Τα καλύτερα παιδικά και εφηβικά βιβλία του 2021!

Περίληψη: Η αγάπη για το βιβλίο δεν γνωρίζει ηλικία! Γι’ αυτό σήμερα θα δούμε τα παιδικά και εφηβικά βιβλία που ξεχωρίσαμε μέσα στη χρονιά που ολοκληρώνεται.

Η χρονιά που φεύγει ήταν για εμάς γεμάτη με διάβασμα, όπως σου αποκαλύψαμε. Τα βιβλία, επίσης, ήταν η νούμερο ένα επιλογή για δώρο στους αγαπημένους μας. Και αν διαβάσεις τη λίστα δώρων που έχουμε ετοιμάσει για τα Χριστούγεννα θα δεις πως κι εκεί πάλι με βιβλία την έχουμε γεμίσει 😅. Έτσι, συγκεντρώσαμε σε ένα σημείο όλα τα βιβλία που ξεχωρίσαμε μέσα στο 2021. Και επειδή τα βιβλία είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να επιλέξεις για παιδιά, σήμερα αποφασίσαμε να μιλήσουμε για τα καλύτερα παιδικά και εφηβικά βιβλία του 2021. Ίσως αυτό σε βοηθήσει να επιλέξεις κι εσύ δώρα για τους μικρούς σου φίλους αυτές τις γιορτές.

Αγαπημένα βιβλία για μικρά παιδιά

Ακόμα και από πολύ μικρές ηλικίες μπορούν τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία. Μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να τα διαβάσουν, αλλά παρέα με τους γονείς μπορούν να μάθουν για τον κόσμο μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου. Γι’ αυτό αγαπάμε τα βιβλία με ήχους, καθώς τα παιδιά απολαμβάνουν την όμορφη εικονογράφηση και μαθαίνουν με τη βοήθεια διάφορων ήχων. Έτσι, για παιδιά μέχρι τριών ετών, «Ο γύρος του κόσμου με μουσική» ήταν ένα από τα αγαπημένα μας βιβλία μέσα στο 2021. Στα παιδιά προσχολικής ηλικίας επιλέξαμε να χαρίσουμε μία ιστορία που συνδυάζει τη μυθοπλασία με την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον. Αυτή είναι με λίγα λόγια η έμπνευση πίσω από το βιβλίο «Η λίμνη που εξαφανίζεται», το οποίο θα παρακινήσει τα παιδιά να εξερευνήσουν το δικό τους φυσικό περιβάλλον.

Μεγαλώσανε τα παιδιά και πάνε Δημοτικό; Έχουμε ξεχωρίσει βιβλία και για εκείνα! Ένα τρυφερό και αστείο παραμύθι είναι το βιβλίο που αγαπήσαμε περισσότερο από όλα τα άλλα φέτος. «Πάμε γιαγιά!» λέγεται και θυμίζει και σε εμάς τους μεγάλους γιατί αγαπάμε τις γιαγιάδες. Αν πάλι τα παιδιά κοντεύουν να τελειώσουν το Δημοτικό, τότε καιρός να βάλεις την επιστημονική φαντασία στη ζωή τους, δε νομίζεις; Βοήθησέ τα να ταξιδέψουν σε νέους κόσμους και να διευρύνουν τη φαντασία τους, με μυθιστορήματα όπως οι «Βιβλιοναύτες».

Εφηβική λογοτεχνία που ξεχώρισε το 2021

Έχεις εφήβους στη ζωή σου; Τότε σου έχουμε μία λίγο διαφορετική πρόταση. Επίλεξε βιβλία στα αγγλικά για να τους δώσεις μία νέα αναγνωστική πρόκληση. Έτσι θα τους ανοίξεις έναν νέο αναγνωστικό κόσμο, στον οποίο θα μπορούν να διαβάζουν πρώτοι τα αγαπημένα τους βιβλία πριν αυτά μεταφραστούν στα ελληνικά. Οι επιλογές σε YA (young adult) λογοτεχνία στα αγγλικά ήταν πάρα πολλές και το 2021. Το «Defy the Night» είναι μία ιστορία φαντασίας για ένα βασίλειο που καταρρέει και ένα κορίτσι που θα ρισκάρει τα πάντα για να ανατρέψει τη μοίρα του κόσμου της. Ομως, η λογοτεχνία του φανταστικού δεν ταιριάζει σε όλους. Για τους εφήβους που ψάχνουν κάτι πιο κοντά σε όσα βιώνουν καθημερινά, το «Kissing Booth 3» ίσως είναι το βιβλίο που περιμένουν, ειδικά αν έχουν δει τις ταινίες του Netflix.

Οι επιλογές βιβλίων δεν σταματούν ποτέ. Ανακάλυψε ακόμα περισσότερα κορυφαία βιβλία του 2021 στο Public.gr ή επισκέψου ένα κατάστημα Public για να «χαθείς» ανάμεσα στις τεράστιες βιβλιοθήκες του!