Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2015: Το πρόγραμμα!

Περίληψη: Μέσα σε κλίμα θετικής διάθεσης ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2015!  Φέτος το...

Μέσα σε κλίμα θετικής διάθεσης ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2015Φέτος το Φεστιβάλ κλείνει τα 60 του χρόνια αλλά δεν σταματά να ανανεώνεται και να μας εκπλήσσει... Για τέσσερις δεκαετίες το Φεστιβάλ Αθηνών είχε ταυτιστεί με το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Ένα νέο κεφάλαιο για τη θεατρική τέχνη αποτέλεσε, πριν από εννέα χρόνια, το άνοιγμα του Φεστιβάλ και σε άλλους χώρους, όπως η Πειραιώς 260 και άλλα σημεία μέσα στην πόλη. kleine_fuechse-0120 Photo Arno Declair    Page8 Φέτος η αυλαία του ανοίγει με την ολοκλήρωση της Πάπισσας Ιωάννας ενώ αναμένουμε με αγωνία την συνάντηση του Μιχαήλ Μαρμαρινού με τον θίασο του ιαπωνικού θεάτρου Νο, στην ραψωδία της Νέκυιας του Ομήρου!     Στην Πειραιώς 260 επιστρέφει κι εφέτος ο Τομάς Οστερμάγιερ με τον βερολινέζικο θίασο Σαουμπίνε στο έργο «Μικρές αλεπούδες» της Αμερικανίδας συγγραφέως και ακτιβίστριας Λίλιαν Χέλμαν. Επίσης στην Πειραιώς 260, για πρώτη φορά έρχεται ο νοτιοαφρικανικός θίασος Baxter theatre ο οποίος αποτελείται από μια λευκή και δύο μαύρους ηθοποιούς με το έργο «Δεσποινίς Τζούλια» του Στρίντμπεργκ!

Basic CMYKΕνδιαφέρουσα ακούγεται και η περιπατητική παράσταση της Κατερίνας Ευαγγελάτου με τον ‘’Ρήσο’’ του Ευριπίδη στο Λύκειο του Αριστοτέλη, ένα από τα αρχαιότερα γυμνάσια της πόλης ενώ, και η παράσταση Go Down Moses από τον Ρομέο Καστελλούτσι, έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς στην ιστορία του νεότερου θεάτρου αναμένεται να καθηλώσει το κοινό! 

Τέλος, όσον αφορά το χορό, η Συλβί Γκιλλέμ έρχεται να μας παρουσιάσει την αποχαιρετιστήρια παράστασή της ‘’Life in Progress’’ κλείνοντας με τον τρόπο αυτό μια καριέρα 39 ετών!

Δε μένει παρά να ευχηθούμε να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και καλή επιτυχία! Το Φεστιβάλ ξεκινάει την 1η Ιουνίου 2015 και ολοκληρώνεται στις 31/8. Δείτε όλο το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2015 ΕΔΩ  [caption id="attachment_11400" align="aligncenter" width="408"]anoikse-o-arxaiologikos-xoros-tou-lukeiou-tou-aristoteli Άνοιξε ο αρχαιολογικός χώρος του Λυκείου του Αριστοτέλη[/caption]