Back to school: 15 tips για να γίνετε ο βασιλιάς της οργάνωσης

Περίληψη: Η επιστροφή στη βάση μας μετά τις διακοπές σημαίνει οργάνωση, ψώνια, καθάρισμα και επιστροφή στην...

Η επιστροφή στη βάση μας μετά τις διακοπές σημαίνει οργάνωση, ψώνια, καθάρισμα και επιστροφή στην πραγματικότητα! Το Public blog συγκέντρωσε μικρές συμβουλές για να είσαι και φέτος πανέτοιμος για τη νέα σχολική χρονιά!
  1. Δημιούργησε ένα εικονογραφημένο πρόγραμμα πρωινού ξυπνήματος, μαθημάτων και ύπνου με μια checklist από την οποία θα διαγράφεις ό,τι έχεις ολοκληρώσει μέσα στην ημέρα.
  2. Αφιέρωσε ένα χώρο αποκλειστικά στη μελέτη και κέρδισε χρόνο από το διάβασμα, συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα για τις εργασίες σου, όπως τα μολύβια, τα Post-it ή τα τετράδια σε ένα πάγκο εργασίας.
  3. Οργάνωσε τα αναλώσιμα που περισσεύουν, όπως μολύβια, μαρκαδόρους, κλπ., σε μια κρεμαστή θήκη πίσω από μια πόρτα και κόλλησε αυτοκόλλητες ετικέτες με το περιεχόμενο, για να αναζητάς τα απαραίτητα στο σωστό μέρος κάθε φορά.
  4. Για να μην μπερδεύονται τα δανεικά βιβλία με τα δικά σου, κράτα ένα ράφι στο οποίο θα μπαίνουν αποκλειστικά αυτά και έτσι θα επιστρέφεις τα βιβλία που πήρες από το αναγνωστήριο ή τη βιβλιοθήκη του σχολείου σου εγκαίρως.
  5. Δημιούργησε το δικό σου «αρχείο», είτε με ένα box είτε σε ένα συρτάρι, δημιουργώντας θέματα ανά κατηγορία με ένα χρωματιστό φάκελο για την καθεμία, για να ξεχωρίζεις τις φωτοτυπίες σου. 
  6. Ο ιδανικός χρόνος μελέτης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 με 50 λεπτά τη φορά με 10λεπτα διαλείμματα ενδιάμεσα.
  7. Αν προσπαθείς να μάθεις κάτι και σε δυσκολεύει, δοκίμασε να το γράψεις σε χαρτί, αφού ισοδυναμεί με το να το διαβάσεις 7 φορές!
  8. Μόλις ολοκληρώσεις μια εργασία, κάνε τη copy-paste στο Google translate και άκουσέ τη! Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βρεις τυχόν λάθη!
  9. Η εκμάθηση ενός νέου ημερήσιου προγράμματος είναι πάντα δύσκολη. Βγάλε μια φωτογραφία το δικό σου την πρώτη ημέρα του σχολείου και όρισέ τη ως οθόνη κλειδώματος του κινητού σου, για να θυμάσαι πού πρέπει να πας.
  10. Πρέπει να μελετάς τις σημειώσεις σου έως μια μέρα μετά αφότου τις κράτησες, μια και το ποσοστό απορρόφησης είναι 60% μεγαλύτερο σε αυτό το χρονικό διάστημα.
  11. Μελετάτε σε ένα ήσυχο μέρος. Με τα μικρά σας αδέλφια να τρέχουν τριγύρω ή την τηλεόραση να σας ξεκουφαίνει, η συγκέντρωση είναι κάτι αδύνατο.
  12. Έχει αποδειχθεί πως η μέντα διεγείρει τον εγκέφαλο και βοηθά στη συγκέντρωση. Την επόμενη φορά λοιπόν που έχεις ένα δύσκολο τεστ, αγόρασε πολλές τσίχλες με γεύση μέντα!
  13. Προτιμήστε για τις σημειώσεις σας ένα μπλε στυλό αντί για μαύρο. Το μπλε χρώμα βοηθά να θυμάστε καλύτερα τις πληροφορίες.
  14. Φτιάξε μια λίστα με τα σχολικά είδη για το σχολείο ή το φροντιστήριο και φρόντισε να την τσεκάρεις μία φορά το μήνα για να μην ξεμείνεις ποτέ από τα απαραίτητα.
  15. Μην αναβάλεις διαρκώς μια εργασία που αργά ή γρήγορα πρέπει να παραδώσεις. Απλώς χειροτερεύεις τα πράγματα. Τίποτα δεν γίνεται τέλειο με την πρώτη φορά, ξεκίνησε με μικρά βήματα και βάζε επιτεύξιμους στόχους.
Kαι μην ξεχνάς, μόνο στα Public θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι, για να οργανώσεις τη μελέτη σου με τον καλύτερο τρόπο! http://www.public.gr/cat/sxolika/