2020 must-reads / Part 2: Τα πιο ενδιαφέροντα παιδικά & εφηβικά βιβλία!

Περίληψη: Αν ψάχνεις καινούρια βιβλία για να γεμίσεις τα ράφια της παιδικής/εφηβικής βιβλιοθήκης, ξεκίνα διάβασμα!

Όπως υποσχεθήκαμε στο Part 1, το αφιέρωμα στα καλύτερα βιβλία της χρονιάς που έρχεται συνεχίζεται και επιστρέφουμε με τη σκέψη στους μικρούς αναγνώστες - που σημαίνει ότι καταγράφουμε τις πιο δυνατές ξενόγλωσσες κυκλοφορίες σε παιδικά και εφηβικά λογοτεχνικά βιβλία. Κράτα σημειώσεις!

Αν πρόκειται για πολύ μικρά παιδιά, το «The Pirates Are Coming!» θα τα ταξιδέψει σε μαγικά μέρη με πειρατές, ενώ τα μικρά χεράκια που θα αγγίξουν το «The Incredible Hotel» θα έχουν την ευκαιρία να μεταφερθούν στο νοσταλγικό και ατμοσφαιρικό σκηνικό ενός «απίστευτου» ξενοδοχείο. Αν αυτό που ψάχνεις είναι ένα παιδικό βιβλίο που μιλάει με διασκεδαστικό τρόπο για τη φιλία, το «I'm Sticking with You» είναι το κατάλληλο και το αναμένουμε με μεγάλη χαρά, ενώ αν θέλεις ένα βιβλίο για να μάθει ο μικρός ή η μικρή για γυναίκες που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στην προστασία του περιβάλλοντος, το «Fantastically Great Women Who Saved the Planet» οφείλει να μπει στη λίστα σου.

Είναι αλήθεια ότι οι ιστορίες μυστηρίου από μικρούς εξερευνητές μπορούν να χαρίσουν πολύ γέλιο σε όλα τα παιδάκια Δημοτικού, όπως είναι οι ιστορίες της νέας σειράς βιβλίων Super Weird, που σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί το «A Super Weird! Mystery: Danger at Donut Diner». Πολύ μυστήριο -αλλά και χιούμορ- θα βρεις επίσης στο «A Double Detectives Medical Mystery: The Cure for a Crime» με δύο μικρά δίδυμα στον ρόλο των ντετέκτιβ.

Και τώρα πάμε σε ένα βιβλίο με μάγισσες, μαγικές δυνάμεις και μια απαγωγή, το «Starfell 2: Willow Moss and the Forgotten Tale». Είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς και οι μικροί φίλοι το περιμένουν πώς και πώς! Πολλά υποσχόμενο είναι και το τρίτο βιβλίο της σειράς Nevermoor, το «Hollowpox», στο οποίο συνεχίζονται οι περιπέτειες της Morrigan Crow, με επίκεντρο κινδύνους που δεν φαντάζεται ότι την περιμένουν. Ένα βιβλίο με μεγάλο ενδιαφέρον είναι και το «Nothing Ever Happens Here», με την ιστορία της μικρής Izzy και του μπαμπά της που γίνεται… Danielle.

Οι κάπως μεγαλύτεροι φίλοι μας (από 8 έως 12 χρονών) πρέπει να περιμένουν λίγες ημέρες ακόμη για την τρίτη φρέσκια και ξεκαρδιστική ιστορία του εκκεντρικού Charlie McGuffin, που μπορούν να βρουν στο «Charlie Morphs Into a Mammoth». Από τις σημαντικές κυκλοφορίες του 2020, δεν θα μπορούσε επίσης να λείπει το «The Kid Who Came From Space» και η περιπέτεια που περιμένει τον Ethan, όταν αποφασίζει να βρει την αδερφή του που εξαφανίστηκε. Σελίδες γεμάτες φαντασία και περιπέτεια θα βρεις και στο «A Sprinkle of Sorcery», sequel του A Pinch of Magic. Και επειδή όλα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν, τέλος μπαίνει και στην επική σειρά Kid Normal με το τελευταίο κεφάλαιο να φέρει τον τίτλο «Kid Normal and the Final Five».

Και κλείνουμε με τα αμιγώς εφηβικά αναγνώσματα: Τον Απρίλιο έρχεται το sequel του «A Good Girl's Guide to Murder» και υπόσχεται να συγκινήσει τους ήδη φανατικούς αναγνώστες της Pip. Σημειώστε, λοιπόν, στην to-read λίστα το «Good Girl, Bad Blood». Τον ίδιο μήνα περιμένουμε και το «Love Frankie» με την ιδιαίτερη ιστορία αγάπης της δεκατετράχρονης Frankie, η οποία φέρνει ανατροπές στη φιλία της με τη Sally. Ένα μήνα μετά, τον Μάιο, οι fans της σειράς Hunger Games θα δικαιωθούν με το prequel «The Ballad of Songbirds and Snakes», που θα μας μεταφέρει 64 χρόνια πριν τους θρυλικούς «αγώνες πείνας»!

Το 2020 μας φέρνει μια ακόμα σημαντική κυκλοφορία, που δεν μπορούμε να μη προτείνουμε, καθώς έρχεται από τον αγαπημένο Stephen Hawking και την κόρη του Lucy. Στο «Unlocking the Universe» μπορείς να ταξιδέψεις στον χρόνο και να μάθεις τα πάντα για το διάστημα. Και αφού ταξιδέψεις στο διάστημα, μετά μπορείς να προσγειωθείς σε ζητήματα καρδιάς μέσα από την πλοκή του «Yes No Maybe So». Σε ένα άλλο σύμπαν, από την άλλη, δύο αδέρφια αντιμετωπίζουν μάχες με περίσσιο θάρρος σε μια φουτουριστική Νέα Υόρκη, στο «Infinity Son» που μόλις κυκλοφόρησε. Για το τέλος κρατήσαμε το «One Of Us Is Next», το sequel του One of Us Is Lying, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένα επικίνδυνο παιχνίδι θάρρους ή αλήθειας και ένας ένοχος που πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί.

Τι θα διαβάσουν τα παιδιά το 2020 ☑️!