Τα βιβλία του καλοκαιριού σου κρύβονται στο νέο μας κατάλογο!

Περίληψη: Τώρα που όλοι αναζητάμε τα βιβλία που θα διαβάσουμε στις διακοπές, έφτασε ο καλοκαιρινός κατάλογος βιβλίου Public για να μας βοηθήσει!

«Το διάβασμα είναι ένας άλλος τρόπος να είσαι κάπου.» είχε πει ο José Saramago, ένας εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της πορτογαλικής λογοτεχνίας. Το καλοκαίρι είναι και αυτό συνυφασμένο με το ίδιο συναίσθημα μιας και όλοι περιμένουμε τις διακοπές για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να βρεθούμε σε ένα διαφορετικό μέρος. Βιβλία και διακοπές πάνε μαζί, όπως αποδεικνύεται ακόμα μία φορά. Και επειδή το θέμα «βιβλίο για την παραλία» είναι πολύ σημαντική υπόθεση, η ομάδα βιβλίου των Public συνεργάστηκε με την συντακτική ομάδα του ελculture.gr και δημιούργησε έναν μοναδικό καλοκαιρινό κατάλογο βιβλίου! Ξεφύλλισε τον κατάλογο και βρες τον τίτλο του καλοκαιριού σου!

Καλοκαιρινός κατάλογος βιβλίου Public

Μέσα σε 68 σελίδες, που ξεκινούν με το πανέμορφο εξώφυλλο που επιμελήθηκε η Στέλλα Δημητρακοπούλου, το επόμενο καλοκαιρινό σου βιβλίο σε περιμένει να το ανακαλύψεις. Η επιλογή ενός βιβλίου είναι μία εντελώς υποκειμενική διαδικασία και η ανάγνωσή του μία προσωπική εμπειρία που διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εδώ θυμόμαστε τα λόγια του Marcel Proust, που ήταν και θα είναι πάντα αληθινά: «Στην πραγματικότητα, κάθε αναγνώστης είναι, καθώς διαβάζει, αναγνώστης του ίδιου του του εαυτού». Όπως καταλαβαίνεις, ο νέος κατάλογος βιβλίου Public δεν θα σου «πει» τι να διαβάσεις (πώς θα μπορούσε άλλωστε;), αλλά θα σε φέρει κοντά με όλα εκείνα τα βιβλία που έχουν τη δυναμική να αφήσουν το αποτύπωμά τους στο καλοκαίρι σου. Γι’ αυτό φρόντισε η ομάδα βιβλίου των Public, η συντακτική ομάδα του ελculture και πολλοί ακόμα φίλοι του βιβλίου που βοήθησαν με το δικό τους τρόπο να δημιουργηθεί αυτός ο κατάλογος.

Πώς δημιουργήθηκε ο νέος κατάλογος βιβλίου Public

Πώς φτιάξαμε τον καλοκαιρινό κατάλογο βιβλίου λοιπόν; Αρχικά ρωτήσαμε τους ανθρώπους μας, αλλά και σημαντικούς ανθρώπους του πολιτισμού, να απαντήσουν σε μερικές πρωτότυπες αναγνωστικές ερωτήσεις που τους θέσαμε. «Αν το αγαπημένο σου βιβλίο ήταν γεύση παγωτού, ποια θα ήταν;» ήταν μία από αυτές! «Αν θελήσεις να ξαναζήσεις την εφηβεία σου για λίγο, ποιο βιβλίο θα διάλεγες;» ρωτήσαμε επίσης. «Όταν νιώθεις μεγάλη ευτυχία, τι βιβλία επιλέγεις να διαβάσεις;» θελήσαμε να μάθουμε. Για σκέψου κι εσύ τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και ίσως η επιλογή ενός βιβλίου για την παραλία γίνει ευκολότερη.

Σε ένα άλλο κομμάτι του καταλόγου ζητήσαμε από 18 Έλληνες εκδότες να μας προτείνουν βιβλία. Όχι από τις δικές τους εκδόσεις όμως, αλλά από άλλους εκδοτικούς οίκους. Τους ζητήσαμε να επιλέξουν τον τίτλο που ξεχωρίζουν απαντώντας στην ερώτηση «Ποια είναι η αγαπημένη σου φράση εισαγωγής βιβλίου;». Φυσικά, τα Βραβεία Βιβλίου Public έχουν κι αυτά τη δική τους θέση στον κατάλογο, για να σου υπενθυμίσουν τα έργα που ξεχώρισε το ελληνικό αναγνωστικό κοινό για τη χρονιά που μας πέρασε, αν φέτος το καλοκαίρι θέλεις να το περάσεις παρέα με ένα βραβευμένο βιβλίο.

Reading Challenge για να διαβάσεις περισσότερο

Ένα ακόμα highlight του καταλόγου κρύβεται στο τέλος του. Στη σελίδα 66 θα βρεις 7 μυστικά για να αρχίσεις να διαβάζεις περισσότερο. Αν βλέπεις τον αναγνωστικό στόχο που έβαλες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησε το 2022 να απομακρύνεται, τότε αυτά τα 7 tips γράφτηκαν για σένα! Υιοθετώντας μερικές απλές καθημερινές συνήθειες θα αρχίσεις να διαβάσεις λίγο περισσότερο. Και σιγά σιγά το λίγο θα γίνει πολύ!

Κατάλογος βιβλίου Public 2022: επιλογές για όλους

Στις 68 σελίδες του καταλόγου σε περιμένουν αναγνωστικές επιλογές διαφόρων κατηγοριών. Γύρνα στη σελίδα 14 για να ανακαλύψεις την… τέχνη του εγκλήματος. Τα αστυνομικά μυστήρια συντροφεύουν πολλούς από εμάς στις διακοπές κάθε καλοκαίρι και εννοείται πως έχουν τη δική τους θέση στον καλοκαιρινό μας κατάλογο. Ανακάλυψε, επίσης, βιβλία που μιλούν για τα βιβλία, έργα «κρυμμένους θησαυρούς», βιβλία για έρωτες σε ταραγμένα χρόνια, ιστορικά έργα, μοντέρνα κλασικά, τίτλους που λάτρεψε το BookTok, βιβλία για μικρούς αναγνώστες, και δεκάδες ακόμα προτάσεις!

Ο κατάλογος βιβλίου Public 2022 μόλις κυκλοφόρησε και σε περιμένει για να ανακαλύψεις το βιβλίο που θα συνοδέψει το καλοκαίρι. Και μόλις επιστρέψεις, ακόμα ένα αγαπημένο έργο θα έχει προστεθεί στη βιβλιοθήκη σου. Γιατί όπως έχει πει και ο Jorge-Luis Borges: «Πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης.»