This is Christmas: 12 βιβλία για τα φετινά μας δώρα

Περίληψη: Εν όψει Χριστουγέννων, ε, ένα δωράκι έστω όλοι θα το κάνουμε. Σας έχουμε 12 παιδικά βιβλία στο πνεύμα της γιορτής, τα οποία σίγουρα θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι!

Είτε μυθιστορήματα, είτε διηγήματα είτε πρόκειται για λευκώματα, για τους φανατικούς αναγνώστες τα βιβλία είναι δώρο ποθητό και πολύτιμο. Εν όψει Χριστουγέννων, ε, ένα δωράκι έστω όλοι θα το κάνουμε! Ξεκινάμε, λοιπόν, από τους πιο μικρούς, οπότε οι βιβλιοπροτάσεις μας για αυτή την περίοδο αφορούν πρώτα τα παιδιά. Σας έχουμε 12 παιδικά βιβλία στο πνεύμα της γιορτής, τα οποία σίγουρα θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι!

Αρχή με τη σειρά βιβλίου «Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι», που φοράει τα... γιορτινά της. Η Έλλη φεύγει για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της, αλλά δεν την αφήνουν να πάρει μαζί το λιοντάρι της. Η απορία της, λοιπόν, προφανής: «Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι τα Χριστούγεννα»; Ένα μικρότερο ζωάκι πρωταγωνιστεί στην επόμενη ιστορία μας – για την ακρίβεια μια ολόκληρη οικογένεια από μικρά ζωάκια. Η οικογένεια Ποντικόφσκι λίγο πριν τις γιορτές λαμβάνει «Ένα γράμμα από τη θεία Ζοζεφίνα» και σύντομα θα έχει επισκέψεις. Η μέρα των Χριστουγέννων μπορεί να είναι μαγική για όλους, λιοντάρια, ποντίκια - ακόμα και αυτούς που κατοικούν στη Χώρα των Θαυμάτων. Φέτος, ο Άγιος Βασίλης θα κάνει μια πολύ ιδιαίτερη στάση στο ταξίδι του στη «Νύχτα πριν από τα Χριστούγεννα στη Χώρα των Θαυμάτων».

Επιστρέφοντας από τη Χώρα των Θαυμάτων, συναντάμε τη Νίνα. Κάθε Χριστούγεννα η Νίνα και η οικογένειά της διαβάζουν ένα γράμμα που της έγραψε ο παππούς της. «Ο παππούς μου ο Αϊ-Βασίλης», ο τίτλος του βιβλίου, και πρόκειται για μια πρωτότυπη ιστορία με πολλά επίκαιρα μηνύματα. Οι μαγικές περιπέτειες συνεχίζονται με τον «Χριστουγεννόσαυρο», ο οποίος θα πρέπει φέτος να συνεργαστεί με τη Μάγισσα του Χειμώνα, για να σωθούν τα Χριστούγεννα. Το βιβλίο «The Christmasaurus and the Winter Witch» κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα Αγγλικά, όπως και το «The Crayons’ Christmas», που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Τα Χριστούγεννα γίνονται ακόμα πιο όμορφα αν έξω πέφτει χιόνι, οπότε χιονοπόλεμος και χιονάνθρωποι γίνονται... πρώτη προτεραιότητα. «Ο χιονάνθρωπος» του Μάικλ Μορπούργκο είναι η απάντηση στο ερώτημα: «τι θα γινόταν αν ο χιονάνθρωπός μου ζωντάνευε;», κάτι που σίγουρα έχουμε αναρωτηθεί όλοι ως παιδιά.

Μόλις τελειώσει το παιχνίδι στο χιόνι και τα παιδιά μαζευτούν και πάλι στο σπίτι, το μυαλό πάει και πάλι στον Άγιο Βασίλη και το δώρο που θα φέρει. Στο «Όνειρο Χριστουγέννων», του Φαίδωνα Κυριακού, ο αγαπημένος άγιος των παιδιών συναντά μια ελληνική οικογένεια ενώ «Τη νύχτα πριν από την Πρωτοχρονιά» ο Αϊ-Βασίλης αρχίζει να προετοιμάζεται για το μοίρασμα των δώρων. Μιλώντας τόση ώρα για χριστουγεννιάτικες ιστορίες δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στον Κάρολο Ντίκενς. Το «A Christmas Carol» από τον Τόνι Μίλτον αποτελεί μια φρέσκια επανάληψη της κλασικής ιστορίας του γκρινιάρη Σκρουτζ, που μισεί τα πάντα, ακόμα και τα Χριστούγεννα!

Για το τέλος έχουμε δύο διαδραστικά βιβλία δραστηριοτήτων με θέμα τα Χριστούγεννα, τα οποία θα αγαπήσουν τα μικρά παιδιά. Το «Listen to the Christmas Songs» κρύβει από ένα διαφορετικό τραγούδι σε κάθε σελίδα, ενώ το «Where's Santa Claus?» περιέχει όλους τους αγαπημένους γιορτινούς χαρακτήρες. Και τα δύο βιβλία είναι γραμμένα στα Αγγλικά, για να εξοικειώνονται τα παιδιά με τη γλώσσα με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο! 

 

Για όλα τα παραπάνω αλλά και ακόμα περισσότερες επιλογές σε βιβλία και δώρα, έλα μια βόλτα από το κοντινότερο κατάστημα Public και το public.gr!