Από το χαρτί στην οθόνη: Τι περιμένουμε να δούμε μέσα στη χρονιά!

Περίληψη: Το 2022 πολλά από τα αγαπημένα μας βιβλία, πρόσφατα αλλά και παλιότερα, θα γίνουν ταινίες και σειρές. Ας δούμε τις κυκλοφορίες για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο.

Η μεταφορά ενός επιτυχημένου βιβλίου στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο κάθε άλλο παρά σπάνιο φαινόμενο είναι. Κάθε χρόνο κυκλοφορούν σειρές και ταινίες που εμπνεύστηκαν από λογοτεχνικές ιστορίες. Τον Φεβρουάριο στο Public λοιπόν, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε τον μήνα στα βιβλία που έκαναν το άλμα από το χαρτί στην οθόνη. Σήμερα θα μιλήσουμε για τις επερχόμενες δημιουργίες που ανυπομονούμε να δούμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μέσα στο 2022.

Από το χαρτί στην οθόνη: Ταινίες του 2022

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα ενός βιβλίου που έγινε ταινία είναι το «Έγκλημα στο Νείλο». Η νέα ταινία του Kenneth Branagh μόλις έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες και είναι η νεότερη κινηματογραφική περιπέτεια του Ηρακλή Πουαρό, του ντετέκτιβ που επινόησε η Agatha Christie. Για τη νέα ταινία έχουμε μιλήσει ήδη και μπορείς να μάθεις περισσότερα εδώ. Όμως, αυτή δεν θα είναι η μόνη μεταφορά έργου της Agatha Christie φέτος. Την άνοιξη του 2022 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Αγγλία μία μίνι σειρά τριών επεισοδίων η οποία βασίζεται στο βιβλίο «Γιατί δεν φώναξαν την Έβανς;».

Μέσα στη χρονιά περιμένουμε να δούμε και το «My Policeman». Το μυθιστόρημα της Bethan Roberts θα γίνει ταινία από το Amazon Studios και στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα είναι ο Harry Styles, με την Emma Corrin και τον David Dawson να ενσαρκώνουν τους άλλους δύο βασικούς χαρακτήρες της ιστορίας. To ιστορικό μυθιστόρημα «Το θαύμα» είναι ακόμα μία μεταφορά για την οποία ανυπομονούμε. Μετά από τις σελίδες του βιβλίου, περιμένουμε και από την ταινία να μας μεταφέρει στο ιρλανδικό χωριό του 19ου αιώνα, όπου ένα θαύμα φαίνεται πως έχει συμβεί. Το «μενού» δεν έχει μόνο πρόσφατες εκδόσεις που θα μεταπηδήσουν στην οθόνη. Το «White Noise» του 1985 ήταν το 8ο μυθιστόρημα του Don DeLillo, αλλά το πρώτο που γνώρισε τεράστια επιτυχία. Φέτος θα γίνει ταινία από το Netflix, με τους Adam Driver και Greta Gerwig να πρωταγωνιστούν.

Από το χαρτί στην οθόνη: Οι σειρές που περιμένουμε

Στο Netflix περιμένουμε να δούμε φέτος τη μίνι σειρά Anatomy of a Scandal, η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα «Η Ανατομία ενός Σκανδάλου» της Sarah Vaughan. Το ψυχολογικό θρίλερ θα αποτελείται από έξι επεισόδια και θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Απριλίου. Το Netflix θα επιμεληθεί ακόμα μίας λογοτεχνικής μεταφοράς στην οθόνη καθώς φέτος θα κυκλοφορήσει και η σειρά The Lying Life of Adults στην πλατφόρμα. Η επερχόμενη σειρά προέρχεται από το νεότερο μυθιστόρημα της Elena Ferrante, «Η απατηλή ζωή των ενηλίκων».

Οι αντίπαλοι του Netflix δεν θα κάτσουν, προφανώς, με «σταυρωμένα τα χέρια». Ετοιμάζουν και αυτοί τις δικές τους σειρές, πολλές από τις οποίες βασίζονται σε βιβλία. Το Hulu, για παράδειγμα, θα φέρει φέτος στη μικρή οθόνη το μυθιστόρημα «Συζητήσεις με φίλους». Από την ίδια πλατφόρμα είχε μετατραπεί σε σειρά και το προηγούμενο μυθιστόρημα της Sally Rooney, «Κανονικοί Άνθρωποι». Αναμφίβολα, όμως, οι δύο σπουδαιότερες μεταφορές βιβλίων στην τηλεόραση φέτος αναμένονται από το HBO και το Amazon. Το HBO προετοιμάζει την σειρά prequel του Game of Thrones, House of the Dragon, η οποία έχει τις βάσεις της στο μυθιστόρημα «Φωτιά και αίμα». Το Amazon Studios θα φέρει στις οθόνες μας, στις 2 Σεπτεμβρίου, την επική σειρά φαντασίας The Lord of the Rings: The Rings of Power. Η σειρά αποτελεί prequel της τριλογίας του Peter Jackson και θα διαδραματίζεται στην Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης, αντλώντας έμπνευση από πολλές ιστορίες και βιβλία του J.R.R. Tolkien, όπως «Το Σιλμαρίλλιον».

Πολλά ακόμα αγαπημένα βιβλία θα γίνουν σειρές και ταινίες μέσα στο 2022. Μάθε ποια είναι αυτά στην ειδική σελίδα που έχουμε δημιουργήσει και είναι αφιερωμένη στα βιβλία που έχουν περάσει ή θα περάσουν από το χαρτί στην οθόνη!