Ποιο βιβλίο να διαβάσεις με βάση την αγαπημένη σου Χριστουγεννιάτικη ταινία! (Κουίζ)

Περίληψη: Η δική σου αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ταινία θα σε βοηθήσει και να επιλέξεις ένα βιβλίο που θα λατρέψεις! Ανακάλυψέ τις επιλογές που σου ταιριάζουν.

Λατρεύεις τις ταινίες και τα βιβλία; Μήπως λατρεύεις και τα Χριστούγεννα; Τότε αυτή είναι μάλλον η αγαπημένη σου εποχή του χρόνου! Πολλές Χριστουγεννιάτικες ταινίες έρχονται ξανά στην οθόνη σου, ενώ τα βιβλία είναι ένα από τα αγαπημένα δώρα, είτε τα χαρίσεις είτε τα λάβεις. Τι θα έλεγες λοιπόν να συνδυάσεις αυτές τις δύο κατηγορίες και να επιλέξεις το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσεις με βάση την αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ταινία σου; Δεν ξέρεις πώς; Μην ανησυχείς, έχουμε βρει εμείς τα βιβλία και τις ταινίες που ταιριάζουν γάντι! Κι αν ακόμα και μετά τις προτάσεις μας δεν ξέρεις τι βιβλίο να διαλέξεις, στο τέλος θα βρεις και ένα κουίζ που θα κάνει την επιλογή ακόμα πιο εύκολη!

XMAS Movie #1: Μόνος στο σπίτι

agapimeni-hristougenniatiki-tainia-vivlio-01

Εντάξει, προφανώς και θα ξεκινάγαμε από την διαχρονικότερη Χριστουγεννιάτικη κωμωδία όλων των εποχών. Μπορεί να έχουν περάσει 33 χρόνια από την κυκλοφορία της κι ο Macaulay Culkin να είναι πλέον 43 ετών, αλλά οι εφευρετικές παγίδες του μικρού Κέβιν στην προσπάθειά του να προστατέψει το σπίτι σου από ληστές παραμένουν σταθερή αξία. Εκτός από το καθιερωμένο ετήσιο rewatch της ταινίας, τώρα που έχεις παραπάνω ελεύθερο χρόνο, επίλεξε και ένα βιβλίο που να σου ταιριάζει!

Ποιο βιβλίο να διαβάσεις: Η άγια νύχτα του Ηρακλή Πουαρό – Sophie Hannah! Γιορτινή περιπέτεια, πιο ενήλικη βέβαια. Νέο μυστήριο για τον φημισμένο ντετέκτιβ που καλείται να εξιχνιάσει μία δολοφονία λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

XMAS Movie #2: Love Actually

agapimeni-hristougenniatiki-tainia-vivlio-02

Η Χριστουγεννιάτικη ρομαντική κομεντί που προσπαθεί να απεικονίσει πιο ρεαλιστικά την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων επίσης θεωρείται κλασική ταινία των γιορτών. 9 ανεξάρτητες ιστορίες που καταλήγουν αλληλένδετες, για την ερωτική ζωή διαφόρων ανθρώπων στο Λονδίνο, από μία γραφίστρια μέχρι τον Πρωθυπουργό της Αγγλίας. Δεν έχουν όλες το τυπικό happy ending, αλλά η ταινία σίγουρα θα ζωγραφίσει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου όταν αρχίσουν οι τίτλοι τέλους.

Ποιο βιβλίο να διαβάσεις: Συγκάτοικοι με ημερομηνία λήξης – Elena Armas! Προφανώς και η πρότασή μας θα παρέμενε σε ρομαντικά μονοπάτια. Στο Love Actually έχουμε μία ιστορία που εκτυλίσσεται σε 5 εβδομάδες, εδώ όμως έχουμε ένα ειδύλλιο που έχει 6 μόλις εβδομάδες για να ευδοκιμήσει. Θα τα καταφέρει;

XMAS Movie #3: Το Πολικό Εξπρές

agapimeni-hristougenniatiki-tainia-vivlio-03

Ταξίδι στο Βόρειο Πόλο μας πηγαίνει αυτή η αγαπημένη ταινία. Είναι παραμονή Χριστουγέννων και ένα τρένο, το Πολικό Εξπρές, σταματά έξω από το σπίτι ενός παιδιού που αμφιβάλει για την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη. Διάφορα παράξενα περιστατικά θα συμβούν κατά τη διάρκεια του επεισοδιακού ταξιδιού μέχρι να φτάσουν στον προορισμό του για να διεκδικήσουν μία ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Άγιο Βασίλη. Αν δεν την έχεις δει πότε, τότε στη συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Ποιο βιβλίο να διαβάσεις: Επιβάτης 23 – Sebastian Fitzek! Σκεπτόμενοι τους επιβάτες του Πολικού Εξπρές, το πρώτο βιβλίο που μας ήρθες στο μυαλό είναι το bast seller του Γερμανού μετρ λογοτεχνικών θρίλερ. Αν μόλις τελείωσε η αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία σου και ψάχνεις ακόμα περισσότερό σασπένς επιβιβάσου στην κρουαζιέρα του «Sultan of the Seas»!

XMAS Movie #4: Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης

agapimeni-hristougenniatiki-tainia-vivlio-04

Ο «Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης» του Tim Burton μοιάζει να είναι μία πολύ διαφορετική χριστουγεννιάτική ιστορία αλλά κατά βάθος έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν αξιαγάπητη. Γι’ αυτό και για πολλούς είναι η καλύτερη χριστουγεννιάτικη ταινία που έχει δημιουργηθεί ποτέ!

Ποιο βιβλίο να διαβάσεις: Last Devil to Die – Richard Osman! Το 4ο βιβλίο της σειράς «Η Λέσχη Φόνων της Πέμπτης» είναι μια ζεστή, σοφή και πνευματώδης αφήγηση γεμάτη χιούμορ και ευαισθησία. Όπως και ο πρωταγωνιστής του Χριστουγεννιάτικου Εφιάλτη, έτσι και οι κεντρικοί χαρακτήρες του βιβλίου είναι αντισυμβατικοί ήρωες, τους οποίους όμως δεν μπορείς να μην συμπαθήσεις. Bonus: τα γεγονότα του 4ου βιβλίου διαδραματίζονται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων!

XMAS Movie #5: Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων

agapimeni-hristougenniatiki-tainia-vivlio-05

Μπορεί να κυκλοφόρησε μόλις το 2019, αλλά το «Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων» έχει προλάβει να γίνει η αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ιστορία πολλών, μικρών και μεγάλων. Μια παραδοσιακή ταινία κινουμένων σχεδίων, με καλλιτεχνική προσέγγιση που μας γυρίζει κάποια χρόνια πίσω και η οποία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Σε αυτή, ένας απελπισμένος ταχυδρόμος προκαλεί κατά λάθος τη γένεση του Άγιου Βασίλη!

Ποιο βιβλίο να διαβάσεις: Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο – Charlie Mackesy! Αν ο «Κλάους» είναι η αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία σου, τότε ίσως να έχεις μικρά παιδιά στη ζωή σου! Γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι η καλύτερος συνδυασμός με αυτή την ταινία είναι μία μαγική χριστουγεννιάτικη ιστορία που μπορείς να διαβάσεις σε παιδιά.

XMAS Movie #6: Die Hard

agapimeni-hristougenniatiki-tainia-vivlio-06

Είναι Χριστουγεννιάτικη ταινία και δεν δεχόμαστε σχόλια επ’ αυτού! Έχουμε Παραμονή Χριστουγέννων και ο John McClane καταφθάνει στο Los Angeles για να συναντήσει την εν διαστάσει σύζυγό του στο Nakatomi Plaza, το κτίριο όπου εργάζεται. Ό,τι συμβαίνει μετά σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στο πνεύμα των Χριστουγέννων, αλλά αυτό δεν μας σταματά από το να βλέπουμε το Die Hard κάθε χρόνο τέτοια εποχή!

Ποιο βιβλίο να διαβάσεις: Η εξέγερση των Καρυάτιδων – Πέτρος Μάρκαρης! Μιλώντας για τον Νεοϋορκέζο αστυνομικό John McClane, σκεφτήκαμε τον αγαπημένο Έλληνα λογοτεχνικό αστυνομικό, τον Κώστα Χαρίτο. Μετά από το Die Hard, συνέχισε διαβάζοντας το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Πέτρου Μάρκαρη για να μείνεις στους ίδιους ρυθμούς.

Άσε το Public XMAS quiz με τις αγαπημένες XMAS ταινίες να διαλέξουν για σένα φέτος!

Δεν ήταν η δική σου αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία στις παραπάνω επιλογές; Δεν πειράζει! Κάνε του κουίζ μας και βρες ακόμα περισσότερες ταινίες και ακόμα περισσότερες βιβλιοπροτάσεις!