναι πως, μόλις δύο γενιές πριν, όλος ο κόσμος ήξερε πώς να προσέχει τα ρούχα του. Πλέον, η γνώση αυτή έχει χαθεί. Ε, λοιπόν, θέλουν να την φέρουν πίσω και να μας ξαναμάθουν πώς να φροντίζουμε τα ρούχα μας! Οι ιδρυτές της Steamery, η Petra, ο Frej, και ο Martin, θέλουν να φέρουν τη σύγχρονη τεχνολογία στη βασική γνώση του παρελθόντος και να δημιουργήσουν συσκευές που θα αλλάξουν τον τρόπο που φροντίζουμε τα ρούχα μας.

steamery-stockholm-04

Στη σελίδα τους στο internet διαβάζουμε πως θέλουν να σχεδιάσουν πρωτοποριακά προϊόντα για τις ανάγκες του σύγχρονου αστικού τρόπου ζωής. Στόχος να ηγηθούν σε αυτό τον χώρο κάνοντας τα παλιά υφάσματα και ρούχα να δείχνουν καινούρια και επιμηκύνοντας τη ζωή τους ακόμη περισσότερο! Μάλιστα, ο CEO της Steamery, ο Frej, λέει στο site: «Νομίζω πως πρέπει όλοι μας να χαλαρώσουμε. Να επενδύσουμε σε ρούχα που χρειαζόμαστε πραγματικά, να τα φροντίσουμε, και ίσως κάποια μέρα να τα δώσουμε σε έναν νέο ιδιοκτήτη. Είναι βασική αρχή της ιδέας της κυκλικής μόδας

Εμείς στα Public μοιραζόμαστε τα ιδανικά και τους στόχους της Steamery, και όχι μόνο σε υφάσματα και ρουχισμό. Η κυκλική οικονομία, η βιωσιμότητα, η πράσινη ανάπτυξη, αλλά και η διάσωση της γνώσης των περασμένων γενεών, είναι βασικοί πυλώνες της εταιρείας μας. Αυτός είναι και ένας λόγος που φέραμε τα προϊόντα της Steamery Stockholm στην Ελλάδα και τα βάλαμε στα ράφια μας - ψηφιακά και μη. Στα Public θα βρεις, λοιπόν, συστήματα ατμού καθώς και αποχνουδωτές της Steamery, για να διαλέξεις αυτά που καλύπτουν τις απαιτήσεις σου!

steamery-stockholm-02

Συστήματα ατμού Steamery

Το έχουμε γράψει και σε πρόσφατο άρθρο: ένα σύστημα ατμού μπορεί να αντικαταστήσει τόσο το σιδέρωμα όσο και το πλύσιμο! Ο ατμός θα αφαιρέσει τις ζάρες και θα φρεσκάρει τα ρούχα σου σε ελάχιστα λεπτά, ενώ θα γλυτώσει το ρούχο από την ταλαιπωρία και τη φθορά της πλύσης, του στυψίματος, του στεγνώματος, αλλά και του σιδερώματος! Η Steamery έχει κατασκευάσει μια σειρά από συστήματα ατμού και εδώ θα βρεις όλα τα μοντέλα της σειράς Cirrus που απευθύνονται σε απλούς καταναλωτές (και όχι επαγγελματίες). Με ισχύ 1500W παρέχουν αρκετό ατμό για να φρεσκάρεις το ρούχο σου σε δευτερόλεπτα!

Αποχνουδωτές Steamery για τέλεια όψη

Τα ρούχα μετά από λίγες χρήσεις φαίνονται παλιά και φθαρμένα. Ο λόγος είναι πως, λόγω τριβής, στην επιφάνειά τους σχηματίζονται κόμποι και – ειδικά στα πλεκτά – τα γνωστά «γρομπαλάκια». Οι αποχνουδωτές της Steamery κάνουν θαύματα σε όλα τα υφάσματα, αφαιρώντας αυτά τα χνούδια και τους κόμπους, αφήνοντας τα ρούχα σαν καινούρια. Μάλιστα, η αφαίρεση των κόμπων επιμηκύνει και τη ζωή των ρούχων, καθώς οι κόμποι και τα χνούδια αυξάνουν την τριβή και μπορούν να ξεκινήσουν ξήλωμα! Η σειρά αποχνουδωτών Pilo θα δώσει νέα πνοή στα ρούχα σου!

steamery-stockholm-03

Steamery και Public για βιώσιμη κυκλική οικονομία

Ο στόχος της Steamery είναι να επαναφέρει την κυκλική οικονομία στο προσκήνιο, αλλά και να σταματήσει τη σπατάλη σε ρούχα (και άρα πρώτες ύλες) απλά επειδή φθείρουμε τα ρούχα μας χωρίς λόγο. Αντικαθιστώντας το συνεχές πλύσιμο με ατμό, και φρεσκάροντας τα ρούχα με αποχνουδωτή, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τον χρόνο ζωής τους, μειώνοντας τη σπατάλη! Θέλεις απόδειξη; Όλοι μας έχουμε δει κάποιο ρούχο της μαμάς από τα νιάτα της σε κάποια ντουλάπα. Μπορείς να σκεφτείς έστω ένα δικό σου ρούχο του σήμερα, το οποίο θα υπάρχει και μετά από 30-40-50 χρόνια; Μήπως θα έπρεπε; Μπες στο Public.gr για να βρεις τα προϊόντα της Steamery Stockholm και άλλαξε συνήθειες!