Airbnb: Tips και ιδέες για να γίνεις super host!

Περίληψη: Εξόπλισε το Airbnb με το δικό σου τρόπο και πρόσφερε την καλύτερη φιλοξενία στους επισκέπτες σου! Δες τι χρειάζεσαι για να γίνεις ο καλύτερος host!

Η ελληνική φιλοξενία είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά μας και το Airbnb την κάνει προσβάσιμη σε χιλιάδες επιπλέον επισκέπτες κάθε χρόνο. Βάζοντας κι εσύ το χώρο σου στην δημοφιλή πλατφόρμα δίνεις την ευκαιρία σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο (αλλά και όλη την Ελλάδα) να ζήσουν σαν locals την πόλη σου. Και επειδή το Airbnb είναι παράλληλα και επιχειρηματική δραστηριότητα, σίγουρα θες να εξασφαλίσεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους επισκέπτες σου. Έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τον απόλυτο οδηγό για Airbnb σήμερα, με όλα όσα θα χρειαστεί να έχεις για να πάρεις 5⭐ μετά από κάθε διαμονή!

Τα πάντα για την κουζίνα του Airbnb σου

Ακόμα κι αν το Airbnb σου βρίσκεται λίγα βήματα μακριά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, πρέπει οπωσδήποτε να εξοπλίσεις την κουζίνα με μικρές και μεγάλες οικιακές συσκευές, γιατί όλο και κάτι θα χρειαστεί να μαγειρέψουν οι φιλοξενούμενοί σου. Ξυπνώντας το πρωί, μπορούν να πάνε για πρωινό σε κάποιο κοντινό μαγαζί που θα βρουν στον Google Maps. Ή μπορούν να φτιάξουν έναν αρωματικό καφέ στην καφετιέρα που θα έχεις προβλέψει να υπάρχει στην κουζίνα, να ψήσουν τοστ στην τοστιέρα και να τηγανίζουν κάτι στο μάτι της κουζίνας. Αν θες να τους εκπλήξεις ευχάριστα, τότε πρόσθεσε και έναν αποχυμωτή για να φτιάξουν φρέσκους φυσικούς χυμούς! Το ψυγείο πιστεύουμε δεν χρειάζεται ειδική αναφορά, εννοείται πως πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι!

Bonus tip: Πέρα από τις συσκευές, φρόντισε να υπάρχουν αρκετά σερβίτσια για όλους, σκεύη μαγειρικής, αλλά και κάποια βασικά τρόφιμα. Έτσι θα προλάβεις κάθε ανάγκη των επισκεπτών σου!

Εξοπλίζουμε το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο

Είτε οι επισκέπτες σου είναι πολυάσχολοι τουρίστες που θέλουν να κάνουν όλη μέρα βόλτες, είτε digital nomads που θα περάσουν πολλές ώρες στο σπίτι δουλεύοντας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλουν να βρουν ένα ευχάριστο περιβάλλον στο Airbnb σου. Άρα το σπίτι πρέπει να έχει οπωσδήποτε άνετο κρεβάτι και καναπέ. Αυτό είναι μόνο η αρχή όμως. Καλό θα είναι το Airbnb σου να εξοπλίζεται με ένα γραφείο και κάποια ακόμα έπιπλα. Έτσι θα προσεγγίσεις κάθε επισκέπτη, είτε έρχεται για δουλειά είτε για αναψυχή. Επόμενο βήμα για έναν άνετο χώρο είναι η σωστή θερμοκρασία! Εξόπλισε το σπίτι με κλιματιστικό και αφυγραντήρα έτσι ώστε οι guests να απολαμβάνουν καθαρή ατμόσφαιρα και ιδανική θερμοκρασία. Κι όταν επιλέξουν να αράξουν στο σπίτι μετά από μία κουραστική μέρα, καλό είναι να έχεις στο σαλόνι μία μεγάλη τηλεόραση!

Bonus tip: Επίλεξε οπωσδήποτε smart τηλεόραση, έτσι ώστε οι επισκέπτες σου να μπορούν να stream-άρουν ό,τι εκείνοι θέλουν! Και εννοείται πως το σπίτι πρέπει να διαθέτει και αξιόπιστη σύνδεση Wi-Fi!

Τα απαραίτητα για το μπάνιο

Δεν γίνεται να αφήσεις τίποτα στην τύχη, δημιουργώντας τον τέλειο χώρο για τους επισκέπτες σου. Άρα δεν γίνεται να μην προσέξεις και το μπάνιο. Πολλοί είναι εκείνοι που θα φτάσουν στο Airbnb και θα συνειδητοποιήσουν ότι ξέχασαν την οδοντόκρεμα. Εδώ έρχεσαι εσύ να προλάβεις την ανάγκη τους, έχοντας οδοντόκρεμα ήδη στο μπάνιο. Όταν θα κάνουν ντους, πρέπει μία καθαρή πετσέτα να τους περιμένει. Για την ακρίβεια, πρέπει να φροντίσεις να υπάρχει ένα καθαρό σετ πετσετών για όλους τους επισκέπτες. Πριν ξεκινήσει η εξόρμησή τους στην πόλη, ίσως χρειαστούν ένα σεσουάρ για να στεγνώσουν τα μαλλιά. Τα ρούχα τους μπορεί να τσαλακώθηκαν στη βαλίτσα, οπότε καλό είναι να υπάρχει και ένα σίδερο. Όλα αυτά είναι μικρές λεπτομέρειες, αλλά μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την διαμονή των επισκεπτών. Έπειτα, καλό είναι να υπάρχει στο σπίτι και ένα πλυντήριο. Δεν θα το χρειαστούν όλοι οι guests, αλλά όσοι το θέλουν θα απορρίψουν το Airbnb σου αν αυτό λείπει από τον εξοπλισμό του μπάνιου.

Bonus tip: Άτυχες στιγμές μπορούν να συμβούν σε όλους μας, οπότε φρόντισε το μπάνιο να διαθέτει ένα σετ με είδη πρώτων βοηθειών.

Πώς θα προσφέρεις μία ασυναγώνιστη εμπειρία Airbnb

Θες να ξεχωρίσεις από οποιονδήποτε άλλο host; Τότε σου έχουμε μερικές ιδέες για να κάνεις την διαμονή των guests σου αξέχαστη! Οι βόλτες είναι σίγουρα στο πρόγραμμα κάθε επισκέπτη. Μπορούν όμως να γίνουν πολύ πιο διασκεδαστικές! Πώς; Με ένα ηλεκτρικό πατίνι! Η πόλη μοιάζει πολύ πιο ζωντανή όταν μπορείς να χαθείς στα σοκάκια της και να περιπλανηθείς στα ψαγμένα spots της. Γιατί αυτό να συνεπάγεται ποδαρόδρομο όμως; Βάλε την ηλεκτροκίνηση στο παιχνίδι και βοήθησε τους επισκέπτες σου να εξερευνήσουν τα πιο ενδιαφέροντα σημεία και να βγάλουν τα καλύτερα stories! Κι όταν γυρίσουν σπίτι, αντί για Netflix στην μεγάλη τηλεόραση του σπιτιού, μπορούν να λιώσουν με gaming! Σκέψου πόσο θα ενθουσιαζόσουν εσύ αν στο Airbnb που έμενες είχε PlayStation 5! Ε πώς να μην πάρεις 5⭐ μετά, αν κι εσύ έχεις φροντίσει για το ίδιο ακριβώς;

Bonus tip: Γίνε εσύ ο local guide των επισκεπτών σου και φρόντισε να τους περιμένει μία λίστα με τα hot spots που εσύ προτείνεις, όπως εστιατόρια, καφέ, μουσεία κ.α. Έτσι θα προσθέσεις έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα στη διαμονή τους.

Απόκτησε ό,τι χρειάζεσαι για Airbnb!

Έχουμε όλα όσα χρειάζεσαι για να γίνεις ο νούμερο 1 host! Ανακάλυψε όλα τα απαραίτητα για το Airbnb σου, αξιοποίησε τις υπηρεσίες μας για να απολαύσεις ευελιξία και ευκολία στις αγορές σου, και πρόσφερε την καλύτερη διαμονή στους επισκέπτες σου!