Back to the Office… Πώς να προσαρμοστείς στο γραφείο μετά τις διακοπές!

Περίληψη: Μετά τις βουτιές στην παραλία, πώς να επιστρέψουμε με κέφι στο γραφείο και τις υποχρεώσεις;...

Μετά τις βουτιές στην παραλία, πώς να επιστρέψουμε με κέφι στο γραφείο και τις υποχρεώσεις; Πώς να το δεχτείς όταν κάποιος σου λέει «Άντε και του χρόνου!» ή «Καλό Χειμώνα!» Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα διευκολύνουν την προσαρμογή σου στη δουλειά και κάποια tips οργάνωσης από τα Προϊόντα Post-i για να οργανωθείς στο γραφείο από την πρώτη ημέρα..Back to life… Back to reality: Πώς να προσαρμοστείς
  • Προ-σχεδίασε την επιστροφή στο γραφείο
Για να μην πήξεις την πρώτη μέρα, ξεκίνα τις απαραίτητες επαφές πριν την επιστροφή! Κάλεσε τους συναδέλφους και ρώτα τους πώς τα πέρασαν, πού πήγαν κτλ. Α! και πάνω στην κουβέντα μάθε και εάν άλλαξε κάτι στο γραφείο κατά τη διάρκεια της άδειας σου.
  • Δώσε σημασία στις υποχρεώσεις της ημέρας, και όχι του μήνα
Σίγουρα δεν θα καταφέρεις να λύσεις όλα τα θέματα του γραφείου από την πρώτη ημέρα. Συγκεντρώσου στα σημαντικά και βάλε προτεραιότητες!
  • Βάλε σε πρόγραμμα τον ύπνο και τα γεύματα
Είναι γεγονός στις διακοπές είμαστε όλοι πιο χαλαροί! Σιγά σιγά όμως πρέπει να ξεκινήσεις να ξυπνάς νωρίτερα από τις 11 το πρωί για να συνηθίσεις πάλι το πρωινό ξύπνημα. Και μην ξεχνάς ότι για να χάσεις τα κιλά των διακοπών καλό είναι να περιορίσεις το junk food που έτρωγες στις διακοπές! Διάβασε 6 & 1 fitness εφαρμογές για να επανέλθεις σε φόρμα!
  • Σχεδίασε την επόμενη απόδραση!
Το ότι επέστρεψες στη δουλειά, δεν σημαίνει ότι δεν θα σκέφτεσαι την επόμενη άδεια. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείς να προγραμματίσεις τις επόμενες διακοπές σου, ώστε να γεμίσεις με προσμονή. Can’t wait!
  • Πες «ναι» στις καινούριες προκλήσεις
Κάθε Σεπτέμβριο είμαστε «προγραμματισμένοι» από μικροί από το σχολείο να το θεωρούμε σαν έναρξη της χρονιάς! Μήπως ήρθε ο καιρός να αλλάξεις κάτι που δεν σου αρέσει στην καθημερινότητα σου ή να βρεις ένα χόμπι; Πες ΝΑΙ στις προκλήσεις!public - post itBack to the office: Ιδέες οργάνωσης γραφείου από τα Προϊόντα Post-it®!Όταν φοβάσαι πως από την πολλή δουλειά μπορεί να ξεχάσεις τo όνομά σου, όταν ο όγκος πληροφοριών που δέχεται ο εγκέφαλός σου καθημερινά σε κάνει να θες να βγεις στο μπαλκόνι και να φωνάξεις «παραδίνομαι», τότε γνωρίζεις πως σου χρειάζεται λίγη οργάνωση.Δεν θέλει κόπο. Τρόπο θέλει. Άκου τι θα κάνεις:
  • Bγάλε πλάνοΜόλις καθίσεις στο γραφείο το πρωί, πριν καν ανοίξεις τον υπολογιστή, γράψε σε μια Αυτοκόλλητη Σημείωση Post-it® τις υποχρεώσεις που έχεις να φέρεις εις πέρας μέχρι το τέλος της ημέρας. Ο εγκέφαλος κουράζεται όταν πρέπει να θυμάται δεκάδες πράγματα – και μ’ αυτόν τον τρόπο τον διευκολύνεις.
  • Θέσε προτεραιότητεςΚάποιες δουλειές είναι πιο σημαντικές από άλλες. Ιεράρχησε τις υποχρεώσεις σου, κωδικοποίησέ τις με χρώματα ανάλογα με τη σπουδαιότητά τους και δώσε προτεραιότητα στις πιο σημαντικές.
  • Κάνε σωστή αρχειοθέτησηΤα πολλά διαφορετικά χρώματα των Σημειώσεων Post-it® (κίτρινο, ροζ, λαχανί κλπ) σε βοηθούν να αρχειοθετήσεις μια στοίβα από κόλλες Α4 που μοιάζουν πολύ μεταξύ τους – δίνοντας παράλληλα μια ευχάριστη πινελιά στην ασπρίλα.
  • Θέσε όριαΔεν χρειάζεται να το γνωρίζει ο εργοδότης σου ή οι πελάτες σου, όμως καλό είναι να καθορίζεις εσύ πόση δουλειά θα βγάλεις μέσα στη μέρα. Αν τύχει να έχεις τρομερή όρεξη, μη δώσεις την αίσθηση του ανθρώπου που δεν το ‘χει σε τίποτα να γυρίσει στο σπίτι ξημερώματα. Για να μην πέσεις στην παγίδα των …εθελούσιων υπερωριών, γράψε σε μια Αυτοκόλλητη Σημείωση Post-it® τις δουλειές που έχεις να κάνεις όταν επιστρέψεις στο σπίτι!
  • Δώσε στον εαυτό σου ενθάρρυνσηΠάρε έναν έντονο μαρκαδόρο και γράψε σε μια Αυτοκόλλητη Σημείωση Post-it® μια φράση ή ένα μότο που σε εμπνέει να είσαι παραγωγικός ή κάτι χιουμοριστικό όπως το «Εργασία και Χαρά»!
Η γοητεία του χειρόγραφου!Αυτό που πρέπει να θυμάσαι, είναι ότι η δύναμη του χειρόγραφου δεν θα ξεπεραστεί ποτέ. Οι Αυτοκόλλητες Σημειώσεις Post-it®, πέραν του ότι είναι πολύ βολικές γιατί κολλάνε παντού (στο γραφείο, στο ψυγείο, στον πίνακα ανακοινώσεων κλπ), φέρνουν στην επιφάνεια τον γραφικό μας χαρακτήρα, που με την πρόοδο της τεχνολογίας τείνει να χαθεί. Ιδίως στην επικοινωνία μας με άλλους, όταν ένα σημείωμα είναι γραμμένο με το χέρι, δημιουργεί μεγαλύτερη οικειότητα, ενώ την ίδια στιγμή μας βοηθά να καταλάβουμε αμέσως ποιος το έχει γράψει. Και μεταξύ μας, τίποτα πιο όμορφο από μια Σημείωση Post-it® της μαμάς πάνω στο τραπέζι της κουζίνας, που για να μη μας ξυπνήσει μας έγραψε «έχει φαγητό στου φούρνο»…   LOGO SS public 

 Ακολουθήστε τα Προϊόντα Post-it® στο facebook και βρείτε όλα τα Προϊόντα Post-it® εδώ.