Quiz time: Ποιο βιβλίο ταιριάζει στις διακοπές των ονείρων σου;

Περίληψη: «Τι να διαβάσω στις διακοπές;» Αιώνιο ερώτημα! Την απάντηση φέτος δίνει ο καλοκαιρινός κατάλογος βιβλίου Public αλλά και του κουίζ που ετοιμάσαμε!

Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνεις πριν συνεχίσεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο είναι να σκεφτείς ποιος θα ήταν ο ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός για εσένα αυτή τη στιγμή. Το σκέφτηκες; Τέλεια! Σε ποια παραλία θα ήθελες να ήσουν άραγε; Ή μήπως θα προτιμούσες να βρίσκεσαι σε κάποιο βουνό, μακριά από τη ζέστη της πόλης; Ο προορισμός που σου ήρθε στο μυαλό λέει πολλά για σένα. Αυτό που μας ενδιαφέρει σήμερα είναι να βρούμε το βιβλίο που θα ταίριαζε σε αυτό το ονειρεμένο ταξίδι. Και έχουμε πολλούς τρόπους για να το κάνουμε! Ο πιο απλός βρίσκεται στο τέλος του άρθρου, όπου το κουίζ μας θα σε καθοδηγήσει στη σωστή επιλογή βιβλίου για τις διακοπές! Το θέμα χωράει πολύ συζήτηση όμως, οπότε πάμε να το αναλύσουμε!

Βιβλίο για διακοπές στον κατάλογο βιβλίου Public

Το πρώτο βήμα για να ανακαλύψεις το βιβλίο που θα σε συνοδέψει στις διακοπές σου (ονειρεμένες και μη) είναι να διαβάσεις τον καλοκαιρινό κατάλογο βιβλίου που ετοιμάσαμε! Ο τίτλος του καλοκαιριού σου κρύβεται σίγουρα μέσα σε κάποια από τις 68 σελίδες του. Η ομάδα βιβλίου των Public μαζί με το ελculture κατάφεραν να συμπεριλάβουν μέσα σε λίγες σελίδες τόσες αγαπημένες αναγνωστικές προτάσεις που καλύπτουν τις προτιμήσεις όλων. Στον κατάλογο θα βρεις από σταθερές αξίες του καλοκαιριού, όπως αστυνομικά μυθιστορήματα και βιβλία για παιδιά, μέχρι ενδιαφέρουσες κατηγορίες βιβλίων, όπως έργα για εραστές της φύσης και βιβλία που μιλούν για βιβλία!

Που ονειρεύεσαι να ταξιδέψεις – τι θα διαβάσεις

Για να επιστρέψουμε όμως τώρα στην αρχική μας σκέψη: πώς ο τόπος που ονειρεύεσαι να ταξιδέψεις διαμορφώνει τις αναγνωστικές σου επιλογές. Ας πούμε ότι ξεκινώντας το άρθρο σκέφτηκες πως αυτή τη στιγμή θα ήθελες να βρίσκεσαι στο Εθνικό Πάρκο του Yellowstone στις ΗΠΑ και να μαγεύεσαι από τα καθηλωτικά του τοπία. Οπότε πιστεύουμε πως αποζητάς περιπέτεια και θες να είναι κοντά με τη φύση. Με βάση αυτό το σκεπτικό σου έχουμε δύο αναγνωστικές προτάσεις. Η πρώτη είναι το βιβλίο του David Attenborough «Living Planet : The Web of Life on Earth». Επειδή διακοπές θα είσαι όμως και ίσως δεν έχεις όρεξη για non-fiction, μία πιο περιπετειώδης επιλογή είναι το αστυνομικό θρίλερ «Τελευταία αναγγελία για Σαν Φρανσίσκο».

Ίσως η πρώτη πρόταση του άρθρου σε έκανε να ταξιδέψεις νοητά μέχρι κάποια απροσδιόριστη τοποθεσία του Ειρηνικού Ωκεανού όπου αράζεις πάνω σε μία αιώρα, κάτω σου υπάρχει καυτή άμμος, σε περιτριγυρίζουν φοίνικες και μπροστά σου απλώνεται το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Από αυτό εμείς καταλαβαίνουμε πως έχεις ανάγκη από χαλάρωση και διαφυγή από τους ρυθμούς της καθημερινότητας. Και εννοείται πως υπάρχουν βιβλία και για αυτό το mood! Για αυτή τη διάθεση το πρώτο βιβλίο που σου προτείνουμε είναι το «Άνθρωποι που συναντάμε στις διακοπές» της Emily Henry. 10 διαφορετικά ταξίδια κρύβονται στις σελίδες του και μία φιλία που έχει πια διαλυθεί. Ίσως να φτιάξει όμως με ένα ακόμα ταξίδι. Και επειδή η καθημερινότητα είναι αυτή που σου έχει δημιουργήσει την ανάγκη για χαλάρωση, πιστεύουμε πως ένα βιβλίο με «συνταγές» για μία ευτυχισμένη ζωή πρέπει να μπει στην καλοκαιρινή αναγνωστική σου λίστα. Αυτό που ξεχωρίζουμε είναι το «Στο βάθος κήπος» του Ανδρέα Κονάνου.

Δεν πιάσαμε ακόμα τον παλμό σου; Ας δοκιμάσουμε ακόμα μία φορά. Μήπως το ταξίδι των ονείρων έχει προορισμό την Ανατολή; Η Ιαπωνία σε συναρπάζει, τα πανέμορφα τροπικά τοπία του Βιετνάμ σε προ(σ)καλούν να τα επισκεφθείς και ο πολιτισμός της Κίνας σε έχει γοητεύσει; Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα και σου έχουμε τα βιβλία για να συνοδεύσεις τις φετινές σου διακοπές, ακόμα κι αν δεν πας στην Ασία. Το «Ουίσκυ Τάνγκο Φόξτροτ» είναι το πρώτο μυθιστόρημα του David Shafer και θα σε ταξιδέψει -έστω και νοητά- στη Νοτιοανατολική Ασία!

Το quiz που θα σου βρει το ιδανικό βιβλίο

Για να απλοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την επιλογή βιβλίου, ετοιμάσαμε ένα κουίζ! Εσύ απλά θα απαντήσεις σε 6 ερωτήσεις, εμείς θα καταλάβουμε αμέσως τι διακοπές σου ταιριάζουν και, σαν αποτέλεσμα, θα σου βρούμε και το βιβλίο που ταιριάζει με αυτές. Πάτα «Start» στο κουίζ που ακολουθεί!