Artist of the Month: Τα καλύτερα albums του David Bowie με -25%!

Περίληψη: Αυτόν τον μήνα τιμώμενος καλλιτέχνης στο Public είναι ο David Bowie. Απόκτησε τα albums που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής με έκπτωση έως -25%!

Οραματιστής, αντισυμβατικός, πρωτοπόρος, ταλαντούχος, είναι μόνο μερικές από τις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τον Βρετανό θρύλο της σύγχρονης μουσικής. Ο David Robert Jones, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του David Bowie, ήταν ένας αμετανόητος «εραστής» της τέχνης. Με αστείρευτο ταλέντο στη μουσική και την ηθοποιία, ο αγγλικής καταγωγής καλλιτέχνης αφιέρωσε την καριέρα του υμνώντας τη διαφορετικότητα και την αγάπη για τη ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της.

Η τεράστια πνευματική παρακαταθήκη του David Bowie δεν όρισε μόνο τη σύγχρονη μουσική, αλλά και τα περισσότερα καλλιτεχνικά ρεύματα στη μεταπολεμική εποχή. Ο κινηματογράφος, η μόδα, η λογοτεχνία και οι εικαστικές τέχνες χρωστούν πολλά στους μουσικούς και αισθητικούς νεωτερισμούς του Άγγλου τραγουδοποιού. Πότε ως Ziggy Stardust, πότε ως Aladdin Sane και πότε ως Thin White Duke, ο David Bowie κατάφερε να «μιλήσει» σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενσαρκώνοντας τη λυτρωτική δύναμη της τέχνης.

Στο Public ο μήνας Μάιος είναι αφιερωμένος στον επιδραστικότερο ίσως rock μουσικό που έζησε ποτέ. Αν είσαι πραγματικός φίλος της μουσικής, οι περισσότερες κυκλοφορίες του David Bowie είναι must-have για τη δισκοθήκη σου. Τώρα μπορείς να επιλέξεις πολλά από τα εμβληματικά albums που σημάδεψαν τη σύγχρονη μουσική και pop κουλτούρα με έκπτωση -25% από σήμερα 10/05 μέχρι τις 31/05 ή εξάντλησης των αποθεμάτων! Πάμε να δούμε μερικά από αυτά.

Artist of the Month: Τα καλύτερα albums του David Bowie

Ξεκινάμε με το “Hunky Dory” του 1971. Στον τέταρτο δίσκο της καριέρας του ο David Bowie αφήνει «στην άκρη» τον σκληρό guitar-driven ήχο του “The Man Who Sold The World”, κινούμενος προς πιο μελωδικές pop rock και art pop κατευθύνσεις. Στο “Hunky Dory”, οι επιρροές των Αμερικανών καλλιτεχνών πάνω στον Bowie είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, με τον πολυβραβευμένο μουσικό να αφιερώνει τραγούδια του δίσκου στον Andy Warhol, τον Bob Dylan και τον Lou Reed.

Συνεχίζουμε με το αριστουργηματικό “Aladdin Sane” του 1973. Υπό το βάρος της επιτυχίας του μνημειώδους “Ziggy Stardust”, ο έκτος δίσκος του David Bowie, στάθηκε αντάξιος των τεράστιων προσδοκιών. Η επιτυχία του “Aladdin Sane”, με τραγούδια όπως το “The Jean-Genie”, το “Panic In Detroit” και το “Cracked Actor”, έδειξε πως ο Bowie είχε πλέον όλα τα φόντα για να γίνει ένας μύθος της μουσικής. Όπως και εν τέλει συνέβη.

Ένα χρόνο μετά κυκλοφορεί το “Diamond Dogs”. Έχοντας τραβήξει χωριστούς δρόμους με τους “Spiders From Mars” ο Bowie αποτίει έναν εμπνευσμένο φόρο τιμής στην ήδη παρηκμασμένη glam σκηνή των 70s με έντονες επιρροές από τους αγαπημένους του συγγραφείς George Orwell και William Burroughs

Αν κάτι χαρακτηρίζει όχι μόνο το μουσικό έργο αλλά ολόκληρη τη ζωή του David Bowie, αυτό είναι η τάση για πρωτοπορία και η αγάπη του για τον πειραματισμό. Τρανή απόδειξη είναι το “Young Americans”. Αντί να συνεχίσει στην glam πεπατημένη του “Ziggy Stardust” και του “Aladdin Sane”, ο David Bowie στον ένατο δίσκο, πατάει με χαρακτηριστική μαεστρία σε soul και R&B μονοπάτια. Στο “Young Americans” ξεχωρίζει το ομώνυμο single αλλά και το “Fame”, το πρώτο τραγούδι του Bowie που έφτασε στην κορυφή των αμερικανικών charts. Μάλιστα στο “Fame” ο David Bowie συνεργάστηκε με τον έτερο Βρετανό θρύλο της μουσικής, τον John Lennon.

Για το τέλος, αφήσαμε το “Low” του 1977. Αντλώντας επιρροές από την krautrock σκηνή της Γερμανίας, την ηλεκτρονική μουσική και την ambient, o Bowie συνθέτει ένα δίσκο-σταθμό στην ιστορία του πειραματικού ήχου. Η παράδοση που θέλει τον Bowie να συνεργάζεται με κορυφαίους μουσικούς συνεχίστηκε και στο “Low”. Με την συμβολή του ιδιοφυούς Brian Eno, το δέκατο album του Bowie άνοιξε νέους ορίζοντες στην αναδυόμενη alternative σκηνή της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

David Bowie: Put on your red shoes and dance the blues

Στο Public, ο Μάιος είναι μήνας David Bowie. Γι’ αυτό βάλαμε τα δυνατά μας και φτιάξαμε για σένα μια αντιπροσωπευτική Spotify playlist, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του αξεπέραστου μουσικού. Βρες στις σελίδες του Public ηχεία τελευταίας τεχνολογίας πάτα play στη λίστα που βλέπεις παρακάτω και let’s dance!