Τα πιο ψαγμένα spots για να ανεβάσεις καλοκαιρινά stories

Περίληψη: Μοιράσου πανέμορφες φωτογραφίες από όπου κι αν βρεθείς φέτος. Αν αυτές τις μέρες είσαι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, σου έχουμε μερικά ψαγμένα σημεία για τα stories σου!

Όταν πηγαίνουμε κάποιο ταξίδι ανεβάζουμε τα περισσότερα posts και stories στα προφίλ μας στα social. Τα highlights του Instagram είναι συνήθως γεμάτα από συλλογές ιστοριών από τα μέρη που επισκεφθήκαμε ενώ τα posts είναι πιο σποραδικά όταν είμαστε πίσω στη βάση μας. Όπως καταλαβαίνεις, τα καλοκαίρια ανεβαίνει κατακόρυφα ο αριθμός από post-αρίσματα μιας και οι διακοπές και οι εξορμήσεις γίνονται πιο συχνές. Επειδή είμαστε σίγουροι πως το ίδιο ισχύει και για σένα, ετοιμάσαμε τον απόλυτο οδηγό για να γεμίσεις το feed των φίλων σου με τα πιο ψαγμένα posts και stories φέτος το καλοκαίρι μέχρι να φύγεις για διακοπές!

Τα πιο ενδιαφέροντα Αθηναϊκά spots

Μιας και δεν θα είσαι όλο το καλοκαίρι διακοπές (υποθέτω – αν είσαι σε ζηλεύουμε να ξέρεις) θα ξεκινήσουμε από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία για stories στην Αθήνα. Ένα από τα λιγότερο γνωστά, αλλά πανέμορφα σημεία για φωτογραφίες στην πόλη είναι ο κήπος του νομισματικού μουσείου. Μόλις μπαίνεις μέσα είναι λες και δεν βρίσκεσαι πια μερικά μέτρα δίπλα από την Πανεπιστημίου. Εκεί σε περιμένουν λουλούδια και όμορφοι θάμνοι, αγάλματα και ένα café.

Στην Αθήνα υπάρχουν φυσικά και «άπειρα» αρχαία που μπορείς να επισκεφθείς και να φωτογραφήσεις. Πέρα από τα διασημότερα σημεία που όλοι ξέρουν (και μπορεί να φιγουράρουν ήδη στο προφίλ σου) υπάρχουν πολλά αξιοσημείωτα μέρη που αξίζει να μοιραστείς. Ένα από αυτά είναι και πύργος των Ανέμων ή «Αέρηδες» όπως θα τον δεις να αναφέρεται επίσης. Το μνημείο αυτό βρίσκεται στους βόρειους πρόποδες της Ακρόπολης, έχει οκτάγωνο σχήμα και καλύπτεται από πεντελικό μάρμαρο. Πρόκειται για ναό αφιερωμένο στον Αίολο και θεωρείται ο αρχαιότερος μετεωρολογικός-ωρομετρικός σταθμός του κόσμου. Και μιας και θα βρεθείς κοντά στην Πλάκα, εννοείται πως πρέπει να περάσεις και μία βόλτα από τα Αναφιώτικα. Ναι, εντάξει, δεν είναι «ψαγμένα» τα Αναφιώτικα, είναι όμως πανέμορφα και ένα ακόμα story από εκεί ομορφαίνει πάντα το feed μας.

Ανέβασε ψαγμένα stories από τη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζουμε ανεβαίνοντας πιο βόρεια για κάνουμε βόλτα στη Θεσσαλονίκη. Δεν θα σου πούμε να βγάλει φωτογραφία στις ομπρέλες στη Νέα Παραλία, μην αγχώνεσαι. Αν και το σημείο αυτό είναι πολύ όμορφο, είναι επίσης και στάνταρ προορισμός για stories και posts στη Συμπρωτεύουσα πλέον. Για κάτι διαφορετικό, σου προτείνουμε σίγουρα μία στάση στους Κήπους του Πασά. Το πάρκο είναι γεμάτο από διαλυμένα κτίσματα που στέκονται ως ερείπια σήμερα και είναι σίγουρα ένα ασυνήθιστος, αλλά όμορφος προορισμός.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ένα από τα μεγαλύτερα «νεκροταφεία» τρένων στον κόσμο. Λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο τις πόλης θα βρεις χιλιάδες βαγόνια να σκουριάζουν και να δημιουργούν ένα πρωτότυπο σκηνικό που προσφέρει ωραίες ευκαιρίες για μοναδικές φωτογραφίες. Αν λατρεύεις το street photography και θες να απαθανατίσεις την αρχιτεκτονική της Θεσσαλονίκης δεν έχεις παρά να χαθείς στα στενά της πόλης. Εκεί θα βρεις πολλά ενδιαφέροντας κτίρια για να φωτογραφήσεις. Ένα από αυτά, το οποίο αντιπροσωπεύει εξαιρετικά την αρχιτεκτονική της Θεσσαλονίκης στις αρχές του 20ου αιώνα, είναι το Γενί Τζαμί, το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση Αρχαιολογικού Μουσείου 30.

Πώς θα βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες;

Το νούμερα ένα εργαλείο για τις φωτογραφίες μας σήμερα δεν είναι άλλο από το smartphone. Με ένα σύγχρονο smartphone με πολλαπλές κάμερες μπορείς να καταγράψεις κάθε σου στιγμή καθώς βρίσκεται πάντα μαζί σου. Για ακόμα καλύτερο urban photography όμως, μία dedicated φυτογραφική μηχανή θα σου παρέχει σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα, τα οποία μπορείς να επεξεργαστείς πιο αναλυτικά και έπειτα να ανεβάσεις στο προφίλ σου ακόμα πιο εντυπωσιακές εικόνες. Για αυτή τη δουλειά, η καλύτερη λύση είναι μία mirrorless κάμερα, η οποία έχεις τις δυνατότητες μίας DSLR αλλά ο όγκος και το βάρος της είναι πολύ μικρότερα. Για τις καλοκαιρινές λήψεις δίπλα στο κύμα πάντως, σου προτείνουμε να μην ρισκάρεις το κινητό ή τη φωτογραφική σου μηχανή, αλλά να προσθέσεις μία action camera στα summer accessories σου.

Το σκέφτεσαι ακόμα; Ξεκίνα τις βόλτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γέμισε το προφίλ σου με πανέμορφες εικόνες!