«Ο έξυπνος επενδυτής»: Κέρδισε το βιβλίο-φαινόμενο του B. Graham

Περίληψη: Οι εκδόσεις Κλειδάριθμος φέρνουν για πρώτη φορά στα ελληνικά το εμβληματικό εγχειρίδιο του Benjamin Graham, με όλες τις στρατηγικές των έξυπνων επενδυτών.

Το όνομα του Benjamin Graham είναι συνδεδεμένο με την άνοδο των χρηματαγορών και των επενδύσεων τον 20ο αιώνα. Πρωτοπόρος, όσο και επίκαιρος, οι οικονομικές θεωρίες του Graham και οι αναλύσεις του γύρω από τις επενδύσεις τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού γίγνεσθαι. Με το βιβλίο «Ο έξυπνος επενδυτής» δίδαξε και ενέπνευσε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να επενδύσουν αποτελεσματικά με πλάνο και σύνεση. Δίνοντας συμβουλές οι οποίες σήμερα συνεχιζουν να βρίσκουν απήχηση παγκοσμίως. 74 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, το μνημειώδες best-seller του Αμερικανού οικονομολόγου έρχεται μεταφρασμένο για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, για να καλύψει ένα μεγάλο κενό της εγχώριας βιβλιογραφίας. Αν ψάχνεις έναν πρακτικό όσο και κατανοητό επενδυτικό οδηγό, συνέχισε να διαβάζεις για να δεις πώς θα κάνεις δικό σου το βιβλίο του Benjamin Graham.    

«Ο έξυπνος επενδυτής»: Στρατηγικές για έξυπνες & επιτυχείς επενδύσεις

Ποια είναι τα βασικά βήματα για μια επιτυχή επένδυση; Ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν την αξία της σε βάθος χρόνου; Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία στη λειτουργία των αγορών; Ποια εργαλεία είναι απαραίτητα για την οικονομική επιτυχία; «Ο έξυπνος επενδυτής» παραμένει μέχρι και σήμερα βιβλίο-σταθμός όχι μόνο στον κλάδο των επενδύσεων αλλά και των ευρύτερων οικονομικών. Αξιοποιώντας τη μακρά του εμπειρία στην έρευνα μετοχών και με βαθιά πίστη στην κοινή λογική, ο Benjamin Graham ανέπτυξε όχι μόνο λεπτομερείς και εμπεριστατωμένες μακροχρόνιες στρατηγικές επενδύσεων, αλλά μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία, εμπνέοντας εκατομμύρια φιλόδοξους επενδυτές για πάνω από επτά δεκαετίες.

Η «χρηματιστηριακή βίβλος», όπως συχνά αναφέρεται το βιβλίο του Graham, αποτελείται από μια σειρά επιχειρηματικών αρχών αλλά και αρχών συμπεριφοράς, βασισμένες στην φιλοσοφία της «επένδυσης αξίας» που διαμόρφωσε ο ίδιος ο Graham. Στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται με σαφή και απλή γλώσσα σημαντικές παράμετροι επενδύσεων όπως τα διαφορετικά προφίλ επενδυτών, τα κριτήρια επιλογής μετοχών, οι διακυμάνσεις της αγοράς και η πολιτική χαρτοφυλακίου. Στην αναθεωρημένη έκδοση του «Έξυπνου επενδυτή» διαβάζουμε ακόμα ενημερωμένα σχόλια από τον Jason Zweig. Η προοπτική του διάσημου οικονομικού δημοσιογράφου ενσωματώνει τις πραγματικότητες των σημερινών χρηματαγορών, με φόντο τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σύγχρονου καπιταλισμού.

o-exypnos-ependytis-graham-01

Benjamin Graham: Ο μεγαλύτερος σύμβουλος επενδύσεων του 20ου αιώνα

Η συμβολή του Benjamin Graham στον χώρο των χρηματοοικονομικών υπήρξε κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτη. Μέσα από τα βιβλία του, ο αναγνωρισμένος οικονομολόγος οδήγησε στην μετεξέλιξη του κλάδου των επενδύσεων, μακριά από τις εικασίες και το συχνά απρόβλεπτο χαρακτήρα του παρελθόντος. Μελετώντας επί δεκαετίες την ιστορία και την ψυχολογία των αγορών, o Graham χάραξε νέους δρόμους στην διαμόρφωση και εκτέλεση μακροπρόθεσμων επενδυτικών πολιτικών. Οι εξελίξεις στις διεθνείς χρηματαγορές τον 20ο αιώνα, απέδειξαν τη σοφία των αρχών του Benjamin Graham, ο οποίος εκτός από καινοτόμος θεωρητικός των χρηματοοικονομικών, σημείωσε επιτυχία και ως επενδυτής.

Κάθετα αντίθετος με τον επενδυτικό καιροσκοπισμό, κατάφερε να εξασφαλίσει μεγάλες αποδόσεις χωρίς ο ίδιος να λαμβάνει μεγάλα ρίσκα. Κεντρική θέση στη φιλοσοφία της «επένδυσης αξίας» έχουν οι ασφαλείς επενδύσεις, στόχος των οποίων αποτελεί η προστασία των επενδυτών, ιδιαίτερα σε περιόδους ύφεσης. Ο μεγιστάνας Warren Buffett έχει μιλήσει δεκάδες φορές για το έργο του Benjamin Graham και τον «Έξυπνο επενδυτή», το οποίο έχει χαρακτηρίσει ως «το καλύτερο βιβλίο για επενδύσεις που γράφτηκε ποτέ». Μάλιστα, μέχρι σήμερα ο διάσημος επενδυτής αναφέρεται στον Graham ως «το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στη ζωή του μετά τον πατέρα του».

Διαγωνισμός: «Ο έξυπνος επενδυτής» του Benjamin Graham

«Ο έξυπνος επενδυτής» είναι ένα οικονομικό εγχειρίδιο με μεγάλη αξία ακόμα και αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς σύντομα με το κομμάτι των επενδύσεων. Οι στρατηγικές του Graham διαμορφώνουν έως και σήμερα τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά και τη διεθνή οικονομία. Άρα και τις ζωές όλων μας. 

Τώρα, τα Public σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος χαρίζουν τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «Ο έξυπνος επενδυτής» σε τρεις (3) τυχερούς αναγνώστες. Αν θες και εσύ να μάθεις τα επενδυτικά μυστικά του Benjamin Graham, που άλλαξαν τον κόσμο των χρηματαγορών, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην ειδική φόρμα συμμετοχής και λάβε μέρος στον διαγωνισμό μέχρι τις 15/6. Πολλαπλές συμμετοχές δε θα ληφθούν υπόψη. Για ακόμα περισσότερες προτάσεις βιβλίων μείνε συντονισμένος στο Public Blog!

Καλή επιτυχία!