Χριστουγεννιάτικα παραμύθια: Η μαγεία των γιορτών μέσα από 8 βιβλία

Περίληψη: Το πνεύμα των Χριστουγέννων ζει μέσα από το παιδικό παραμύθι. Ανακάλυψε το καλύτερο X-mas δώρο που θα αγαπήσουν φέτος μικροί και μεγάλοι!

Όλοι, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς, αγαπάμε τα Χριστούγεννα. Βάζουμε σε pause την καθημερινότητα, χαλαρώνουμε, στολίζουμε, περνάμε χρόνο με τους αγαπημένους μας. Κανένας όμως δεν ανυπομονεί τόσο για τις ημέρες των Χριστουγέννων όσο τα παιδιά. Τις γιορτινές μέρες ένας νέος φαντασμαγορικός κόσμος απλώνεται μπροστά τους. Ένας κόσμος γεμάτος χρώμα, μαγεία και περιπέτεια. Πύλη για το συναρπαστικό αυτό σύμπαν είναι το παιδικό παραμύθι. Τα βιβλία που βάζουν σε κίνηση τη φαντασία μας και μας διδάσκουν μαθήματα που μας συντροφεύουν για μια ζωή. Πλάι στο καθιερωμένο παιχνίδι κάτω από το δέντρο, βάλε και ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι που θα διαβάζετε και θα ξαναδιαβάζετε μαζί με το μικρό σου τις ημέρες των γιορτών.

X-mas παραμύθι #1: Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι τα Χριστούγεννα

Η επιτυχημένη σειρά βιβλίων «Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι» της Helen Stephens έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο. Οι τρυφερές περιπέτειες της Ellie και του αγαπημένου της λιονταριού είναι μια ωδή στη φιλία και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας. Από τη σειρά δε θα μπορούσε να λείπει φυσικά και μια εορταστική ιστορία. Η Ellie ετοιμάζεται να φύγει για τις διακοπές, όμως ο πιστός της φίλος θα την ακολουθήσει. Πόσο δύσκολο είναι άραγε να κρύψεις ένα λιοντάρι τα Χριστούγεννα;

xristougenniatika-paramythia-02

X-mas παραμύθι #2: Τα Χριστούγεννα του Κλουζ

Ο Γερμανός Jürgen Banscherus είναι ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους σύγχρονους συγγραφείς παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας. Η σειρά με τις αστυνομικές περιπέτειες του Ντετέκτιβ Κλουζ έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 14 γλώσσες. Αυτή τη φορά, ο εννιάχρονος ντέτεκτιβ θα αναλάβει μια κρίσιμη υπόθεση που εκτυλίσσεται τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ο Κλουζ θα κληθεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις και να ρίξει φως σε ένα μυστήριο με φόντο το… χριστουγεννιάτικο δέντρο.

xristougenniatika-paramythia-03

X-mas παραμύθι #3: Ο Μέγας Μελομακάρων που μελοΚαμάρωνε

Τα παραμύθια δεν εκεί μόνο για να μας διασκεδάζουν αλλά και να μας διδάσκουν πολύτιμα μαθήματα ζωής. Η συγκινητική ιστορία που υπογράφει η Γιολάντα Τσορώνη - Γεωργιάδη στο βιβλίο «Ο Μέγας Μελομακάρων που μελοΚαμάρωνε» μιλάει για την αξία του να μοιραζόμαστε την αγάπη μας με τους άλλους. «Πώς μοιράζεται άραγε η αγάπη» ρωτούν τα χελιδονάκια τους φίλους τους. Ο Μέγας ΜελοΜακάρων, το βασιλικό μελομακάρονο δείχνει σε όλους μας τον τρόπο. Αρκεί να υπάρχει θέληση. «Γιατί όταν θέλουμε όλα γίνονται!».

xristougenniatika-paramythia-06

X-mas παραμύθι #4: Πώς κατεβαίνει ο Άγιος Βασίλης από τις καμινάδες;

Να ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει εκατομμύρια παιδάκια σε όλο τον κόσμο. Πιθανώς και εσένα τον ίδιο. Την απάντηση στην κατά τα άλλα λογική αυτή απορία, δίνει στο βιβλίο του το πολυβραβευμένο συγγραφικό δίδυμο των Mac Barnett και Jon Klassen. Με ακαταμάχητο χιούμορ και εύθυμη διάθεση, οι δύο δημιουργοί δίνουν πιθανές και απίθανες απαντήσεις στο πιο έξυπνο όσο και σουρεαλιστικό ερώτημα γύρω από τα Χριστούγεννα και τον αγαπημένο άγιο των παιδιών.

xristougenniatika-paramythia-04

X-mas παραμύθι #5: Peppa Pig: Η πιο μαγική νύχτα του χρόνου

Η Peppa δεν είναι απλώς η πιο διάσημη γουρουνίτσα όλου του κόσμου. Είναι ένα πραγματικό φαινόμενο που λατρεύουν τα περισσότερα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Μαζί με αυτά και οι γονείς. Η ιστορία της Peppa και της παρέας της γίνεται τώρα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, γραμμένη σε χαρούμενα στιχάκια. Παραμονή Πρωτοχρονιάς και η Peppa μαζί με τον George περιμένουν όπως κάθε χρόνο έναν μυστικό επισκέπτη. Μόνο που οι δύο φίλοι θα φροντίσουν ώστε φέτος να κάνουν μαζί τους χαρούμενες διακοπές όλα τα παιδιά!

xristougenniatika-paramythia-01

X-mas παραμύθι #6: Φρικαντέλα - Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα

25 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση, «Η μάγισσα Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά παραμένει ένα από τα ομορφότερα παραμύθια που γράφτηκαν ποτέ στα ελληνικά. Η απολαυστική ιστορία της στρυφνής μάγισσας που μισεί τα κάλαντα είναι γεμάτη χιούμορ και πανέμορφες εικόνες από χιονισμένους δρόμους, επιβλητικά κάστρα και μαγικά δωμάτια. Την εικονογράφηση της έκδοσης υπογράφει ο Μιχάλης Κουντουρής, η οποία συνοδεύεται από ένα παράρτημα με χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

xristougenniatika-paramythia-08

X-mas παραμύθι #7: Χριστουγεννιάτικη ιστορία

Αν υπάρχει ένα βιβλίο που αντανακλά όσο κανένα άλλο τη μαγευτική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, αυτό δεν είναι άλλο από τη φημισμένη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Charles Dickens. Το κλασικό έργο της αγγλικής λογοτεχνίας έχει αφήσει εποχή, με την ιστορία του γερο-τσιγκούνη Ebeneezer Scrooge, του τοκογλύφου που απομυζά τους φτωχούς, να αντικατοπτρίζει μέσα από την υπέροχη γραφή του Dickens τις σκληρές συνθήκες ζωής της Βικτωριανής Βρετανίας αλλά και το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων.

xristougenniatika-paramythia-05

X-mas παραμύθι #8: Horrid Henry: 12 Stories of Christmas

Τα Χριστούγεννα είναι, όπως ξέρεις, «αφιερωμένα» στους μικρούς μας φίλους που ήταν καλά παιδιά όλη τη χρονιά. Στο παραμυθένιο βιβλίο όμως της Francesca Simon «Horrid Henry: 12 Stories of Christmas» πρωταγωνιστής είναι ένα άτακο αγόρι. Οι 12 ιστορίες του Henry είναι γεμάτες με απολαυστικές σκανδαλιές, φάρσες και ζαβολιές που «μυρίζουν» Χριστούγεννα και εορταστική διάθεση. Το τέλειο δώρο για το μικρό σου που περιμένει… κάρβουνα φέτος από τον Άγιο Βασίλη.

xristougenniatika-paramythia-09

Χριστούγεννα σαν παραμύθι στα Public!

Κάτι λιγότερο από δέκα μέρες απομένουν για την αγαπημένη γιορτή του χρόνου. Η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπάει και φέτος στα Public. Από το στολισμό του σπιτιού μέχρι τα πιο εντυπωσιακά tech δώρα για το μικρό  - και το μεγάλο  - μπες στο Public.gr ή το πλησιέστερο κατάστημα Public και ζήσε μαζί μας τη μαγεία των γιορτών!