5 inspirational βιβλία για να δεις τη ζωή σου με άλλο μάτι

Περίληψη: New year, new you! Ανακάλυψε 5 βιβλία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια "φρέσκια" αρχή τη νέα χρονιά και να βελτιώσεις αρκετούς τομείς της ζωής σου.

Κάθε χρόνο, τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου είθισται οι άνθρωποι να θέτουν νέους στόχους, να λαμβάνουν νέες αποφάσεις ή ακόμα και να δίνουν υποσχέσεις στους εαυτούς τους. Αυτός ο μήνας θεωρείται ο εξαιρετικός για μία νέα αρχή, στην προσπάθεια να βγάλει κανείς τον καλύτερό του εαυτό. Μπορεί να μην γίνεις κατευθείαν παραγωγικός, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να προσπαθείς μέχρι να φτάσεις εκεί που θέλεις – στην κορυφή! Άσε πίσω σου τη χρονιά που πέρασε, είτε ήταν εύκολη, είτε δύσκολη και αναλογίσου τι χρειάζεσαι για τη χρονιά που ήρθε. Αν ψάχνεις ένα κίνητρο για να συνεχίσεις, δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να διαβάσει ένα βιβλίο. Είναι σίγουρο πως θα πάρεις όση αισιοδοξία και παρακίνηση χρειάζεσαι, για να ξεκινήσεις το νέο σου «ταξίδι».

Έχουμε διαλέξει 5 από τα καλύτερα βιβλία που θα σου δώσουν την απαραίτητη δόση έμπνευσης για μία δημιουργική χρονιά. Ας ξεκινήσουμε!

Αδάμαστη - Ποια ήσουν προτού ο κόσμος σου πει ποια πρέπει να είσαι; της Glenon Doyle

Το No1 New York Times bestseller με πάνω από 1.000.000 πωλήσεις! Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που δίνουν τα πάντα προκειμένου να είναι καλές για τους άλλους, τόσο στον προσωπικό, όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Είναι όμως καλές και για τους εαυτούς τους; Είναι πραγματικά ευτυχισμένες; Ή μήπως είναι δυστυχισμένες και καταπιεσμένες από τα πρότυπα που έχουν θέσει άλλοι άνθρωποι για αυτές; Ήρθε η στιγμή να συμφιλιωθούμε όλοι με τους εαυτούς μας, να τους αγαπήσουμε όπως είναι και να δώσουμε στους άλλους την ευκαιρία να δουν και να αγαπήσουν αυτό που πραγματικά είμαστε.

Για όλα υπάρχει λύση - Πώς μία απλή πεποίθηση μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο (και να δημιουργήσουμε διαρκή επιτυχία) απλά... αλλάζοντάς την! της Marie Forleo

Ξέχνα κάθε στερεότυπο που έχει δημιουργηθεί στον κόσμο. Ξέχνα τις ιδανικές καταστάσεις, ιδανικές δουλειές, ιδανικούς συντρόφους. Ήρθε η στιγμή να επιλέξεις για τον εαυτό σου, αυτό που θεωρείς εσύ ιδανικό! Είτε θέλεις να αφήσεις μία αδιέξοδη δουλειά, να νικήσεις κάποιον εθισμό, να μάθεις χορό, είτε να βελτιώσεις μία σχέση ή να μεγαλώσεις την επιχείρησή σου, το «Για όλα υπάρχει λύση» θα σου δείξει τον τρόπο.

Το δεύτερο φύλο της Simone de Beauvoir

Έχοντας υπάρξει μία από τις πιο διακεκριμένες φιλοσόφους του υπαρξισμού, η Σιμόν ντε Μποβουάρ δημιούργησε ένα πρωτοπόρο έργο που μιλάει για τη χειραφέτηση της γυναίκας και τη θέση κατωτερότητας που την υποχρέωνε να είναι το Άλλο του άνδρα, χωρίς η ίδια να έχει το δικαίωμα να δομηθεί σαν Άλλος με τη σειρά της.

Πώς να μιλάτε στα παιδιά σας ώστε να σας ακούν και πώς να τα ακούτε ώστε να σας μιλούν της Adele Faber

Εκατομμύρια γονείς έχουν καταφέρει να βρουν τις ισορροπίες που χρειάζονται για μία υγιή σχέση με τα παιδιά τους. Εσύ, είσαι ένας από αυτούς; Δώσε την ευκαιρία στα παιδιά σου να σου εκφράσουν κάθε σκέψη τους και, ταυτόχρονα, εξέφρασε και εσύ κάθε σου συναίσθημα σε αυτά. Μέσα από αυτό το βιβλίο θα βρεις διάφορες μεθόδους επικοινωνίας, οι οποίες επεξηγούνται μέσω κόμικς και, έτσι, η ανάγνωση γίνεται παιχνίδι.

Ικιγκάι - Τα μυστικά της Ιαπωνίας για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή των Héctor García (Kirai) και Francesc Miralles

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, όλοι έχουμε έναν λόγο ύπαρξης, ένα ικιγκάι. Τι είναι όμως το ικιγκάι και με ποιον τρόπο μπορεί να δώσει νόημα στη ζωή ενός ανθρώπου; Αυτό το βιβλίο, θα σε ταξιδέψει στα μυστικά της μακροζωίας και της ευτυχισμένης ζωής. Θα σου δείξει τον τρόπο για να ζήσεις υγιής μέχρι τα βαθιά γεράματα και θα σε «βάλει» στον μαγικό κόσμο της Οκινάουα της Ιαπωνίας, όπου συναντά κανείς το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

Μη χάνεις άλλο χρόνο λοιπόν. Ήρθε η στιγμή να θέσεις τις σωστές προτεραιότητες για τον εαυτό σου και να βάλεις νέους στόχους. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να αλλάξεις τη ζωή σου, να ξεκινήσεις μια υγιεινή συνήθεια ή να συνεχίσεις την εξαιρετική πορεία σου. Βρες αυτά και ακόμα περισσότερα βιβλία με ένα κλικ στο Public.gr.