«1984» / Κέρδισε το αριστούργημα του George Orwell

Περίληψη: Μπορεί να γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940, αλλά το «1984» του George Orwell παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό. Διεκδίκησέ το στον Public διαγωνισμό!

Στις 8 Ιουνίου 1949 κυκλοφορεί για πρώτη φορά το «1984» του George Orwell. Αυτό θα ήταν το τελευταίο μυθιστόρημα που θα κυκλοφορούσε από τον Άγγλο συγγραφέα καθώς λίγους μήνες αργότερα, στις 21 Ιανουαρίου 1950, θα έφευγε από τη ζωή. Σήμερα το «1984» είναι το διασημότερο βιβλίο του Orwell και συγκαταλέγεται στα κορυφαία λογοτεχνικά έργα του 20ου αιώνα.

Ένας από τους βασικούς λόγους που έχουν καταστήσει το «1984» τόσο επίκαιρο μετά από τόσα χρόνια είναι ο κόσμος που περιγράφει. Στο μυθιστόρημα οι πρωταγωνιστές ζουν υπό ένα καθεστώς συνεχούς παρακολούθησης και όλοι οι πολίτες έχουν χάσει κάθε δικαίωμα στην ελευθερία και την ιδιωτικότητα. Ο Μεγάλος Αδερφός παρακολουθεί τα πάντα και το καθεστώς ελέγχει απόλυτα τη ροή των πληροφοριών και μπορεί ακόμα και να αλλάξει την καταγεγραμμένη ιστορία. Πολλά γεγονότα του βιβλίου παραλληλίζονται με συμβάντα της σύγχρονης καθημερινότητας, ενώ το βιβλίο λειτουργεί και ως παράδειγμα προς αποφυγή, παρουσιάζοντας τη σκληρή πραγματικότητα υπό την έλεγχο ενός απολυταρχικού καθεστώτος.

Το «1984» θεωρείται σήμερα ένα κλασικό έργο πολιτικής και δυστοπικής μυθοπλασίας. Η επιρροή του στην ποπ κουλτούρα παραμένει ακόμα πολύ δυνατή και σίγουρα πρόκειται για το κορυφαίο έργο του George Orwell, ο οποίος έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή. Η ζωή του Orwell ήταν αρκετά δύσκολη, με τον Άγγλο συγγραφέα να «φεύγει» μόλις σε ηλικία 46 ετών. Στο έργο του Orwell συμπεριλαμβάνονται πολλά ακόμα αγαπημένα μυθιστορήματα, όπως η «Φάρμα των ζώων», καθώς επίσης και non-fiction βιβλία. Δεν υπάρχει αμφιβολία, όμως, ότι το «1984» είναι η κορυφαία λογοτεχνική δημιουργία στην καριέρα του Orwell. Γι’ αυτό και σήμερα, 72 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, σου δίνουμε την ευκαιρία να κερδίσεις ένα αντίτυπο του «1984».

Διαγωνισμός «1984»

Το Public χαρίζει ένα (1) αντίτυπο του βιβλίου «1984» σε έναν (1) τυχερό αναγνώστη. Για να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 28 Ιανουαρίου. Ο νικητής θα αναδειχθεί μετά από κλήρωση. Πολλαπλές συμμετοχές δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Καλή επιτυχία!

η κλήρωση έγινε και ο νικητής ενημερώθηκε