Microsoft Surface Laptop και Surface Pro: Δύο φορητά σημεία αναφοράς

Περίληψη: Μπορεί η Microsoft στον πυρήνα της να είναι μια εταιρεία λογισμικού, που καθόρισε την αγορά των...

Μπορεί η Microsoft στον πυρήνα της να είναι μια εταιρεία λογισμικού, που καθόρισε την αγορά των προσωπικών υπολογιστών με τα λειτουργικά της (από το MS-DOS μέχρι τα Windows 10) και τις σουίτες γραφείου της (μην ξεχνάς ότι το πρώτο Office παρουσιάστηκε το 1988), όμως έχει αποδείξει πολλές φορές πως όταν θέλει, μπορεί να δημιουργήσει και κορυφαίο  hardware. To Natural Keyboard, το IntelliMouse, το Sidewinder Gamepad, το Xbox 360, το Xbox One X, αποτελούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Σε αυτή τη λίστα θα προστεθούν στο μέλλον χωρίς αμφιβολία και αρκετά μοντέλα της σειράς Surface, η οποία από τον Ιούνιο του 2012, που ανακοινώθηκε το πρώτο ομώνυμο προϊόν, γράφει τη δική της ιστορία στην κατηγορία των φορητών συστημάτων. Πάρε για παράδειγμα τα Surface Laptop και Surface Pro, που αμφότερα αποτελούν το μέτρο σύγκρισης, το πρώτο στην κατηγορία των Ultra Portables και το δεύτερο στα υβριδικά συστήματα με λειτουργικό Windows.Το Surface Laptop διακρίνεται για τη σχεδίαση και τα ποιοτικά υλικά κατασκευής (μεταλλικό σασί και Signature Alcantara στο κάλυμμα του πληκτρολογίου), που, σε συνδυασμό με το λεπτό προφίλ (14mm) και το χαμηλό βάρος (1,2 κιλά), συνθέτουν ένα υπερφορητό αντικείμενο του πόθου.

Παράλληλα, το Surface Laptop διαθέτει και κορυφαίο hardware, με επεξεργαστές Core-i5 ή Core i7 7ης γενιάς, με μια εξαιρετική οθόνη αφής 13,5” ανάλυσης 2.256x1504 pixels και σχεδίασης edge-to-edge, με ποιοτικά ηχεία Omnisonic και υποστήριξη Dolby Audio Premium με αυτονομία έως 14,5 ωρών και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο όποια εργασία και αν του αναθέσεις.Αντίστοιχα υποδειγματικό είναι και το Surface Pro, μόνο που εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα 2-σε 1. Στη βασική του μορφή, το Surface Pro μοιάζει με ένα «απλό» tablet, όμως χάρη στο ενσωματωμένο kickstand μπορεί να μεταμορφωθεί σε σταθμό εργασίας, ενώ σε συνδυασμό με το Type Cover γίνεται εξίσου λειτουργικό και άνετο με ένα κανονικό laptop.

Φυσικά και εδώ έχει να επιλέξεις ανάμεσα σε κορυφαίο hardware, με επεξεργαστές Core-i5 και Core-i7 7ης γενιάς, 4 έως 16GB RAM, 256GB έως 1TB SSD, απολαμβάνοντας πάντα την κορυφαία Pixel Sense οθόνη αφής 12,3” ανάλυσης 2.736x1.824 pixels και την αυτονομία των 13,5 ωρών. Το καλύτερο όμως στο αφήσαμε για το τέλος. Όποιο και από τα δύο συστήματα κι αν επιθυμείς, όποια σύνθεση και αν θέλεις να διαλέξεις, μπορείς να την αποκτήσεις τώρα με έκπτωση 25%, μέσα από το public.gr!