Χριστουγεννιάτικα βιβλία που θα λατρέψουν τα παιδιά

Περίληψη: Μπρος ολοταχώς για τα φετινά Χριστούγεννα, με οκτώ μοναδικές προτάσεις βιβλίων για τα αγαπημένα μας παιδάκια!

Τα φωτάκια άναψαν, το δέντρο στολίστηκε με πολύχρωμες μπάλες και κορδέλες, οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες ακούγονται πλέον καθημερινά μέσα στο σπίτι και μικροί και μεγάλοι περιμένουν με ανυπομονησία να απολαύσουν τα πρώτα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες για φέτος! 🎄 Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές που όλοι αγαπάμε πλησιάζουν, και περιμένουμε πως και πως, να περάσουμε λίγο χρόνο με την οικογένεια μας. Ένας από τους πιο όμορφους τρόπους για να αρχίσουν οι μικροί μας φίλοι να μπαίνουν για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων, είναι - φυσικά - τα χριστουγεννιάτικα βιβλία! Εμείς συγκεντρώσαμε 8 προτάσεις παιδικών βιβλίων για να σου δώσουμε έμπνευση για τα δώρα των φετινών γιορτών.

Αρχικά αυτές τις γιορτινές ημέρες, όλα τα παιδάκια αγαπούν τα χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια. Για αυτό, το πρώτο βιβλίο που επιλέξαμε είναι το «Τρίγωνα Κάλαντα». Πρόκειται για ένα διαδραστικό μουσικό βιβλίο που περιλαμβάνει μία παραλλαγή του γνωστού χριστουγεννιάτικου τραγουδιού. Όλα τα παιδιά από 0-3 ετών, θα τραγουδήσουν μαζί του και σίγουρα θα το λατρέψουν.

Συνεχίζουμε με μερικές προτάσεις βιβλίων για τα παιδιά που βρίσκονται στις ηλικίες 3-6 ετών. Αναμφισβήτητα, όλα τα παιδιά αγαπούν το παιχνίδι, οπότε τι καλύτερο από τον συνδυασμό βιβλίου και παιχνιδιού; Επιλέγοντας το βιβλίο «Χριστούγεννα στην Παιχνιδούπολη», θα ταξιδέψουν στην μαγική Παιχνιδούπολη, που ζουν ξωτικά, τάρανδοι και μπισκοτένια ανθρωπάκια. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει οκτώ επιτραπέζια με καταπληκτικά πιόνια και ένα ζάρι για ατελείωτη διασκέδαση! Μία ακόμη πολύ καλή ιδέα για να απασχολούνται ευχάριστα τα παιδιά, μέχρι να έρθουν τα Χριστούγεννα είναι το βιβλίο «24 Δραστηριότητες μέχρι τα Χριστούγεννα», το οποίο περιλαμβάνει ευχάριστες παιδικές δραστηριότητες όπως διακόσμηση, κατασκευές DIY και απλές συνταγές μαγειρικής. Αν από την άλλη, θέλεις να επιλέξεις μία πολύ όμορφη και γλυκιά Χριστουγεννιάτικη ιστορία, μπορείς να βρεις το βιβλίο «Το έλατο των Χριστουγέννων», του οποίου η ιστορία βασίζεται σε μια πολύ ιδιαίτερη Νορβηγική παράδοση που δημιουργήθηκε το 1947.

Εάν τα παιδάκια σου βρίσκονται στις ηλικίες 6-9 ετών, μπορείς να αναζητήσεις κάτι ευχάριστο και πολύ ξεκαρδιστικό όπως το βιβλίο με τίτλο «Τα Χριστούγεννα της Λούλας Στρουμπουλούλας» του αγαπημένου Ευγένιου Τριβιζά. Μία ακόμη υπέροχη επιλογή είναι το βιβλίο «Το αγόρι που το είπαν... Χριστούγεννα», που είναι γεμάτο με πράγματα που θεωρούνται αδύνατα, μήπως όμως δεν είναι; Το βιβλίο έχει γίνει και ταινία από το Netflix, επομένως μια ωραία ιδέα θα ήταν αφού διαβάσουν το βιβλίο να παρακολουθήσετε μαζί την ταινία, πίνοντας ζεστή σοκολάτα και συζητώντας τί τους άρεσε περισσότερο στο βιβλίο, τί στην ταινία και ποιες ήταν οι ομοιότητες και οι διαφορές μεταξύ των δύο!

Σε περίπτωση που τα παιδάκια σου είναι λίγο ακόμη πιο μεγάλα, δηλαδή περίπου 9 έως 12 ετών, τότε ένα βιβλίο που θα λατρέψουν είναι το «Το χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι» της πασίγνωστης J. K. Rowling. Σε αυτήν την ιστορία, την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Τζακ χάνει το αγαπημένο του γουρουνάκι τον Γου. Έτσι, ο Τζακ μαζί με τον αντικαταστάτη του Γου, ξεκινάνε μία χριστουγεννιάτικη περιπέτεια για να βρουν το γλυκύτατο γουρουνάκι. Αν τα παιδιά αγαπούν το μυστήριο και ιστορίες με ντεντέκτιβ, τότε πρέπει να τους πάρεις δώρο το βιβλίο «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ- Τα Χριστούγεννα του Κλουζ». Σε αυτό, η ιστορία ξεκινά δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, όπου ο Κλουζ βρίσκει ένα μυστηριώδες σημείωμα σ' ένα καλάθι αχρήστων, και κάπου εκεί ξεκινά μία απίθανη ιστορία γεμάτη περιπέτεια.

Αυτές είναι μερικές από τις αμέτρητες επιλογές χριστουγεννιάτικων βιβλίων που θα βρεις στο public.gr

Γνώριζες ότι στα Public σε περιμένουν επίσης χιλιάδες special Χριστουγεννιάτικα δώραπαιχνίδια και βιβλία για μικρούς αλλά και μεγάλους; Αμέεε! Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μπορείς να τα αποκτήσεις με έως 3 άτοκες δόσεις χωρίς κάρτα, χάρις στο πρόγραμμα Klarna.

Αν, μάλιστα, δεν έχεις στολίσει ακόμα να ξέρεις ότι το ίδιο ισχύει και για όλα τα χριστουγεννιάτικα είδηχριστουγεννιάτικα δέντραστολίδιαλαμπάκιαγούρια & όλα τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά! Επίλεξε από τώρα τα χριστουγεννιάτικα δώρα που θα κάνουν τα παιδιά σου να χαμογελάσουν και να διασκεδάσουν τις φετινές γιορτές!