Φθινόπωρο με ρομαντικά μυθιστορήματα: Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

Περίληψη: Τα τελευταία χρόνια τα ρομαντικά μυθιστορήματα μπήκαν ξανά στις καρδιές μας και ο Οκτώβριος θα έχεις τις κυκλοφορίες 3 πολυαναμενόμενων romance novels.

Ααχχχ, ρομαντική λογοτεχνία, δεν το είχαμε καταλάβει αλλά μας είχες λείψει. Και ήρθες ξανά στο προσκήνιο την καταλληλότερη στιγμή, κάτι το οποίο μάλλον δεν είναι σύμπτωση. Μέσα στην πανδημία ερωτευτήκαμε ξανά τα ρομαντικά μυθιστορήματα. Ο λόγος; Υποθέτουμε πως έχει να κάνει με την ανάγκη μας για feel good ιστορίες. Όπως έχουμε όλοι τις comfort σειρές μας που βλέπουμε ξανά και ξανά, κάτι παρόμοιο αναζητήσαμε και στα βιβλία. Και στα ρομαντικά μυθιστορήματα βρίσκουμε – συνήθως – ιστορίες με ευτυχισμένο τέλος. Το happy ending, όμως, από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει να συνοδεύεται από ποιότητα.

Η ρομαντική λογοτεχνία εξελίχθηκε

Στα βιβλία που διαβάζουμε σήμερα, και ιδιαίτερα τα ρομαντικά, δεν μπορούμε να βρίσκουμε πάντα τους ίδιους και τους ίδιους χαρακτήρες, τα ίδια και τα ίδια σκηνικά. Από τους πρωταγωνιστές των ιστοριών αποζητάμε διαφορετικούς χαρακτήρες, που θα αντιπροσωπεύουν ένα μεγαλύτερο φάσμα της κοινωνίας και θα καταπιάνονται με ζητήματα που μας απασχολούν. Το happy ending είναι «nice to have», αλλά οι diverse χαρακτήρες που ζουν στο σήμερα είναι απαραίτητοι. Γι’ αυτό και η ρομαντική λογοτεχνία κατάφερε να μας κερδίσει τα τελευταία χρόνια! Στις καλύτερες εκφάνσεις της, έχουμε ιστορίες που αντανακλούν την πραγματικότητα, και πρωταγωνιστές με μεγαλύτερο βάθος και ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Για αυτούς τους χαρακτήρες είναι που ανυπομονούμε να διαβάσουμε πώς έφτασαν στο happy ending – αν έφτασαν.

Και δεν είμαστε μόνο εμείς που αγαπήσαμε τη ρομαντική λογοτεχνία τον τελευταίο καιρό. Το BookTok είναι κι αυτό in love με τα romance novels. Βιβλία όπως το «It Ends With Us» έχουν γίνει best sellers χάρη στην αγάπη που του έδειξαν τα social media. Και αυτό τον Οκτώβριο θα διαβάσουμε ακόμα περισσότερη ρομαντική λογοτεχνία καθώς σύντομα θα κυκλοφορήσουν στα ελληνικά 3 μυθιστορήματα που έχουν λατρευτεί από το BookTok. Αν συχνάζεις κι εσύ στο #BookTok τότε παίζει και να μάντεψες ήδη για ποια βιβλία μιλάμε. Για δες αν έπεσες μέσα.

Ρομαντικά μυθιστορήματα: Τα βιβλία που περιμένουμε τον Οκτώβριο

Οι μεγάλες κυκλοφορίες ξεκινούν στις 5 Οκτωβρίου. Τότε καταφθάνει στα ράφια μας το «Νοέμβρης 9» από την Colleen Hoover! Η CoHo κατέκτησε τις καρδιές μας με το «Τελειώνει με εμάς» και προφανώς θέλουμε κι άλλο! Στο «Νοέμβρης 9» πρωταγωνιστεί η Φάλον, μία νέα γυναίκα που θέλει να αφήσει πίσω της το παρελθόν. Λίγο πριν πει οριστικά αντίο σε αυτό, θα γνωρίσει τον Μπεν. Μαζί θα περάσουν μόνο λίγες ώρες, αλλά αυτή η συνάντηση θα τους αλλάξει τη ζωή. Είναι εντυπωσιακό πως και σε αυτό το βιβλίο η Colleen Hoover καταφέρνει να μας κάνει να νιώσουμε ό,τι και οι πρωταγωνιστές και μας βοηθά να δεθούμε άμεσα με τα όσα περνούν. Και στο τέλος μας περιμένει και ένα twist – καθόλου αναπάντεχο αν σκεφτούμε και τα άλλα έργα της CoHo. Ευτυχώς η κυκλοφορία του βιβλίου δεν θα γίνει 9 Νοεμβρίου, οπότε σύντομα θα το έχεις στα χέρια σου!

Την ίδια μέρα κυκλοφορεί η ελληνική μετάφραση ενός ακόμα πολυαγαπημένου βιβλίου. Στις 5 Οκτωβρίου θα μπορείς να κάνεις δικό σου το βιβλίο της Ali Hazelwood «Το θεώρημα της αγάπης». Λατρεμένο στο BookTok, σχεδόν τέλεια βαθμολογία στο Goodreads και best seller σχεδόν από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του. Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό; Η φυσικότητά του είναι σίγουρα ένα από τα πιο δυνατά του σημεία. Οι χαρακτήρες, οι διάλογοι, οι καταστάσεις είναι αυθεντικοί και όχι τέλεια πλασμένοι για την ιστορία που θα διαβάσεις. Επιπλέον, λατρεύουμε το γεγονός πως η Όλιβ, κεντρικός χαρακτήρας του βιβλίου, είναι μία νέα γυναίκα που ακολουθεί σπουδές στις θετικές επιστήμες. Το βασικότερο, όμως, είναι πως δεν έχουμε να κάνουμε απλά με ένα ρομαντικό μυθιστόρημα. Εκτός από την κεντρική ιστορία, το βιβλίο καταπιάνεται με σημαντικά θέματα, όπως η απώλεια και η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας.

Μέσα στον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει ένα ακόμα βιβλίο της Colleen Hoover στα ελληνικά, το «Αρχίζει με εμάς». Ναι, καλά κατάλαβες, αυτό το βιβλίο είναι συνέχεια του «Τελειώνει με εμάς» και κυκλοφορεί στις 19 Οκτωβρίου. Πριν η Λίλι φύγει για σπουδές, πριν γνωρίσει τον Ράιλ, στη ζωή της υπήρχε μόνο ο Άτλας. Σε αυτό το βιβλίο βλέπουμε τόσο τη δική του προοπτική όσο και της Λίλι για όσα συμβαίνουν στη ζωή τους, μετά από τα γεγονότα του πρώτου βιβλίου. Δεν θέλουμε να σου κάνουμε spoil σε περίπτωση που δεν έχεις διαβάσει το πρώτο βιβλίο, οπότε δεν θα σου πούμε ποια είναι αυτά. Η ιστορία του δεύτερου βιβλίου ξεκινά ακριβώς εκεί που μας άφησε ο επίλογος του «Τελειώνει με εμάς». Για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ζωή του ερωτικού τριγώνου που μας συνεπήρε στο πρώτο βιβλίο της σειράς!

Έτσι όπως τα υπολογίζουμε, από τις 5 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου έχεις αρκετές μέρες για να διαβάσεις και το «Νοέμβρης 9» και το «Θεώρημα της αγάπης» και μετά να πιάσεις το «Αρχίζει με εμάς» μόλις κυκλοφορήσει. Και τα τρία ρομαντικά μυθιστορήματα είναι page-turners και δεν θα θες να τα αφήσεις! Μπορείς να προπαραγγείλεις ήδη και τα τρία για να μην χάσεις καθόλου χρόνο!