SolidarityNow: Σχολικά σε παιδιά από την Ουκρανία έφεραν Public & Δεσμός

Περίληψη: Αλληλεγγύη στα παιδιά από την Ουκρανία με διανομή σχολικών ειδών από τα Public, για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τη νέα σχολική χρονιά!

Η Ελλάδα είναι μια χώρα ευλογημένη με ειρήνη και ασφάλεια, που έχει υποδεχτεί πρόσφυγες από διάφορα μέρη του κόσμου, κοντινά και μακρινά. Τους τελευταίους μήνες, για μια ακόμη φορά, η Ελλάδα άνοιξε την αγκαλιά της και υποδέχτηκε πρόσφυγες από την Ουκρανία, ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, τη χώρα τους, ακόμη και μέλη της οικογένειάς τους, για να γλυτώσουν από τον πόλεμο. Μαζί με αυτούς και πολλά παιδιά από την Ουκρανία, τα οποία θα πρέπει να ενταχθούν στο ελληνικό σχολικό περιβάλλον και να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Πάνω σε αυτή τη βάση, τα Public συνεργάζονται με το SolidarityNow και το μη κερδοσκοπικό σωματείο Δεσμός, για να προσφέρουν στα παιδιά από την Ουκρανία όσα θα χρειαστούν για να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά.

Το πρόγραμμα ΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ «τρέχει» εδώ και χρόνια, παρέχοντας υποστήριξη και εξοπλισμό σε δομές και σε σχολεία σε απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες περιοχές. Μάλιστα, εξίσου μακρόχρονη είναι και η συνεργασία των Public με το σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, προσφέροντας τεχνολογικό εξοπλισμό και υλικά σε σχολεία όλης της Ελλάδας, δωρίζοντας laptops, tablets και άλλο εξοπλισμό.

Το SolidarityNow είναι μια οργάνωση η οποία έχει ως στόχο να στηρίξει τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας, χωρίς διακρίσεις, υλοποιώντας προγράμματα σε όλη τη χώρα, αλλά και πραγματοποιώντας εστιασμένες παρεμβάσεις σε προσφυγικούς καταυλισμούς. Η βασική επιδίωξη του SolidarityNow είναι η αποκατάσταση του οράματος μιας ισχυρής Ευρώπης, μιας Ευρώπης που βασίζεται στην αλληλεγγύη. Προγράμματα του SolidarityNow έχουν χρηματοδοτηθεί από οργανισμούς όπως η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, η UNICEF, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, κ.α.

Στα τέλη Ιουλίου πραγματοποιήθηκε μια γιορτή, στόχος της οποίας ήταν η διανομή σχολικών ειδών στα παιδιά από την Ουκρανία, σε 80 μαθητές από το Ενιαίο Κυριακάτικο Σχολείο της Ουκρανικής Κοινότητας και από το Κέντρο Εκπαίδευσης & Δημιουργικών Δραστηριοτήτων. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, τα παιδιά πήραν μέρος σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, σχεδιασμένες και υλοποιημένες από τους δασκάλους του SolidarityNow, γνωρίστηκαν μεταξύ τους, έπαιξαν και διασκέδασαν. Η δωρεά του Public σε σχολικά είδη παρέχει σε αυτά τα παιδιά την δυνατότητα να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά ομαλά και να ενταχθούν πιο εύκολα στο νέο τους σχολικό περιβάλλον.

Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, μπορούμε όλοι μας να αγκαλιάσουμε τα παιδιά και να τους προσφέρουμε ένα περιβάλλον ασφαλές, ανθρώπινο, να τα κάνουμε να νιώσουν την σιγουριά και την αγάπη που χρειάζονται για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν. Εμείς, η ομάδα των Public, χαιρόμαστε που μπορέσαμε να συνεισφέρουμε έστω και σε μικρό βαθμό στο έργο των SolidarityNow και ΔΕΣΜΟΣ, στηρίζοντας τους ανθρώπους που δίνουν σε αυτά τα παιδιά από την Ουκρανία όλη την αγάπη που χρειάζονται για να χαμογελάσουν ξανά.