Ψάχνεις το επόμενο βιβλίο που θα αλλάξει τη ζωή σου; Κάνε το κουίζ!

Περίληψη: Το βιβλίο είναι η ταχύτερη οδός προς τη γνώση και την αυτοβελτίωση. Κάνε το κουίζ μας και ανακάλυψε best selling βιβλία που μας έκαναν να δούμε τον κόσμο αλλιώς!

Γιατί μας αρέσει να διαβάζουμε; Αν το καλοσκεφτείς υπάρχουν τόσοι μα τόσο λόγοι που μας κάνουν να απολαμβάνουμε τη χαρά της ανάγνωσης. Από τα παιδικά μας χρόνια, το βιβλίο παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή μας. Στη γνωριμία μας με τον κόσμο, τους ανθρώπους γύρω μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό. Το καλό βιβλίο ποτέ δε παύει να μας συντροφεύει. Να μας νουθετεί. Να μας εμπνέει. Να μας αλλάζει τη ζωή. Το βιβλίο, πάνω απ’ όλα, είναι ένα μέσο για να ταξιδεύουμε αλλά και ένα πολύτιμο εργαλείο που μας δείχνει το δρόμο προς την αυτογνωσία και την αυτοπραγμάτωση. Λίγο πριν πούμε αντίο στο φετινό χειμώνα σου ετοιμάσαμε ακόμα ένα βιβλιο-κουίζ αφιερωμένο αυτή τη φορά σε έργα που γράφτηκαν για να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, ομορφότερη και πιο ξέγνοιαστη.  ​

Μαθαίνοντας εσένα με βραβευμένα best sellers!

vivlia-aytoveltiwshs-quiz-01​Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά!

Όσοι είναι γονείς γνωρίζουν από πρώτο χέρι πόσο ευχάριστη αλλά και κουραστική υπόθεση μπορεί να γίνει η ανατροφή των παιδιών. Το άγχος, η πίεση και οι ρυθμοί της καθημερινότητας συχνά δυσχεραίνουν την επικοινωνία ανάμεσα στα παιδιά και τους γονείς. Βιβλία όπως το βραβευμένο έργο της Alice Miller, «Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας» φέρνουν στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές της σχέσης παιδιών και γονέων, βοηθώντας τους γονείς να αποκτήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να επιλύσουν πολλά από τα καθημερινά προβλήματα που εμποδίζουν την ουσιαστική επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

«Μυστικά» για ευτυχισμένη ζωή

Ποιες είναι οι πιο πολύτιμες αλήθειες που θα έπρεπε να γνωρίζουμε όλοι; Πώς μπορούμε να οργανώσουμε τη ζωή μας μπροστά στο χάος του σύγχρονου κόσμου; Από που ξεκινά ο δρόμος προς την αυτογνωσία και την αποδοχή του εαυτού μας; Διεθνώς αναγνωρισμένοι συγγραφείς όπως ο Jordan Peterson, ο Grant Cardone και ο Vex King, μοιράζονται στα βιβλία τους τα δικά τους μυστικά για να βρούμε τη γαλήνη και την ηρεμία τόσο στην προσωπική μας ζωή, όσο και στα επαγγελματικά μας.

Συμβουλές για «τακτοποιημένα» οικονομικά

Όπως γνωρίζεις, τα οικονομικά παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή μας. Και ενώ οι περιστάσεις από χώρα σε χώρα, από κλάδο σε κλάδο, ακόμα και από άνθρωπο σε άνθρωπο συχνά διαφέρουν, ωστόσο η «σωστή» διαχείριση των οικονομικών είναι κάτι που διδάσκεται και μαθαίνεται. Το ρόλο του «δασκάλου» αναλαμβάνουν σήμερα επιφανείς επιχειρηματίες και γκουρού των οικονομικών οι οποίοι στα βιβλία τους μοιράζονται πολύτιμες συμβουλές που ξεκινούν από την ψυχολογία του χρήματος και φτάνουν μέχρι τα μυστικά της επιτυχίας των μεγάλων επιχειρήσεων.  

Σαν…σταρ του σινεμά!

vivlia-aytoveltiwshs-quiz-02Τις εμπειρίες τους μοιράζονται στο χαρτί όχι μόνο ακαδημαϊκοί, επενδυτές και επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, αλλά και μεγάλες προσωπικότητες από τον χώρο της έβδομης τέχνης. Διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ, όπως ο βραβευμένος με Όσκαρ, Matthew McConaughey, αφηγούνται την ιστορία της ζωής τους. Μάλιστα, δε διστάζουν να μιλήσουν με ειλικρίνεια για τις δικές τους προκλήσεις και τον τρόπο που κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους συχνά μεγάλα εμπόδια, φτάνοντας στην κορυφή. Οι αυτοβιογραφίες αυτές έχουν εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας πως ο δρόμος της επιτυχίας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Book quiz: Βιβλία που εμπνέουν και συναρπάζουν!

Άραγε ποιο είναι το – επόμενο - βιβλίο που θα αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή σου; Ένας οδηγός για αρχάριους γύρω τη διαχείριση των οικονομικών; Ένα πρωτοποριακό βιβλίο ψυχολογίας για παιδιά και γονείς ή μήπως οι ιστορίες επιτυχίας επιτυχημένων ανθρώπων που τόλμησαν και τα κατάφεραν; Η απάντηση μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη απ' όσο φαίνεται. Για να σε βοηθήσουμε, ετοιμάσαμε ένα σχετικό κουίζ, οπότε δεν έχεις παρά να απαντήσεις στις ερωτήσεις και να ανακαλύψεις ποιο life-changing βιβλίο έχει γραφτεί πραγματικά για σένα!

Καλή ανάγνωση!