Δωρεάν events: Βολτάρουμε σε φεστιβάλ, Κυψέλη & Meet Market!

Περίληψη: Φεστιβάλ, βιβλιο-δράσεις και άφθονες εκδηλώσεις σε περιμένουν και αυτή την εβδομάδα για τις after work βόλτες σου! Ώρα να δούμε πού θα βγεις τις επόμενες μέρες!

Άλλη μία εβδομάδα ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει ήδη αρχίσει. Γνωρίζουμε πως το πιθανότερο είναι ο νους σου να τρέχει ήδη στις πασχαλινές διακοπές με την οικογένεια ή την παρέα σου, στο μεταξύ όμως είναι κρίμα να χάσεις μια άκρως χορταστική εβδομάδα από άποψη εκδηλώσεων. Πώς το ξέρουμε; Απλώς ρίξαμε μια ματιά στην Public ατζέντα μας και σου συστήνουμε να κάνεις το ίδιο. Τέχνες, λογοτεχνία, πολιτισμός, διασκέδαση, στους πιο fun προορισμούς της πόλης. Όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο, γιατί έρχονται και γιορτές και έχεις και κάποιες «υποχρεώσεις» να τακτοποιήσεις.

Δωρεάν φεστιβάλ στην Τεχνόπολη!

Αυτή τη φορά θα ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα. Το Meet Market, η δημοφιλέστερη «εναλλακτική» αγορά της πρωτεύουσας επιστρέφει σε μια εντυπωσιακή Easter Edition το ερχόμενο σαββατοκύριακο. Πάνω από 150 σχεδιαστές, καλλιτέχνες, μικροί παραγωγοί και συλλέκτες βγαίνουν από τα καταστήματα και τα εργαστήρια τους και μας ξεναγούν στη δημιουργική πλευρά της σύγχρονης Αθήνας. Η Τεχνόπολη γίνεται ο απόλυτος (pre)Easter προορισμός για ένα διήμερο γεμάτο ψώνια, μουσική, ποτό, φαγητό, δραστηριότητες, συναντήσεις και φανταστικά δώρα!

dwrean-events-98-04

Ακόμη ένα πολυαναμενόμενο fest μας περιμένει αυτό το ΠΣΚ. Το Hobby Festival προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ για να ανακαλύψουν το επόμενο χόμπι που θα γίνει κομμάτι της ζωής τους. Επαγγελματίες και εκθέτες θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τα κρυφά τους ταλέντα και να συναντήσουν ανθρώπους και ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα σε μια άκρως ψυχαγωγική ατμόσφαιρα που τα έχει όλα: μουσική, φαγητό, ποτό, κληρώσεις και δώρα.

Οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις της εβδομάδας στην περιοχή το Κεραμεικού θα ξεκινήσουν την Τρίτη με το Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action που διοργανώνεται για 7η χρονιά από το skywalker.gr. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης όπου εθελοντές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και πολίτες θα συμμετάσχουν από κοινού σε δράσεις και δραστηριότητες, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη γιορτή προσφοράς και συνεργασίας. Από την Τρίτη έως και την Πέμπτη στο χώρο του Παλιού Αμαξοστασίου.

dwrean-events-98-03

Ραντεβού στις γκαλερί

Αν θέλεις να βάλεις μία «δόση» τέχνης στην εβδομάδα σου, οι γκαλερί είναι εδώ με ακόμα περισσότερες θεαματικές προτάσεις. Ξεκινάμε από το Μοναστηράκι και το T.A.F - the art foundation. Τι θα έλεγες να συνδυάσεις το after work καφεδάκι σου με μια επίσκεψη στην έκθεση «Μεταβατικά αντικείμενα». Στον εκθεσιακό χώρο του T.A.F 7 Έλληνες καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα έργα τους, εμπνευσμένα από καθημερινά αντικείμενα που καταφέρνουν και στέκονται «στήριγμα» απέναντι στις αντιξοότητες της καθημερινής ζωής.

Συνεχίζουμε με την έκθεση «La Leona» του Mateo Andrea στη Γκαλερί Alma. Η ατομική έκθεση του Ιταλού εικαστικού περιλαμβάνει πίνακες και έργα ζωγραφικής, στον πυρήνα των οποίων βρίσκονται ερωτήματα σχετικά με τη φύση του κόσμου και την ικανότητά μας να βλέπουμε. Οι δημιουργίες του Mateo Andrea απεικονίζουν φανταστικά ταξίδια που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που αποπνέει εσωστρέφεια και μια μυστηριώδη ενέργεια, καλώντας τον επισκέπτη να βγάλει ο ίδιος το δικό του νόημα.

dwrean-events-98-02

Τελευταία μας πρόταση από το χώρο των εικαστικών τεχνών η έκθεση «Muscle Memory» στην Γκαλερί «Δύο χωριά». Μέσα από μια σειρά νεότερων γλυπτών η έκθεση του Ally Rosenberg εξερευνά την έννοια της «μυϊκής μνήμης» και της ανθρώπινης συνείδησης. Ξεκινώντας από το άτομο, ο Βρετανός καλλιτέχνης μελετά το εγώ για να αναδείξει ταυτόχρονα το πώς η ανθρώπινη νόηση επηρεάζει και επηρεάζεται από την κοινωνία και το περιβάλλον.

Από το Μουσείο Μπενάκη στην Κυψέλη

Ένα ξεχωριστό event περιμένει αυτή την εβδομάδα τους φίλους του Μουσείου Μπενάκη. Για το Σαββατοκύριακο, η ατζέντα μας προτείνει μια φανταστική σειρά βιβλιο-δράσεων, αφιερωμένες σε όσους αγαπούν την ιστορία, την αρχαιολογία και τις τέχνες. Το πρόγραμμα της φετινής Γιορτής Βιβλίου του Μουσείου Μπενάκη περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων, ειδικές ξεναγήσεις και ένα μεγάλο bazaar με συλλεκτικές εκδόσεις του μουσείου. Και τις τρεις ημέρες θα πραγματοποιηθεί επίσης συγκέντρωση βιβλίων για καλό σκοπό.

dwrean-events-98-01

Από το Μουσείο Μπενάκη πηγαίνουμε στο Πάρκο Ελευθερίας. Η πλανόδια βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού έρχεται στο Αthens Book Space. Το πρωί του Σαββάτου, παιδιά ηλικίας 5-8 ετών θα μπορούν να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του Δικτύου η οποία θέλει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον μαγικό κόσμου του βιβλίου. Το απόγευμα θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Νικόλα Καλογήρου, ένα μυθιστορηματικό οδοιπορικό στην ιστορία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, εκεί όπου το ελληνικό στοιχείο παραμένει πάντα έντονο.

Κλείνοντας, οι ανοιξιάτικες περιπλανήσεις της εβδομάδας θα σε οδηγήσουν για μια βόλτα στην Κυψέλη! Events, workshops και pop-up stores στήνονται στη Δημοτική Αγορά της Φωκίωνος Νέγρη για να τη μεταμορφώσουν, και πάλι, στο πιο πολυσυλλεκτικό προορισμό της πόλης.

dwrean-events-98-05

Και κάπου εδώ επίτρεψέ μας να σε αποχαιρετήσουμε. Με μπόλικη τροφή για σκέψη και προτάσεις για να οργανώσεις από νωρίς τα πλάνα της εβδομάδας σου! Ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, εμείς σου ευχόμαστε να περάσεις υπέροχα!